Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Filmkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
After (2019)
50 Shades of Grey-feelinget árasztó tinifilm. Egy csaj közel kerül egy fiúhoz, azonban nem sejti, hogy a srác milyen titkot is rejteget előtte. Esküszöm, beírtam volna simán ide hogy mi a TITOK, annyira nagyon erre az egyre van kihegyezve a trailer is, miközben egy átlagos tinifilmben található féltucat fordulat közül az egyik a fent említett "TITOK". Röhej.
De inkább leírom külön.
Show ContentSpoiler:
Amúgy először nem értettem, hogy miért vagy 5 író kellett ehhez a faékegyszerű forgatókönyvhöz. Utánaolvasva kiderült, hogy a filmet közösségi projektként kezdték anno fejleszteni. Kis stúdiók végül mögé álltak és hozott annyi pénzt hogy jött is folytatás.
4/10

The Miseducation of Cameron Post (2018)
Nagyon jó film lett. Alacsony költségvetésű dráma egy csajról, akit egy vallásos átnevelőtáborba küldenek, mert rajta kapták amint barátnőjével összejönnek egy kocsiban. Komoly dráma, mindez a 90-es években játszódik egy erdei táborban, ahol szigorú szabályok között kell élniük az ottélőknek.
8/10
Nekem a végén volt egy kis hiányérzetem, néztem volna még tovább. De ahogy utánaolvastam ugyanígy lett vége az alapjául szolgáló könyvnek is.

Árukapcsolat (orosz, 2020)
A közeli jövőben játszódó filmben egy nő, aki eladó lesz egy andoidokat forgalmazó és áruló üzletben, beleszeret egy androidba. Romantikus robotos love story. A svéd Real Humans egy fokkal komolyabb volt (meg persze az sorozat is). 
5/10

Parasztvakítás (orosz, 2019)
A film egy szimpla átverésen alapul: egy gazdag üzletembernek elege lesz fia csapongó életmodjából, ezért - á'la Truman show - "áthelyezi" őt a 19. századba, hátha jómodort tanul. Jó kis feelgood orosz dramedy. Nézős, ajánlott mindenkinek.
8/10

Viy 2 (orosz, 2019)
Nem kell megnézni az első részt, gyorsan elmondják a film elején. Svarci és Jackie Chan csupán star powerként van jelen Mindkettőjüknek vagy 10 max 15 perc jelenete van. Összesen, ketten együtt. Maga a sztori annyira bagatel, tényleg látszik, hogy mindent a CGI-ra költöttek,  arra nem is lehet panasz. A mozikban 3D-s volt a film, viszont itthon ebből a tévéből 3D híján vajmi kevés érzékelhető. Ja, a halat meg lehetett nézni ahogy csapódik 3D-ben. Szuper! (irónia on) Smile
Lényegében a Vasálarcos és a Monte Cristo grófját szőtték bele egy kínai sárkány sztoriba.
Az első 8-10 perc csak narrálásról szól, amiben elhadarják az első filmet és a második fim felállását. Ez már alapból egy no-no nálam. Nyakon öntenek egy rakás információval az elején, amit soha nem is csíptem:
Tehát van egy kínai sárkány akinek a szempíllájából kínai tea levél nő ki, ezt az ottaniak eladják és kereskednek vele. Van egy ősz öreg varázsló aki afféle őrzője a sárkánynak. Azonban egy másik gonosz varázsló átvette a hatalmat a fontos teaültetvényes településen. És ha megtalálja az ősz varázsló által őrzőtt sárkánypecsétet is, akkor a sárkány is hatalma alá kerül. Itt kapcsolódunk be a történetbe. Az egyik cselekményszál ez, a másik pedig, hogy az első részben megismert angol térképészt ezúttal Nagy Péter cár bízza meg hogy térképezze fel a Távol keleti területeket. 
CGI 9/10
Jackie Chan Stunt Team 8/10
A film 4/10 és most jószívű is voltam.

5 menyasszony (orosz, 2011)
1945. II vh. vége. Az orosz katonák hazamennének azonban a parancsnokuk még nem engedi el őket, csupán egy katonát engednek haza. Egyik katonatársa megkéri az eltávozót, hogy eddig csak a levelezéséből ismert barátnőjét vegye már el az ő nevében, nehogy lecsapja a kezéről egy másik orosz kérő. A többi társa is megkéri főhősünket, hogy szerezzen lányokat nekik is (és persze őket is vegye el). 
Afféle orosz vidéki vígjáték. Kicsit Macskajaj feelingje van (mondjuk annál azért nem jobb), nem is kell nagy költségvetésre gondolni. 
7/10

The Beauty Inside (koreai, 2015)
Egy az egyben olyan mint az amerikai Nap nap után csak felnőtt változatban. Nagyon jó lett. Tetszett az a film is, de itt talán picit jobban kibontották a mitológiát is. Ja igen: itt a főhős bárki lehet a következő napon, nem csak tinédzser, mint az amerikaiban.
8,5/10
Mindenképp nézős, ha szereted a romantikus, kicsit sci-fis filmeket!
Mulan 2020

Hát jó messze van a mesétől, így annak történetét csak nyomokban tartalmazza. Jól láthatóan a Disney el akart térni a mese vonalától, így sok minden kimaradt. Ami nem lett volna baj, hiszen akár jó filmet is csinálhattak volna belőle..de mivel ezt a 3-8 éves kínai gyerekeknek csinálták arra a piacra, értelmes európainak, részben rém unalmas, részben meg nevetséges kínai pátoszokkal van tele. Ami lehet hogy jó üzlet, de marha rossz film.
Minden ami vicces volt benne kimaradt, de semmi nem lett benne helyette, így a hiányt béna unalommal töltötték meg.
Harc meg hasonló dolgokba ne menjünk bele, már írtam 3-8 éveseknek készült

2/10
Train to Busan 2

Sajnos az első nyomába sem ér. Egyszer nézhető zúzás, semmi több. 5/10
Szerb film - A Serbian Film (2010)

[Kép: vlcsnap-2020-10-13-05h50m55s614.jpg]

Döbbenetes mozi... A film főszereplője egy ex-pornószínész (Srdjan 'Zika' Todorovic, a zseniális Emir Kusturica film, a Macskajaj frenetikus bajszos
maffiózója), akinek egy utolsó munkát ajánlanak, amivel visszavonulhat. De persze nem olyan egyszerű a dolog, pedofília, nekrofília...

A hasonló sokk mozikkal ellentétben (Saló, avagy Szodoma 120 napja, Az emberi százlábú trilógia, Cannibal Holocaust) a film technikai megvalósítása
elvitathatatlan, a rendezés, a kiváló színészi játék, a fényképezés, a speciális effektusok hibátlanok.

A mondanivaló, a szerb háború borzalmait átéreztetni kívánó történet (ahogy a rendező fogalmazott) már neccesebb. Életkoromnál fogva szerencsére nem
volt "szerencsém" semmilyen háborút megtapasztalni... Tudom nagyon megosztó a film, hihetetlen indulatokat generál, de, mindenképpen látni akartam.

40-en plusszos filmbarátként úgy gondolom, hogy ez volt a leglélekrombolóbb film, amit valaha láttam, szóval csak óvatosan...

Nem az a pontozós kategória...
Tunnelen (The Tunnel) 2019


Szeretem a norvég katasztrófafilmeket, de ez most nem kapott el annyira.

A Bølgen és a folytatása mindenképpen jobb volt pár éve.

Mindenesetre az ennyire hosszú alagutakhoz tényleg valami jobb tűzvédelmi rendszer kellene.

5/10

PS: Az angol felirat nagy szutyok, az eddig tanult norvég tudásommal együtt nézhető volt vele a film, de alig várom, hogy megértsem anélkül is és végleg elfelejtsem ezeket a gagyi gépi fordításokat, mert sajnos túl gyakran csak az van.
Legjobb filmek 2020 nekem...

[Kép: tyrannosaur-poster02.jpg]

Ez a lista kicsit csalós lesz (vannak köztük 2019-es bemutatók is, amik csak most jutottak el hozzánk), teljesen érthető okokból (az a bizonyos Covid...). Elég szegényes volt a kínálat, de így is volt bőven miből válogatni.

Most, nem egy Top 10-et írtam, hanem egy amolyan műfajonkénti listát a szerintem legjobbakból. Sok olyan is van köztük, ami nem kapott magyarországi bemutatót, de így vagy úgy hozzáférhető, legalább magyar felirattal, de ezt majd mindig feltüntetem.

Induljunk el a könnyedebb akciómoziktól:

Tyler Rake: A kimenekítés (2020): Netflix (streaming szolgáltató, mint pl. az HBO, már Magyarországon is elérhető, sok magyar tartalommal) mozi, szintiszta akció orgia, Chris Hemsworth (Thor, Húzós éjszaka az El Royale-ban - nagyon jó thriller, Ház az erdő mélyén - agyeldobós horror őrület, A tenger szívében - egyfajta Moby Dick feldolgozás) főszereplésével, amiben a marcona kommandósnak egy elrabolt kisfiút kell kimenekítenie, a csúnya-gonosz "tenorista" bácsik karmaiból. A film magyar szinkronnal is elérhető.

Scifi:

A Tenet Christopher Nolan-től. Ez volt idén a második és utolsó film, amit moziban láttam. A rendezőtől (Batman sötét lovag trilógia, Eredet, Tökéletes trükk, Memento, Dunkirk), talán a leggyengébb film volt számomra, de ezzel együtt is hatalmas élmény volt egy ilyen igazán nagyszabású, látványos akció-scifit látni a nagyvásznon.
Horror filmek:

The Invisible Man - A láthatatlan ember (2020): A régi klasszikus Universal-os horror (1933-ból) modernesített változata, számomra az év messze legjobb horrorja, a mindig kiváló Elisabeth Moss-szal (A szolgálólány meséje sorozatból) a főszerepben.

Color Out of Space (2020): A sokak által lesajnált (amúgy joggal Oscar díjas színész, Las Vegas végállomás 1995-ből) Nicolas Cage főszereplésével készült H. P. Lovecraft ihlette (Cthulhu írások, magyarul is megjelentek) horror mozi, Richard Stanley rendezőtől, aki számomra a 80-as évek talán két legkedvesebb fura filmjeit (Mark 13 és a Porforgatag) tette le az asztalra.

The Hunt - A vadászat (2020): Véres/vicces horror, egyszer mindenképpen érdemes megnézni a műfaj kedvelőinek. Itthon is kijött, akár bluray lemezen is magyar szinkronnal és extrákkal.

Vígjáték:

Jó vígjátékból igazán hiány van manapság. Egy olyat választottam, ami sok vidám percet okozott nekem, ez pedig a Netlix-es Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története volt Will Ferrell,Rachel McAdams és Pierce Brosnan (igen az előző James Bond) főszereplésével. Ez a fajta borzalmas euro-disco zenei stílus nagyon távol áll tőlem, de a film slágerei annyira fülbemászóak, hogy teljesen levettek a lábamról. Abba az annyira rossz, hogy már jó kategóriába esnek, mobil telón ott vannak és mindig szívesen hallgatom őket. Ez a film is elérhető magyar szinkronnal.

Drámák:

Corpus Christi (2020): Ez a mozi képviselte Lengyelországot a legjobb külföldi Oscar film kategóriában. Egy börtönviselt fiatal srácról szól a mozi, aki mindig is pap szeretett volna lenni (persze soha nem adatott meg neki a lehetőség), hogy papi szemináriumra járjon... De az élet úgy hozza, hogy átveszi a helyi alkoholosta plébános feladatát... A film magyar felirattal is elérhető, érdemes lecsekkolni.

Stellan Skarsgård-tól (benne lesz az új Dűnében is!!!) a Csernobil sorozat (magyarul is megjelent dvd-n), ami talán a legföldbedöngölőbb széria, amit valaha láttam... Aki a 80-as években már éldegélt, annak nagyon sokat fog jelenteni ez a széria.

A másik pedig egy norvég film a színésztől, a Remény címmel, ami egy agydaganattal diagnosztizált férfi történetét meséli el.

A sorozat kategória győztesei:

A Star Wars: The Mandalorian 2. évada, abszolut pozitív csalódás volt számomra, a legjobb Csillagok háborúja mozgókép a Jedi visszatér óta!!! És a The Boys 2. etapja is kiváló volt, ami szigorúan csak felnőtt nézőknek ajánlható, erőszakos, obszcén és nagyon okosan fricskázza ki a manapság népszerű szuperhős őrületet.

Még nem láttam, de várom:

Mank (2020): David Fincher (Harcosok Klubja, Hetedik, Benjamin Button különös élete, Pánikszoba, A tetovált lány, Zodiákus, Holtodiglan, Mindhunter sorozat) Netflix mozija,  ami már magyar szinkronnal is nézhető, az Oscar díjas  Gary Oldman főszereplésével, a minden idők egyik legjobb, leghíresebb filmjének tartott Aranypolgárnak a forgatókönyvírájóról.

Valamint idén még bemutatásra kerül a képregényes Wonder Woman 2. része december 25-én, komolyan várom, néha ilyen is kell...

+ Egy ráadás kicsit régebbről, Tirannoszaurusz (2011) címmel. A film egy önpusztító, talajt vesztett, agresszív férfi és egy keresztény kegytárgyakat áruló boltos hölgyemény kapcsolatáról szóló film és talán a legdöbbenetesebb mozi volt idén számomra. A film falatka2003 (hatalmas köszönet érte!) magyar feliratával nézhető.
Star Trek The Motion Picture (1979)
"Star Wars-bumm" után Paramount is gondolt egyet, leporolta a tíz évvel korábbi sci-fi sorozatát és mozifilmet készített belőle. A korszak legdrágább filmje lett (drágább mint bármelyik film az original SW trilógiából), mégis a készítők valamiféle Star Trek-Űrodüsszeia mixnek képzelték el a filmet. Díszlet és a design okés volt, látszott hogy költöttek rá. De teljesen megértem ha valaki elöszőr ezzel a mozifilmmel kezdi meg az ismerkedést a franchise-al és utána azt gondolja, hogy akkor ezt az univerzumot akkor most végleg passzolom.
Sztori: Kirk átveszi a parancsnokságot az Enterprise-on, újra összeszedi a csapatot és eltűnt űrhajók keresése után indul
Fura módon a legemlékezetesebb karakter számomra a doki volt, aki legalább mindig vitatkozott Kirkkel, ha valami nem tetszett neki. Igen, elég unalmas volt a film első fele, lényegében csak a dr. McCoy villanyozta fel a dolgokat . A film második felének nagy részében pedig folyamatosan nézték a főszereplők az űrhajó nagy képernyőjét.
5/10

Star Trek The Motion Picture: Wrath of Khan (1982)
No, ez már egy fokkal akció-orientáltabb folytatás volt.
7/10

El Desconocido  - [Az Idegen] (2015)
Egy befektetési tanácsadót telefonon egy idegen fickó megfenyegeti, hogy felrobbantja a kocsiját, benne őt és a két gyerekét, ha nem teljesíti a követeléseket.
Lényegében a film a Féktelenül és A fülke szerelemgyereke. A film második fele meglepetésemre SOKKAL izgalmasabb lett, mint az első fele (vagy lehet hogy csak a gyerekek veszekedése és hisztizése idegesített csupán). Már németek is csináltak belőle remake-t Ne. Szállj. Ki! címmel. Az amerikai remake is készül Liam Neeson-nal és Antal Nimróddal.
Nem spoiler: neked egyből leesett hang alapján, hogy melyik spanyol színész lesz az idegen. Kevés spanyol produkciót néztem eddig, de pont beletrafáltam Smile
8/10

Nők, ha futnak  -Ženy v běhu (2019)
Jó kis cseh dramedy egy anyáról és három lányáról. Lányai közül az egyik örök menyasszony 3 gyerekkel, a másik kettő pedig csak rossz pasikat tud választani. Az asszony megözvegyül és a férje emlékére teljesíteni akarja a marathonfutást, lányaival váltófutásban. A lányok előszőr húzodkoznak, de lassan mindegyikőjüknek lesz valami tétje ha teljesítik a maratoni futást.
Tetszett a film, de kissé túlértékeltem érzem, hogy ez lett az elmúlt 30 év legnézetebb cseh filmje. Jó kis feelgood dramedy, de semmi több.
8/10
Előzetes(magyar felirattal) 

Mária román királyné - Queen Marie of Romania (2019)
(nyilván érzékeny téma itthon, de azért mégiscsak gondoltam, hogy írok róla)

Az első világháború végén a király kérésére Mária elkezd lobbizni a nyugati hatalmaknál, hogy létrejöjjön az egyesült Románia. Erről próbálja meggyőzni a nagyhatalmakat illetve, érveli próbál, hogy amikor Románia háború közben aláírta a békeszerződést (amiben kevesebb terület volt), azt a király nem szentesítette.
Maga a film erről a körútról szól. Azok számára mondjuk érdekes lehet, akik nem tudták pld., hogy a román királynő angol volt. Ettől függetlenül egy román színésznő játssza a karaktert. A sztori folyamatosan pörög, nem ül le, ami valahol dicséretes, hiszen mégis csak különböző béketárgyalásokat mutatnának be. Ezt úgy dobták fel, hogy behozták a magánéleti szálakat is: kapcsolatát mutatja be a férjével és fiával (utóbbi később majd ellene lesz, ez nem derül ki a filmből, csak sejteti). Jogos kritika, hogy a film inkább tévéfilmes megvalósítású, bár ez inkábbb a fényképezés miatt van. Kétségkivűl maga a rendező is tévéiparban dolgozik: a brit filmrendező Olaszországban futott be és többnyire tévében dolgozik (pld Don Matteo epizódokat szokott rendezni).
A forgatókönyv is az egyszerű, kétdimenziós (pozítv/negatív) karakterek körré épül: A királynő jót akar, a fia rosszat, a férje kétségek között, hogy mit írnak az újságokban az asszonyról, a tárgyalásokat vezető román képviselő tehetetlen, csak a királynő képes tenni valamit.
Ha pontoznom kéne olyan 4-5/10 között lenne.

Staten Island királya - The King of Staten Island (2020)
SNL-es Pete Davidson felnőttkori coming-of-age-es filmje. Aki szeretni a fazont, annak bejöhet. Kicsit indie vibe-ja van a filmek (bár ennek ellenére készült vagy 35 millió dollárból)
6/10

Karácsonyi meglepi - Happy Season (2020)
Meglepetésre jó film, na mondjuk nem nézném meg még1x. Az előzetessel ellentétben nem Hallmark-féle vonalat követi, hálistennek.
7/10

Love Wedding Repeat (2020)
Angol 16-os karikás romatikus dramedy egy félresikerült esküvőről és annak különböző kimeneteleiről. Bár számomra kissé zavaró volt, hogy egy 100 perces filmben majd csak 60. percnél kezdik el bemutatni a különböző kimeneteket Smile
6/10 
Olivia Munn csinos a zöld ruhában Smile
Az új mutánsok

Gyermeteg tini hisztizés..

3/10
News of The World

[Kép: onesheet.jpg]

Kidd kapitánynak a háború után az lett a munkája, hogy a vadnyugat távoli városaiba elvigye a nagyvilág híreit. Így járja a vidéket az újságjaival, mikor is összetalálkozik a 10 éves Johannával, akinek szüleit és az azóta őt nevelő indiánokat is tragikus vég ért. Az egyetlen élő rokonai pedig ott élnek, ahová a kapitány a múltja miatt nem szívesen menne. Dióhéjban erről szól a film, egy utazásról a vadnyugaton át egy olyan cél felé, ahova igazából egyikük sem vágyik.

Váratlanul ért a film, csak ma vettem észre, ahogy felkerült egy oldalra. A westerneket mindig is szerettem és Tom Hanks is a nagy kedvencek között van, szóval úgy döntöttem, rögtön meg is nézem. Hankset furcsa volt a vadnyugaton látni, de megbirkózott a feladattal. És remélem, Helena Zengeltől is még sok jó szerepet láthatunk a jövőben.

Azt hiszem, sokan lassúnak találják majd, de remek hangulata van. A tájak pedig csodásak, hogy a fene vigyen el minden fehér embert, hogy elvették az indiánoktól, hogy egy csomó bűzös várost építsenek.

7/10
(2021-01-15, 20:16:04)Mammut Írta: [ -> ]News of The World

[img=280.99609375x421.9921875]https://dx35vtwkllhj9.cloudfront.net/universalstudios/news-of-the-world/images/gallery/onesheet.jpg[/img]

Kidd kapitánynak a háború után az lett a munkája, hogy a vadnyugat távoli városaiba elvigye a nagyvilág híreit. Így járja a vidéket az újságjaival, mikor is összetalálkozik a 10 éves Johannával, akinek szüleit és az azóta őt nevelő indiánokat is tragikus vég ért. Az egyetlen élő rokonai pedig ott élnek, ahová a kapitány a múltja miatt nem szívesen menne. Dióhéjban erről szól a film, egy utazásról a vadnyugaton át egy olyan cél felé, ahova igazából egyikük sem vágyik.

Váratlanul ért a film, csak ma vettem észre, ahogy felkerült egy oldalra. A westerneket mindig is szerettem és Tom Hanks is a nagy kedvencek között van, szóval úgy döntöttem, rögtön meg is nézem. Hankset furcsa volt a vadnyugaton látni, de megbirkózott a feladattal. És remélem, Helena Zengeltől is még sok jó szerepet láthatunk a jövőben.

Azt hiszem, sokan lassúnak találják majd, de remek hangulata van. A tájak pedig csodásak, hogy a fene vigyen el minden fehér embert, hogy elvették az indiánoktól, hogy egy csomó bűzös várost építsenek.

7/10
Ezt még nem láttam, de a kiscsaj a Systemsprengerben fantasztikus volt.
Billie Eilish: The World's a Little Blurry (2021) - 8/10
Minari

Oda neki az Oscart (a legjobb idegen nyelvű filmnek valót persze, bár... elég sokat beszélnek benne angolul ahhoz, hogy abba a kategóriába kerüljön Big Grin ).
Egy Amerikában élő koreai család életébe nyerünk bepillantást, akik a jobb élet reményében megvásárolnak egy birtokot, ami hosszabb távon az anyagi stabilitásukat jelentheti. Ez azonban legfőképpen az apuka, Jacob meggyőződése és elhatározása, az édesanya, Monica (Yeri Han) inkább ellenzi a döntést. A történet alapkonfliktusát a kettejük közötti feszültség generálja, aminek eközben a gyerekeik a passzív elszenvedői. Váratlan változások sorát indítja el a nagymama feltűnése a család életében, aki, míg a szülők dolgoznak, az unokákra vigyáz. Ám ahogy a Rebeccában Mrs. Denvers, úgy az itteni oregánó is hasonlót művel. Blush
Egész film alatt azt vártam, hogy felbukkanjon Brad Pitt, ám csak a neve bukkant fel a végén executive producerként.  Big Grin

[Kép: minari_main_0.jpg]
Monster hunter


Senki ne nézze meg, valami elképesztően ostoba értelmetlen hülyeség halmaz...

1/10  mert a csaj még mindig jó Smile
(2021-03-03, 00:56:56)Szaszika Írta: [ -> ]Monster hunter


Senki ne nézze meg, valami elképesztően ostoba értelmetlen hülyeség halmaz...

1/10  mert a csaj még mindig jó Smile

Nem hallgattam rád. Big Grin Ez a film tényleg rossz. 1/10-nél azért többet adnék rá, mert azt sokkal rosszabb cuccokra tartogatom, de mondjuk 3/10-nél többet nem ér.

Van benne pár badass jelenet, moziban azok biztosan látványosak lettek volna, de ennyi. A történet nagyon silány lett, kb. semmi nem derül ki, és rengeteg logikátlan hülyeség van benne. Kár érte. A trailere kifejezetten jó volt pedig, azt sikerült jól összevágni. Big Grin
Cosmic Sin (2021) 2/10

A címe mindent elmond róla. Kozmikusan bűnrossz film. De tényleg.
Egészen felértékelődött bennem a tegnap esti Monster Hunter, lehet, arra többet kellett volna adni, pedig az se volt jó. Nagyon nem. Big Grin
Iván, az egyetlen (2020)

[Kép: vlcsnap-2021-03-06-05h16m36s136.png]


Valós események inspirálta mozi, a Disney féle mesés elemekkel keverve, egy ezüsthátú gorilláról. És habár nem szeretem az efféle beszélő, CGI állatos filmeket (az a Harrison Ford-os cucc...), nálam ez most nagyon betalált.
Szerencsétlen állat 27 éven keresztül volt bezárva egy bevásárlóközpont épületében lévő beton verembe, hogy nap mint nap, a pláza saját cirkuszában szórakoztassa a soppingolókat... Ez így elég nyomasztóan hangzik, de az alkotóknak
sikerült a megható, érzelmes jelenetek mellé mesés és humoros pillanatokkal feldobniuk a filmet.

Általában zavar, ha egy valós eseményeken alapuló filmben megváltoztatják, megszépítik a valóságot, de itt most ez a mesés Disney "máz" tökéletesen működött. Ha itt 100%-ig ragaszkodtak volna a tényekhez, tuti minden
néző 10 perc után eret vágott volna magán... A mozi végén ott vannak az archív felvételek, amik jelentősen árnyalják a képet.

A mozi magyar szinkronnal is nézhető, de az eredetiben olyan színészek adják a hangjukat az állatoknak, mint az Oscar díjas Sam Rockwell, Angelina Jolie, Helen Mirren, Danny DeVito, a főszereplő pedig a Breaking Bad-es
(Totál szívás) Bryan Cranston.

Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt tudom ajánlani a filmet.
(2021-03-06, 13:23:10)Don Camillo Írta: [ -> ]Iván, az egyetlen (2020)

[Kép: vlcsnap-2021-03-06-05h16m36s136.png]


Valós események inspirálta mozi, a Disney féle mesés elemekkel keverve, egy ezüsthátú gorilláról. És habár nem szeretem az efféle beszélő, CGI állatos filmeket (az a Harrison Ford-os cucc...), nálam ez most nagyon betalált.
Szerencsétlen állat 27 éven keresztül volt bezárva egy bevásárlóközpont épületében lévő beton verembe, hogy nap mint nap, a pláza saját cirkuszában szórakoztassa a soppingolókat... Ez így elég nyomasztóan hangzik, de az alkotóknak
sikerült a megható, érzelmes jelenetek mellé mesés és humoros pillanatokkal feldobniuk a filmet.

Általában zavar, ha egy valós eseményeken alapuló filmben megváltoztatják, megszépítik a valóságot, de itt most ez a mesés Disney "máz" tökéletesen működött. Ha itt 100%-ig ragaszkodtak volna a tényekhez, tuti minden
néző 10 perc után eret vágott volna magán... A mozi végén ott vannak az archív felvételek, amik jelentősen árnyalják a képet.

A mozi magyar szinkronnal is nézhető, de az eredetiben olyan színészek adják a hangjukat az állatoknak, mint az Oscar díjas Sam Rockwell, Angelina Jolie, Helen Mirren, Danny DeVito, a főszereplő pedig a Breaking Bad-es
(Totál szívás) Bryan Cranston.

Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt tudom ajánlani a filmet.
Köszi az ajánlót! betoltam tegnap a 9 éves fiamnak, s nagyon karcolt neki, sőt, még én is végig tudtam vele nézni Big Grin ilyenből nem sok van Tongue
Raya and the Last Dragon

Remekül sikerült szép látványos mese, jó humorral, kis tanulsággal, és csak egy picit nyálas véggel..
Összességében az egyik legjobb amit valaha is láttam.

9/10


Wonder Woman 1984

Hát ez gyengére sikerült, zavaros bugyuta faék történet, rengeteg üresjárat,  és még a látvány se túl nagy..

3/10
Néztem a napokban pár filmet, pótoltam pár régi elmaradást.

Skyscraper

Nem vígjátéknak szánták, de két tériszonyos rosszullét között nagyon jókat szórakoztam rajta.
Show ContentSpoiler:
Egynek jó volt, de újranézni ezt biztos nem fogom.

Zombieland: Double Trap

Agyatlan baromság, de ha az első tetszett, valószínűleg ezt is bírni fogod. Woody Harrelson és Rosario Dawson nagyon badassek.

Love and Monsters

Az elején nem nagyon kötött le, de úgy a felétől ráéreztem és összességében tetszett. Olyasmi stílus, mint a Warm Bodies volt. Vicces kis tingli-tangli szörnyes hülyeség.

Spider-Man: Homecoming

Ezt pár éve elkezdtem, de akkor nagyon nem jött be és félbe is hagytam. A Civil Warban nagyon bírtam az MCU-s Pókembert, de itt valahogy túl sok volt a srác nekem. De olyan nincs, hogy egy Pókember filmet nem nézek meg, szóval most nekiálltam újra. Kellett idő, hogy megszokjam a srácot, de utána már kifejezetten rákattantam a filmre. Peter és Tony közös jelenetei zseniálisan jók.
Show ContentSpoiler:

Spider-Man: Far from Home

Mivel az előző filmmel már túl voltam a szokatófázison, így ezt végig élvezni tudtam, jó lett nagyon. Smile Különösen tetszett, ahogy Peter bénázik Edittel. Jake Gyllenhaal nagyon jól játszotta Mysteriót, imádtam minden jelenetét. Smile Várom a következő filmet nagyon.

Terminator: Dark Fate

Androidos sci-finek jó volt, de Terminator filmként nekem annyira nem jött be. Sokakkal ellentétben például nekem a Genisys nagyon tetszett, ez viszont már nem talált be. Ebben jó eséllyel közrejátszik erősen az is, hogy már mindenem kivan azzal, hogy pár évente rebootolják a franchise-t és sorra gyártják az alapfilmek független folytatásait. Meh...
(2021-03-14, 21:45:07)Mor Tuadh Írta: [ -> ]Skyscraper

Show ContentSpoiler:

Rock egy tank. Smile

Show ContentSpoiler:
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26