Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Filmkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Nálam újranézés volt.

Mortal Kombat (1995)

Hangulatban még mindig a legjobban elkapott játékadaptáció. Emlékszem, a játék mellett főleg Christopher Lambert neve vonzott, de Doc Hollidayhez hasonlóan Linden Ashbyt is egyre jobban megkedveltem ebben a filmben is.

Sanctum (2011)

Szeretem a barlangos filmeket, itt egy vízalatti barlangokat felfedező csapat reked lent és utána élet-halál csatát vívnak a természettel, hogy kijussanak.
De a film főszereplője mégis csak a látvány, nem véletlenül adta hozzá a nevét James Cameron, a mélység felfedezése mindig is a mániája volt, elvégre még rekordot is döntött. Alig várom a szintén vízben játszódó Avatar-folytatást.

Veszélyes kölykök (1995)

Michelle Pfeiffer mindig is kedvenc volt és nem csak bőrruciban.

Bár a Batman-kalandnál ez a film kissé komolyabb témákat boncolgat. Ki tud kitörni a gettóból, amikor a többség úgy áll hozzá, hogy a legtöbb fiatal élete és halála már előre el van rendelve? Az az igazán szomorú benne, hogy még ma is nagyon igaz.

The Father 10/10

Simán az év filmje.

Show Contentspoiler:

Das schweigende Klassenzimmer/The Silent Revolution/A néma forradalom

Egyszer tényleg a magyarokról beszélt az egész világ

[Kép: 778.jpg]

Megtörtént események alapján (mármint nem csak a forradalmi rész).

Két végzős kelet-német diák, a pártkáder apukával rendelkező Kurt és egy vasmunkás fia, Theo 1956 októberében Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkozik a budapesti eseményekről. Rádöbbennek, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak a magyar fővárosban és az "odaát" hallott hírekkel megfertőzik osztálytársaikat, akik ennek hatására együtt meghallgatják az amerikai rádió híreit a magyar forradalomról. A véres utcai harcokról szóló beszámolók mellé egy álhír is beveszi magát, mely szerint Puskás Ferenc, a világszerte csodált Aranycsapat kapitánya is meghalt a harcokban. A hírek hatására az osztály elhatározza, hogy két perc némasággal tiltakozik másnap a szovjet agresszió ellen, ám az NDK nem az a hely, ahol egy ilyen diákcsínyt meg lehet úszni komoly következmények nélkül.
Thunder Force  

Lecsap Csapat..ez szörnyű,  a film a lesújtó kritikák ellenére nézhető lenne, ha a nyamvadt undorító csirkés poént (poén?) nem játtszák el vagy 3x.  Borzalmas. A film a szokásos klisé, szupergonoszok megölik főhős szüleit, és mivel szuperokos, csinál egy szérumot kb 20 év alatt, de persze hogy a debil gyerekkori barátnőbe tolják bele..és indul a bénázás..

Nem ez Melissa McCarthy legjobb filmje, sőt attól igen messze van, tán nem kéne apucival erőltetni ezt..

3/10
The Courier

Ugyanakkora bénaság, mint a pár évvel ezelőtti Kémek hídja. Fél éven belül biztos leadja pár tévécsatorna szombati délutáni időpontban.

Show Contentspoiler:
Boss Level

Komolyan meglepődtem mennyire jól szórakoztam rajta. Egy ilyen"Idétlen időkig" szitut kell elképzelni de egy kommandóssal, akit aztán  a legváltozatosabban és a leglátványosabban akar szinte mindenki kinyírni, és neki rá kell jönnie miért és ehhez mi köze a neje szupertitkos kutatásának. Közben pedig megtanulnia sok mindent 1 nap alatt, pl túlélni mindent Smile és ha meghal újraindul a nap
Rengeteg látványos akció gyilkolászás, és remek humor..a történet egész korrekt és jól felépített.
Grilló 55 éves!!   elképesztően néz ki

De a vége...az utolsó 5 másodperc...na az kiakasztott de nagyon, ez szemét dolog volt Smile

8/10
Az igazság bajnokai - Riders of Justice (2020)

[Kép: vlcsnap-2021-05-04-07h00m22s570.jpg]

A film Anders Thomas Jensen rendező (Gengszterek fogadója, Ádám almái - talán a legjobb film, amit valaha láttam a hitről, vallásról, Zöld hentesek, Férfiak és csirkék) ötödik nagyjátékfilmje.
A dán direktor egész egyszerűen nem tud hibázni, habár pl. a csirkés mozija elég gyomorforgató... Állandó alkotótársa Mads Mikkelsen, aki per pillanat a földkerekség legmenőbb színésze (idén a
"Még egy kört" című mozijával elhozta a legjobb idegennyelvű film Oscar-ját) valamint Nikolaj Lie Kaas (a Q-ügyosztály című, sötét, atmoszférikus thriller trilógia főszereplője).

Az alapsztori annyi, hogy egy marcona katonának (Mikkelsen) vissza kell térni a háborúból a lányához, mert felesége meghal egy tragikus metro balesetben. Aztán kiderül, hogy nem is volt véletlen a dolog...

Ez a bosszú mozi tökéletes keveréke a drámának, akciónak, humornak, csupa lelkileg sérült, de szerethető karakterrel. Egyszerre brutális, megható, szórakoztató, elgondolkodtató film a megbocsájtásról, elengedésről.

Többször is megkönnyeztem és még jókat is nevettem rajta, nekem idáig az év mozija, tudom ajánlani!!!

Erős 9/10-es
The Exorcist (1973)

[Kép: 20210502-163808.jpg]

Egy kezemen meg tudom számlálni a számomra igazán jó ördögűzős mozikat (Stigmata, Ördögűzés Emily Rose üdvéért, és nekem a két évadot megélt sori is bejött) az első helyen William Friedkin klasszikusa áll és nem hiszem, hogy valaha is bármilyen film le tudja majd szorítani erről a helyről. A magyarul is elérhető könyv szintén kiváló, a rendezői változat úgyszintén. Nekem a dvd-s változat van meg, de látom, hogy nagyon korrekt áron beszerezhető a bluray kiadás is.

Nem ma volt, de anno volt szerencsém ellátogatni abba a Saint Louis-i kórházba (Alexiánus szerzetesek voltak a működtetői), ahol a regyényt inspirálta eset történt. Akkor már amúgy az a szárny le volt bontva, de egy emléktábla megemlékezett a történtekről. William Friedkin rendező, 2017-ben forgatott egy dokut Amorth atyával, a pár éve elhuny, a Vatikán hivatalos ördögűzőjével "The Devil and Father Amorth" címmel, amiben ez a kórház is megemlítésre került. A film amúgy csapnivaló lett, nagy csalódás volt.

Aki kicsit jobban érdeklődik a téma iránt, annak ajánlom az itthon is megjelent "Egy ördögűző tapasztalatai" című könyvet Amorth atyától, ami kellő teológiai alapokkal és személyes tapasztalatokkal alátámasztva ismerteti meg az olvasót az ördögi megszállottsággal.

10/10
(2021-05-04, 08:04:33)Don Camillo Írta: [ -> ]The Exorcist (1973)

Valóban remek horrorfilm, simán rajta van a top 10-es " '70-es éveki filmek" listámon, minden 1-2 évben megnézem, mint ahogy az alábbiakat is:
Network, Jaws, One Flew Over the Cuckoo's Nest, The French Connection (de csak az első része), Alien, The Poseidon Adventure (Gene Hackman nagyon ott volt a '70-es években, én neki adtam volna Sonny Corleone szerepét a Keresztapában), Chinatown, Apocalypse Now, The Godfather 1-2, Deliverance (ez nem Jon Voight filmje, hanem Burt Reynoldsé - nem érdekel, mit mond a világ), Escape from Alcatraz, Sorcerer, Murder on the Orient Express (az összes feldolgozás közül ez a legjobb) - hirtelen más nem jut eszembe.
Még egy kört - Another Round (2020)

[Kép: vlcsnap-2021-05-05-04h12m18s868.png]


Idei legjobb külföldi filmjének Oscar nyertese, szerintem teljesen megérdemelten. Egy tanári csapat elhatározza, hogy egy tanulmány alapján, elvégez egy kísérletet, ami azt állítja, hogy az ember sokkal kreatívabb,
nyitottab, ha a véralkoholszinje 0,05% körül áll folyamatosan. Felállítják a szabályokat, ivás csak hétfőtől péntekig, szigorúan munkaidőbenSmile, este 8 után viszont semmi. Elég merész téma, viszont az alkotók nem
démonizálják az alkoholfogyasztást, bemutatják annak pozitív és negatív oldalát is. Még a mi Viktorunk is feltűnik egy archív felvételen benne...

Mads Mikkelsen hozza a formát, filmvégi tánca szintén igazán emlékezetes, jó film (Hegeman magyar feliratával nézhető), tudom ajánlani. Viszont már most készül az amerikai rimék Leóval...

8/10
(2021-05-05, 04:40:52)Don Camillo Írta: [ -> ]Még egy kört - Another Round (2020)Idei legjobb külföldi filmjének Oscar nyertese, szerintem teljesen megérdemelten. Egy tanári csapat elhatározza, hogy egy tanulmány alapján, elvégez egy kísérletet, ami azt állítja, hogy az ember sokkal kreatívabb,
nyitottab, ha a véralkoholszinje 0,05% körül áll folyamatosan. Felállítják a szabályokat, ivás csak hétfőtől péntekig, szigorúan munkaidőbenSmile, este 8 után viszont semmi. Elég merész téma, viszont az alkotók nem
démonizálják az alkoholfogyasztást, bemutatják annak pozitív és negatív oldalát is. Még a mi Viktorunk is feltűnik egy archív felvételen benne...

Mads Mikkelsen hozza a formát, filmvégi tánca szintén igazán emlékezetes, jó film (Hegeman magyar feliratával nézhető), tudom ajánlani. Viszont már most készül az amerikai rimék Leóval...

8/10

Nem minden monitor egyforma méretű, Camilo komám. Big Grin
Úgy látom, Bruce Willis és Chad Michael Murray összenőttek. Gyors egymásutánban 4 közös filmjük van/jön.

Akartam írni, hogy az már mennyiség, de közben ránéztem Bruce Willis közelgő filmjeire és több mint egy tucat filmben játszik a következő pár évben, na, az a mennyiség. Ilyen tétel már mindenképpen hajlamos megkérdőjelezni a minőséget.

Azért sajnálom, mert inkább néznék vele 1 tényleg jó filmet évente, mint fél tucat gyengébb vagy beugró szerepűt.
(2021-05-18, 11:47:41)Mammut Írta: [ -> ]Azért sajnálom, mert inkább néznék vele 1 tényleg jó filmet évente, mint fél tucat gyengébb vagy beugró szerepűt.

Hány jó filmje volt? Huh  Leszámítva a hétcsillagos Sixt Sense-t (vagy Sense-et? Big Grin) - azért akár Oscart is kaphatott volna, amit látom, Spacey happolt el előle az American Beautys alakításával (jó 10 éve láttam azt a filmet, nem dobtam hátast tőle, talán mai szemmel többre tartanám, talán egyszer megint megnézem), meg az első 2 Die Hardot (ami a maga műfajában nem volt rossz).
Mondjuk nálam 5 jó SF film HA létezik (ezért nem díjazom az ilyen alakításait), és a Pulp Fictionnél legalább 5-6 jobb Tarantino filmet tudnék mondani.
(2021-05-18, 12:27:43)George Bailey Írta: [ -> ]
(2021-05-18, 11:47:41)Mammut Írta: [ -> ]Azért sajnálom, mert inkább néznék vele 1 tényleg jó filmet évente, mint fél tucat gyengébb vagy beugró szerepűt.

Hány jó filmje volt? Huh  Leszámítva a hétcsillagos Sixt Sense-t (vagy Sense-et? Big Grin) - azért akár Oscart is kaphatott volna, amit látom, Spacey happolt el előle az American Beautys alakításával (jó 10 éve láttam azt a filmet, nem dobtam hátast tőle, talán mai szemmel többre tartanám, talán egyszer megint megnézem), meg az első 2 Die Hardot (ami a maga műfajában nem volt rossz).
Mondjuk nálam 5 jó SF film HA létezik (ezért nem díjazom az ilyen alakításait), és a Pulp Fictionnél legalább 5-6 jobb Tarantino filmet tudnék mondani.

Nekem több filmje tetszett, Az utolsó cserkész és a Hudson Hawk nálam szimplán alap, ahogy a Die Hard 3 is. Az Armageddon és Az ötödik elem is kedvencek. Más műfaj, de a Velem vagy nélküled is. A sebezhetetlenben és a Sin Cityben is jó volt. A kód neve: Merkúr, az Árral szemben és a 12 majom is többször látott filmek tőle, a Bérgyilkos a szomszédom 1-2 megint más műfaj, de szintén ide tartozik, A simlis és a szendéről nem is beszélve.

Az utóbbi évekből már kevesebb filmet láttam tőle, no de ez főleg annak köszönhető, hogy az ujjaimon meg tudom számolni, összesen hány filmre volt időm egy évben, és nem a játékának.
(2021-05-18, 14:35:18)Mammut Írta: [ -> ]Nekem több filmje tetszett, Az utolsó cserkész és a Hudson Hawk nálam szimplán alap, ahogy a Die Hard 3 is. Az Armageddon és Az ötödik elem is kedvencek. Más műfaj, de a Velem vagy nélküled is. A sebezhetetlenben és a Sin Cityben is jó volt. A kód neve: Merkúr, az Árral szemben és a 12 majom is többször látott filmek tőle, a Bérgyilkos a szomszédom 1-2 megint más műfaj, de szintén ide tartozik, A simlis és a szendéről nem is beszélve.

Az utóbbi évekből már kevesebb filmet láttam tőle, no de ez főleg annak köszönhető, hogy az ujjaimon meg tudom számolni, összesen hány filmre volt időm egy évben, és nem a játékának.

Valóban voltak jó vígjátékai. Jó(pofa) színész, szó se róla, persze nincs a legnagyobbak között, de az akcióhősök listáján jó elől van.
Jóval tehetségesebb, mint az Arnold fajták, játszhatott volna sokkal komolyabb filmekben is, de lehet azok nem hoztak volna annyit a konyhájára.
Az elmúlt 15 évben szerintem csak a RED filmeket láttam (nem vele, hanem Big Grin ) tőle.
(2021-05-18, 17:55:13)George Bailey Írta: [ -> ]
(2021-05-18, 14:35:18)Mammut Írta: [ -> ]Nekem több filmje tetszett, Az utolsó cserkész és a Hudson Hawk nálam szimplán alap, ahogy a Die Hard 3 is. Az Armageddon és Az ötödik elem is kedvencek. Más műfaj, de a Velem vagy nélküled is. A sebezhetetlenben és a Sin Cityben is jó volt. A kód neve: Merkúr, az Árral szemben és a 12 majom is többször látott filmek tőle, a Bérgyilkos a szomszédom 1-2 megint más műfaj, de szintén ide tartozik, A simlis és a szendéről nem is beszélve.

Az utóbbi évekből már kevesebb filmet láttam tőle, no de ez főleg annak köszönhető, hogy az ujjaimon meg tudom számolni, összesen hány filmre volt időm egy évben, és nem a játékának.

Valóban voltak jó vígjátékai. Jó(pofa) színész, szó se róla, persze nincs a legnagyobbak között, de az akcióhősök listáján jó elől van.
Jóval tehetségesebb, mint az Arnold fajták, játszhatott volna sokkal komolyabb filmekben is, de lehet azok nem hoztak volna annyit a konyhájára.
Az elmúlt 15 évben szerintem csak a RED filmeket láttam (nem vele, hanem Big Grin ) tőle.

Azért az "Arnold fajtákat" sem írnám le, ha már Oscar, Sly Rockyval azért jól beütötte magát a történelembe, még ha ő maga nem is kapta meg, bár az írásért én simán neki adtam volna abban az évben (igazából minden film tetszett, amit ő írt, kivéve az Életben maradnit, no de én már a Szombat esti lázért sem rajongtam).

És sok kedvenc Arnie filmem van. Wink Mégis csak ő a sztár minden idők egyik legjobb akciófilmjében. Smile

Nem fognak Shakespeare szerepet játszani, de arra úgyis ott van Kenneth Branagh, miért vegyük el tőle azt, amiben ő kiváló? Smile
(2021-05-18, 18:32:45)Mammut Írta: [ -> ]Azért az "Arnold fajtákat" sem írnám le, ha már Oscar, Sly Rockyval azért jól beütötte magát a történelembe, még ha ő maga nem is kapta meg, bár az írásért én simán neki adtam volna abban az évben (igazából minden film tetszett, amit ő írt, kivéve az Életben maradnit, no de én már a Szombat esti lázért sem rajongtam).

És sok kedvenc Arnie filmem van. Wink Mégis csak ő a sztár minden idők egyik legjobb akciófilmjében. Smile

Nem fognak Shakespeare szerepet játszani, de arra úgyis ott van Kenneth Branagh, miért vegyük el tőle azt, amiben ő kiváló? Smile

Persze, szeretjük Arnoldot, Slyt, Csek Lőrinczet, főleg azért, mert az ő filmjeiken nőttünk fel, de azért "actor is someone who can act seriously".
De nem kell mindig komoly/értékes filmeket nézni. Néha csak ki akar kapcsolódni az ember.

Amúgy Kenneth Branagh manapság Agatha Cristie produkciókban szerepel (az új Halál a Nílusonban Depeche Mode-os háttérzenével Big Grin , kicsit olyan, mint a Kelly Hősei, ami WWII-os volt '70-es éveki zenével).
(2021-05-18, 18:42:23)George Bailey Írta: [ -> ]
(2021-05-18, 18:32:45)Mammut Írta: [ -> ]Azért az "Arnold fajtákat" sem írnám le, ha már Oscar, Sly Rockyval azért jól beütötte magát a történelembe, még ha ő maga nem is kapta meg, bár az írásért én simán neki adtam volna abban az évben (igazából minden film tetszett, amit ő írt, kivéve az Életben maradnit, no de én már a Szombat esti lázért sem rajongtam).

És sok kedvenc Arnie filmem van. Wink Mégis csak ő a sztár minden idők egyik legjobb akciófilmjében. Smile

Nem fognak Shakespeare szerepet játszani, de arra úgyis ott van Kenneth Branagh, miért vegyük el tőle azt, amiben ő kiváló? Smile

Persze, szeretjük Arnoldot, Slyt, Csek Lőrinczet, főleg azért, mert az ő filmjeiken nőttünk fel, de azért "actor is someone who can act seriously".
De nem kell mindig komoly/értékes filmeket nézni. Néha csak ki akar kapcsolódni az ember.

Amúgy Kenneth Branagh manapság Agatha Cristie pordukciókban szerepel (az új Halál a Nílusonban Depeche Mode-os háttérzenével Big Grin , kicsit olyan, mint a Kelly Hősei, ami WWII-os volt '70-es éveki zenével).

Meg katonatisztet játszik, legalábbis idén végre megnéztem a Dunkirköt is (hát, Nolantől nekem az Interstellar marad a kedvenc).

Amúgy nem volt rossz Poirot az Orient Expresszben, de nekem Ustinov marad az etalon. Smile

Negatív hullámok, sicc! Csodabogár for prez!
Manapság már nem csinálnak olyan sztárparádés filmeket, mint a Kelly, bár nekem ugyanúgy a bármikor újranézős all-time kedvencek között van a kevés szereplős Hátsó ablak vagy a Tökéletes világ is, nekem leginkább a hangulat és a karakterek számítanak egy filmben, nem igazán oszt vagy szoroz, hogy komoly-e vagy csak fun. Smile
Bár én ugyanúgy szeretem a b-horrorokat is. Smile Vagy szerettem, még az Asylumos idők előtt, az sajnos eltontotta őket.
(2021-05-18, 19:18:04)Mammut Írta: [ -> ]Meg katonatisztet játszik, legalábbis idén végre megnéztem a Dunkirköt is (hát, Nolantől nekem az Interstellar marad a kedvenc).

Amúgy nem volt rossz Poirot az Orient Expresszben, de nekem Ustinov marad az etalon. Smile

Negatív hullámok, sicc! Csodabogár for prez!
Manapság már nem csinálnak olyan sztárparádés filmeket, mint a Kelly, bár nekem ugyanúgy a bármikor újranézős all-time kedvencek között van a kevés szereplős Hátsó ablak vagy a Tökéletes világ is, nekem leginkább a hangulat és a karakterek számítanak egy filmben, nem igazán oszt vagy szoroz, hogy komoly-e vagy csak fun. Smile

Elég jó volt a Dunkirk, valóban (azért nem épp egy Leghosszabb nap, de megállja a helyét). Játszik a Tenetben is, de nálam az Nolan leggyengébb filmje (míg a legjobb a The prestige Cool ). 
Remek Poirot volt Ustinov valóban, sajnos kevés alkalommal öltötte magára a szerepet (amúgy ő nem játszott egyetlen Orient Express feldolgozásban sem, abból szerintem a '74-es Albert Finney-s verzió a legjobb). Sokkal jobban hasonlított a regénybeli Poirot-ra, mint Suchet (mert Cristie asszonyság Sztálin bajusszal áldotta őt meg, nem pedig Hitleressel, mint amilyent Suchet viselt), de azért nálam mégis Suchet a favorit. 
Erre a Hátsó ablakra értetted (minden tiszteletem Cristopher Reeve-nek, aki lebénulva is vállalt filmet, de az ő verziójára nagyon nem volt szükség - ahogy mondta valaki "an unnecesary remake)?  https://www.imdb.com/title/tt0047396/ Jó film, többször is láttam, de ha már Hitchcock, akkor ez a kettő a nagy kedvenc: 
https://www.imdb.com/title/tt0052357/?ref_=tt_sims_tti
https://www.imdb.com/title/tt0053125/?ref_=tt_sims_tti
(2021-05-18, 19:46:16)George Bailey Írta: [ -> ]
(2021-05-18, 19:18:04)Mammut Írta: [ -> ]Meg katonatisztet játszik, legalábbis idén végre megnéztem a Dunkirköt is (hát, Nolantől nekem az Interstellar marad a kedvenc).

Amúgy nem volt rossz Poirot az Orient Expresszben, de nekem Ustinov marad az etalon. Smile

Negatív hullámok, sicc! Csodabogár for prez!
Manapság már nem csinálnak olyan sztárparádés filmeket, mint a Kelly, bár nekem ugyanúgy a bármikor újranézős all-time kedvencek között van a kevés szereplős Hátsó ablak vagy a Tökéletes világ is, nekem leginkább a hangulat és a karakterek számítanak egy filmben, nem igazán oszt vagy szoroz, hogy komoly-e vagy csak fun. Smile

Elég jó volt a Dunkirk, valóban (azért nem épp egy Leghosszabb nap, de megállja a helyét). Játszik a Tenetben is, de nálam az Nolan leggyengébb filmje (míg a legjobb a The prestige Cool ). 
Remek Poirot volt Ustinov valóban, sajnos kevés alkalommal öltötte magára a szerepet (amúgy ő nem játszott egyetlen Orient Express feldolgozásban sem, abból szerintem a '74-es Albert Finney-s verzió a legjobb). Sokkal jobban hasonlított a regénybeli Poirot-ra, mint Suchet (mert Cristie asszonyság Sztálin bajusszal áldotta őt meg, nem pedig Hitleressel, mint amilyent Suchet viselt), de azért nálam mégis Suchet a favorit. 
Erre a Hátsó ablakra értetted? https://www.imdb.com/title/tt0047396/ Jó film, többször is láttam, de ha már Hitchcock, akkor ez a kettő a nagy kedvenc: 
https://www.imdb.com/title/tt0052357/?ref_=tt_sims_tti
https://www.imdb.com/title/tt0053125/?ref_=tt_sims_tti

Tényleg, a Leghosszabb napot is újra kell már nézni. Tavaly A halál 50 órája volt soron. A Tenetet még nem láttam.

Hehe, nekem a '74-es Orient Expressz az Sean Connerys Orient Expressz. Valójában Finneyre nem is igazán emlékszem, hogy nézett ki. Bár rég láttam, tény.

Igen, a Grace Kellys James Stewartos verzió, szerintem a Supermanes riméket nem is láttam még. Hitchcocktól nekem amúgy a Madarak még nagy kedvenc. Egyébként a Szédülés volt az egyetlen, amit moziban láttam, a Sport mozi vetítette.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24