Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Sorozatkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Gyűrűk Ura -  A Hatalom gyűrűi - 

Hatalmas elvárás és izgalom volt, hogy érkezik az előzmény sorozat. Igy magasan van a léc..Az mellett hogy nagyon tetszett, valahogy pici csalódás van bennem, egyelőre egy Trónok harca light-nak tünik, sárkányok nélkül. Erős a felvezetés, de nekem talán kicsit hosszú és körülményes volt. Egyedül a (talán Gandalf?) félörült "óriás" nem tetszett benne, túl sok volt 

8/10
Egy sorozat, aminek jóval idő előtt véget vetettek. De inkább igy legyen, mint a kelleténél tovább húzni-nyúzni (TBBT pl)...

Andor

Star Wars..ok sokszor ennyi is elég egy fanatikusnak. De most mintha ez kicsit kevés lenne, megfakult a csillogás, nincs ötlet? Nem tudom, de egyelőre kicsit unatkoztam az első 3 részen. A Mandalorian, elment, a Boba nekem bejött, az Obi klasszikus fansercvice lett, de ez egyelőre, kevés. Láthatóan a Rogue One-ra húznák rá, de az jobb volt, hitelesebb.

eddig ez csak 5/10

később jobb lett
Sziasztok!

Most találtam ezt a sorozatot: The Terminal List /A Végső Lista/
Igaz nem régi 3 és fél hónapos csak.

Mindenkinek  ajánlom aki szereti a SEAL-es sorozatokat.

Rövid leírása:

Egy 12 fős csapat Közel-Keleten rajtaütés tervez James Reece őrnagy vezetésével, ahol egy terrorista vezért szándékoznak kézre keríteni, azonban beüt a krach.
 Ami rosszul sülhet el, az balul is üt ki, így aztán az osztag 2 ember kivételével odaveszik.Reece is megsérül, egy robbanás következtében beveri a fejét.
Kiderül, hogy a nyomozás nem éppen azt deríti ki, amire a katona emlékszik... És a Bonyodalom itt kezdődik.

Van benne erőszak (jó sok),Korrupció, Hatalom visszaélés,minden ami kell. 8 részben elég jól meg van minden.
A főszereplő Christopher Michael „Chris” Pratt (A galaxis őrzői, Jurassic World: Világuralom, Thor: Szerelem és mennydörgés stb)
mostanában elég felkapott színésze játssza (elég jól).

Nálam 10/8
First Kill S1
Tini vámpír csaj és vámpírölő csaj két különböző családból, akik ráadásul egymás ellenségei. Naná, hogy összejönnek Smile
Netflixes lenne, de tiszta CW-s a sorozat. Akiknek bejönnek ezek a Cloack & Dagger/Marvel's Runaways/... sorozatok azok ezt is imádni fogja, én már kinőttem ebből. Pont emiatt nem is pontozom
(Most olvasom, hogy 1 évad után kaszálták)

The Witcher S2
Nem ütött mint az első évad. Volt monster of the week, de a 2. évados átívelő szálra már nem is nagyon emlékszem. Enniyre maradt meg
6/10

Euphoria S2
Nem gondoltam volna, hogy lesz egy erősebb évad az elsőnél, előtérben kerülnek  a mellékkarakterek, Zendaya karaktere 1. évadhoz képest háttérbe szorul, nem annyira, egy kicsit csak. Nem vált a sorozat hátrányára, sőt!
8/10

The Boys S1-S3
Mi lenne, ha mindenki számára köztudott lenne hogy a szuperhősök köztünk élnek? Na bumm, láttunk már ilyet (MCU). Na de olyat, hogy a Földön lévő vagy 200 szuperhős egy hollywoodi sztárgépezet részei legyenek? Na ugye! Vannak köztük fiatal, hírnévre vágyakozó idealisták, lecsúszott B és C kategóriás szuperhősök. És persze a sztárok akik mögött hatalmas marketing gépezet áll, akiknek ilyen-olyan ügyeit a médiaügynökségük próbálja eltussolni. A lényeg persze a pénz és a hírnév, és hogy a népszerűségi listákon elől álljon a szuperhős a 18-49-es korosztály felmérése alapján. Ebben a világban él Hughie, egy IT szakboltban dolgozó srác, aki egy szuperhősös baleset során elveszíti a barátnőjét. Az ügynökség próbálja gyorsan és simán elintézni az ügyet, de Hughie nem hagyja annyiban, miután találkozik egy fura szupiellenes (=szuperemberellenes) fickóval.
Eric Kripke a vezetőíró (a Supernatural első 5 évadának vezetőírója)
Ilyenfajta szuperhősös sorozatot rikán látni az egyszer biztos.
A 3. évad vége nem tetszett.
Show ContentSpoiler:
Ennek ellenére 8/10 (Szigorúan 18-as karikás a sorozat!)
Star Wars   - Tales of the Jedi -

Remekül megalkotott 6 részes kis szösszenet, kiválóan kiegészíti az ismert univerzumot, és az ismert történéseket. Első résztől eltekintve, magas szinten ad hozzá a Star Wars történetéhez.

8/10
Periféria

Érdekes sorozat, a mesterséges  digitális világ, szuperfejlett játékokkal, + jövőutazás vagy mi Smile egész érdekes koncepció..Kicsit sok a körítés néha, de korrektül megoldott, ügyes sorozat. Nem mellesleg kőkemény akciók benne.

8/10

sajnos kasza lett a sztrájk miatt Sad
Andor megint Smile

Star Wars világ egyik remeke, végre egy értelmes sorozat, nem fanservice, nem dedósoknak készült, hanem hitelesen jól mutatja be a SW univerzumot, és annak a Rouge One előtörténetét. Szépen lassan felépíti, nem kapkod, nem feltétlen a látvány (bár megvan) a cél, hanem a jól előadott történet a lázadás kezdetéről.

8/10
The Capture 9/10

   avagy 1984 és Person of Interest UK version (többé-kevésbé)

Mennyire élőkép az élőkép? Évek óta streamen nézem azt a néhány sportot, ami még érdekel. Az F1-et az angoloktól szeretem nézni, de néha-néha megesik, hogy (pont egy kritikus pillanatnál, mint pl a 2016-os abu-dzabi vb döntőnél, épp a lámpák kialvásánál) kiakad, és beletelne egy kb. 30 másodpercbe, míg újrainditanám, ezért elindítom a hazai csatorna streamjét is (teljesen lehalkitva, hisz nem Bábel tornya a gépem), hogy ha ez megtörténne, azonnal kattintsak is át. Legalábbis szeretném, ha igy lenne. Csakhogy: az angol kb. 1 perccel a másik mögött van. Pedig mindkettőnél ki van irva, hogy "live". Akkor hogyan lehetséges?
Shaun Emery bíróság előtt áll – azzal vádolják, hogy katonai szolgálata közben agyonlőtt egy afgán férfit, aki már megadta magát neki. Az ügyvédei brillíroznak, és felvetik annak a lehetőségét, hogy a bizonyítékot szolgáló bajtárs kameráján a kép és hang csúszott. A férfit felmentik, aki a sikert ünnepelve randevúra is meghívja a csinos ügyvédnőt. Másnap azonban újra a rendszerben találja magát: Hannah eltűnt, és a buszmegállóban rögzített felvételek szerint Shaun rabolta el. Az ügyet az ambiciózus Rachel Carey kapja, aki a terrorelhárítástól érkezett a gyilkossági osztályra. Módszeresen vadássza le a menekülő férfit, és vallomásra akarja bírni. Ám közben kénytelen felmérni azt is, hogy Shaun történetében is lehet igazság. Amikor maga is tapasztalja, hogy a megfigyelő rendszert manipulálják, már az igazság érdekli és még Shaunnal is hajlandó összedolgozni. Lehetséges, hogy a kormányzat titokban manipulálja a videós felvételeket, és hamis bizonyítékokat gyártanak?
Bármennyire is jó volt az 1. évad, a 2. évadra a sorozat szintet ugrik, igazi politikai thrillerré válva, jóval nagyobb téttel. Cool
Mindemellett még megkapjuk főszereplőnek a csodaszép Holliday Graingert is, akik már ismerünk a Strike-ból.

[Kép: jsQ3aCa.png]
The Santa Claus  (vagymi Smile )

Igen, ez annak a kis limonádé karácsonyi filmnek a folytatása, de annyira hogy még Tim Allent is megnyerték rá. Hát eltelt x év, és megöregedett a színész, ja a Télapó, így irány a nyugdíj, meg hát változik a világ, és polkorrektség jegyében egy szinesbőrű Télapó jön a képbe. Smile  Aki épp termékmenedzser vagy mi..
Két szálon fut a történet, egyrészt az extélapó és családja (gyerekek felnőttek északon, vicces) normális kisvárosba költözve, próbál nem Télapóként élni, és a család meg ezt elviselni.
másik meg az új kretén Télapó próbál megfelelni az elvárásoknak, és új ötletekkel borzolja a manók idegeit..

nem rossz, végülis, karácsony táján meglehet nézni, akinek tetszett a régi 2 film, ez is fog.

5/10

Willow

Na ez egy érdekes felélesztés, egy nagyon régi film, érdekes folytatása. Akinek tetszett anno Lucas fantasyja..annak ez is fog. Láthatóan igényes, van benne pénz, meg munka..persze lájtosabb mint egy Trónok epizód, de ez nem a látványos belezésekről szól Smile

7/10

ui: de sajna 4-5 rész után erősen ellaposodik, így kuka
Flatshare S1
Albérleten osztozik egy férfi és egy nő 12 órás váltásban és sokáig csak ragasztos cetliken keresztül tartják a kapcsolatot.
Csupán 8 részes, jó kis feelgood romkom, le van zárva nagyjából, kerek a sztori.
7,5/10
Kissé olyan feelingje volt, mint a Új barát karácsonyra Netflix-cuccnak bár ugye ez nem karácsonyos témájú. Ha hasonlítanom kellene: Flatshare S1 = Dash & Lily S1 < Új barát karácsonyra S1-S2
The Las of Us 

Egy játékból lett sorozat, hozzáteszem nem ismerem a játékot, és nem is érdekel. Így az hogy mennyire megfeleltethető a kettő egymásnak, hidegen hagy.
A sorozat viszont érdekes, látványos, adtak a köritésnek, hogy hiteles legyen a háttér, kicsit más zombis, apokaliptikus történet, világösszeomlás, katonai elnyomás,  lázadás stb stb szokásos..
ZombiGomba Smile 
de jó kezdés, érdekes felütéssel...bár a történet ismerős sok más filmből, csináltak már hasonlót, még Van Damme is, a régi szép időkben..mégis reménytelinek néz ki  a sorozat, egy próbát megér

7/10
Tulsa King

Amolyan klasszikus stílusban készített gengszter (maffia) sorozat. Amitől igencsak jó, az a készítő/producer, a Yellowstone alkotója, másrészt Sly Smile  Lehet fikázni, de 75 évesen még mindig badass, és van stílusa, jól hozza a figurát. Remekül megcsinált sorozat, szórakoztató, poénos, de emellett azért igazi maffia sorozat. Nyilván nem egy Sopranos, de simán megéri nézni.

8/10
1923

Aki nézte, nézi a Yellowstone-t és/vagy az 1883-at, ez annak kötelező, a két történet közé ékelődik be Dutton család újabb fejezete, a nagy világválság és a technikai fejlődés, háború utáni balhés idők, meg hát a helyi rivalizálás, ahol akkoriban hamarabb előkerült a colt a tokból mint manapság hajdú megyében a baseballütő Smile
Az mellé, hogy lebilincselő a történet, pazar a megvalósítás, színészlegendákat is megnyertek a sorozathoz, akik pontosan hozzák azt amit kell. Élmény ez a sorozat, csodás tájakon forgattak, valós dolgokkal, nincs cgi tehén Smile a csorda ott van Smile
én mind a 3 sorozatot alapműnek tekintem, és aki szeret sorozatozni annak kötelező


10/10
(2023-02-28, 13:23:22)Szaszika Írta: [ -> ]1923

Aki nézte, nézi a Yellowstone-t és/vagy az 1883-at,  ez annak kötelező, a két történet közé ékelődik be Dutton család újabb fejezete, a nagy világválság és a technikai fejlődés, háború utáni balhés idők, meg hát a helyi rivalizálás, ahol akkoriban hamarabb előkerült a colt a tokból mint manapság hajdú megyében a baseballütő Smile
Az mellé, hogy lebilincselő a történet, pazar a megvalósítás, színészlegendákat is megnyertek a sorozathoz, akik pontosan hozzák azt amit kell. Élmény ez a sorozat, csodás tájakon forgattak, valós dolgokkal, nincs cgi tehén Smile a csorda ott van Smile
én mind a 3 sorozatot alapműnek tekintem, és aki szeret sorozatozni annak kötelező


10/10

Pontosan alapmű 101 %-ban egyetértek veled ,

de nálam 11/10 a sorozat Big Grin
Mayor of Kingstown s01

Igazi amerika? Ki tudja? Elég durván mutatja be egy börtönváros (egy amcsi kisváros amelyik a területén épült jó pár börtön eltartásából él) életét a korrupcióval, bünözéssel, és  a napi szar történésekkel. Az alap egy börtönt megjárt főszereplő ( a remek Jeremy Renner) egy igazi keménycsávót hoz..aki afféle ügyintéző, ismeri a bandákat, a nehézfiúkat és főnökeikkel is jóban van. Mert ő az egyensúly híve, nap mint nap ügyeskedik hogy a rendőrök fegyőrök és a kőkemény bünözők közt az egyensúly és a törékeny béke meglegyen, és hát ehhez sokszor be kell piszkítania a kezét.  Durván és hitelesen mutatja be ezt a világot, semmi szépítés, aki kint van éppúgy benne van a dologban mint akik bent. Aki bírja a kemény sorozatokat, annak nagyon ajánlott.
Ja és a készítője a Yellowstone-os Sheridan, ami azért jelent egy minőséget..

8/10

2. évad:

Kicsit más lett a dinamika, kicsit lassult a tempo, több a duma és a lelkizés, kevesebb az akció, de azért nem unalmas..és jön a 3 évad Smile
Végre kezdett a SWAT és a Seal Team 6. évada

S.W.A.T. Jó kezdés, megint egy külsős akciókaland, egzotikus tájon. Persze megint Hondó keveredik bele, és megint menteni kell Smile Szokásos 2 részes kezdés, szokásos nyomozások, akciók, nem nagyon tudott eddig megújulni a sorozat, de talán nem is baj.

Seal Team: Ugye komoly cliffel ért véget az 5. évad, és hát nem finomkodva kezd a 6. Komoly események, és súlyos sérülés történik, egyik csappattag élete örökre megváltozik, és ez lesz valszeg az éved egyik átívelése a szokásos, megmentjük a világot, de legalábbis az amcsi érdekeket történéseknek Smile

SWAT  7/10

Seal Team  9/10


The Night Agent  s01

Egész jó kis akció/kémes sorozat, az éjjeli ügynök ücsörög a Fehérház alagsorában és ügyeletet ad egy telefon mellett , ami sosem csörög..de egyszer megszólal, és egy riadt nő jelentkezik, szuperügynökök helyett, és főhősünknek indul a buli, ahol ő igencsak kishal mert a hatalom nagyjai is éppúgy benne vannak és hullanak az emberek, nekik meg menekülni kell, és rájönni mi a szitu, mielőtt megölik őket.

8/10

S.W.A.T. Jó
Rabbit Hole e01

Micsoda remek kezdés,  "Jack Bauer" ismét a topon..remekül indul a sorozat, jó lesz ez, bár kicsit más.

első rész:

9/10
Citadel s01

Megint egy kémes akciós sorozat. Szupertitkos jófiúk ügyködnek, de egy még szuperebb rosszfiús csapat kiiktatni készülnek őket, balhé indul, jók buknak, és amnéziával menekülnek, főhőseink fiú/lány combo ahogy kell. 10 évvel késöbb "békésen" éldegélve rájönnek még van buli és elindulnak kideríteni az igazságot. Látványos, de elég tucat, történetet is láttuk már 10x, a sztori se lebilincselő, elmegy kategória

5/10

Fubar s01 

Nocsak, Arnie rámozdult a TV-re. Volt az a pénzmennyiség amiért elvállalta, vagy rájött moziban neki leáldozott, ki tudja? De jól tette, egy percre se veszik komolyan a dolgot, és ez jót tesz a szintén kémes akciós sorozatnak. Apa/lány most a felállás, és persze szuperCIA ügynökök, csak nem tudják egymásról. Apuci épp nyugdíjba menne, mikor utsó akcióban épp a lányát kell mentenie, ami elég nagy megrázkódtatás apucinak, hogy szende kislánya egy erősen szabadszájú bandázós kemény CIA ügynök. De ez inkább víg mint akció, így eléggé szórakoztató, bár nem árt tudni elég vicces gagyiságok is vannak benne.. Érdemes rámenni

7/10

Seal Team s06

Vége a 6. évadnak, egy szereplőtöl elbúcsúztunk, meghatóan, és hát eléggé megrázkódtatóan. Rendesen adnak az érzelmeknek, minden szinten. Nagy pozítivuma a sorozatnak, hogy a sereg, főleg a különleges elit problémáit nem söpri az asztal alá, foglalkozik vele. Nagyrészt ekörül forog az évad. Persze sok akcióval. Láthatóan befejezték, de mégis lett berendelés, így nem tudom hogy folytatják.

8/10
The Blacklist

A vég. Búcsú egy sorozattól, amit végig követtem, kedveltem, bár sokan nem. A lezárás pont olyan volt aminek lennie kellett, de azért fájt.

8/10
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11