Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma
Technikai problémák - Nyomtatható verzió

+- Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma (https://forum.feliratok.eu)
+-- Fórum: Nyilvános fórumok (https://forum.feliratok.eu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Fórum: Kérések, kérdések, köszönetnyilvánítás (https://forum.feliratok.eu/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Téma: Technikai problémák (/showthread.php?tid=68)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

RE: Technikai problémák - ugk - 2026-04-29

Hello,

az mitől lehet, hogy a hosszú ékezetek rosszul jelennek meg UTF-8 kódolás melett?

Donnie Brasco.Extended.Cut.1997.BluRay.1080p.DTS.ENG.HUN.x264-ToPCopZ - ennél tapasztalom...

Köszi a segítséget

RE: Technikai problémák - l.a.c.y. - 2026-04-29

(2026-04-29, 11:58:40)ugk Írta: Hello,

az mitől lehet, hogy a hosszú ékezetek rosszul jelennek meg UTF-8 kódolás melett?

Donnie Brasco.Extended.Cut.1997.BluRay.1080p.DTS.ENG.HUN.x264-ToPCopZ - ennél tapasztalom...

Köszi a segítséget

Programja válogatja, van néhány, amelyik nem kezeli az Unicode karaktereket és az ezekkel létrehozott feliratfájlok mkv-ba bemuxolva is viszik tovább a hibát (pl a régi Subtitle Workshop csinálta ezt). Nálam ilyen esetekben az ANSI karakterkészletre való átforgatás segített. Ezt simán a notepaddal el lehet intézni. Megnyitod vele a kibontott (vagy mellékelt) feliratfájlt, mentés másként, a fájl típusát txt-ről "minden fájl"-ra állítod, fölötte az új fájlnév mögé kézzel visszaírod az eredeti kiterjesztést (általában .srt ugye), a kódolást meg UTF8-ról ANSI-ra, ennyi.

RE: Technikai problémák - laci - 2026-04-29

Köszi a segítséget
Fél perc alatt le lehet cserélni, ha csak az "û" és a hasonló "ö" lett átalakulva...
Szerintem nem az UTF-8-ban van a hiba, hanem azzal, hogy mindenki kódolgat nyakra-főre ide-oda, anélkül, hogy tudná, mit csinál, aztán ez lesz az eredmény.
Az MKVToolNixben van előnézeti lehetőség a feliratnál, rögtön látszik, ha nem jó valami és ott helyben, látható módon kiválaszthatod a valódi kódolást, amiben helyesen jeleníti meg a karaktereket.

RE: Technikai problémák - ugk - 2026-04-30

(2026-04-29, 22:41:07)laci Írta:

Köszi a segítséget
Fél perc alatt le lehet cserélni, ha csak az "û" és a hasonló "ö" lett átalakulva...
Szerintem nem az UTF-8-ban van a hiba, hanem azzal, hogy mindenki kódolgat nyakra-főre ide-oda, anélkül, hogy tudná, mit csinál, aztán ez lesz az eredmény.
Az MKVToolnixben van előnézeti lehetőség a feliratnál, rögtön látszik, ha nem jó valami.
Igen - ha csak az "û" és a hasonló "ö" lett átalakulva... - ezekkel van gond
Írhatok PM-t?

RE: Technikai problémák - laci - 2026-04-30

(2026-04-30, 11:00:19)ugk Írta:
(2026-04-29, 22:41:07)laci Írta:

Köszi a segítséget
Az MKVToolnixben van előnézeti lehetőség a feliratnál, rögtön látszik, ha nem jó valami.
Igen - ha csak az "û" és a hasonló "ö" lett átalakulva... - ezzekkel van gond
Írhatok PM-t?
Persze.

RE: Technikai problémák - Falconer - 2026-05-13

Sziasztok!

A problémám a következő: a 2016-os Outcast sorozat első évadából több WEB-es feltöltés is található, viszont 1080-as BluRay-verzió alig-alig, én pedig inkább azt szeretném. De a BTDigg-ről csordogálgat az alábbi, igaz, csigatempóban:

Outcast.S01.1080p.BluRay.x264-SHORTBREHD[rartv]

Az első egy-két rész 100%-ban le is jött, ám a többi napok óta csak áll 97%-nál, úgy, hogy bőven van seeders és leechers is. Kipróbáltam egy olyan epizódot, amit csak hiányosan töltött le, és le is játssza mind a VLC, mind a tévé, de egy-egy ponton van 10-15 másodpercnyi kihagyás a filmben.

Van ötletetek, hogy a fentieknek mi lehet az oka, illetve egyéb helyről el tudnám-e érni ezt a SHORTBREHD-féle változatot? (Máshol ugyanis nem találtam, csak a BTDigg gyűjtőoldalon.)

Előre is köszönöm!