2020-09-12, 14:33:02
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2020-09-12, 14:36:09. Szerkesztette: Mammut. Edited 3 times in total.)
Nekem bejönnek az új Asterixek, eddig is úgy éreztem, hogy méltó folytatások, ez a kötet pedig az újak között szerintem simán toplistás, és nem csak azért, mert a kezdetekhez, pontosabban a leges-legelső oldal második képkockához nyúl vissza.
Jól el vannak találva az új karakterek, de jó látni a régi szereplőket is; a sztori is kellőképp humoros anélkül, hogy túlzásokba esne.
Néhány éve olvastam csak Owl Goingbacktől a Crota című könyvet, amivel megnyerte a Bram Stoker díjat már több mint 20 éve. Remek kis szörnyes horror volt, megvolt a hangulata.
A Breed már kevésbé sikerült olyan jóra, kicsit összecsapottnak éreztem, nem volt meg az egyensúly a szellemvilág és a szörny között, az előbbi felé dőlt a mérleg és kicsit túl sok idő ment el az azzal kapcsolatos hitetlenkedéssel.
Az író nem a karakterfejlődéseiről lesz híres, de ettől még biztosan megtalálják a könyveiben a számításukat a b-horror kedvelők és a kevésbé ismert indián mítoszok is üdítően hatnak.
Láttam, hogy az író újabb könyve nyerte el a díjat tavaly, kíváncsi vagyok rá, bár másik két könyve is az oldasólistámon figyel előtte.