2021-03-07, 21:14:29
(2021-03-06, 13:23:10)Don Camillo Írta: Iván, az egyetlen (2020)Köszi az ajánlót! betoltam tegnap a 9 éves fiamnak, s nagyon karcolt neki, sőt, még én is végig tudtam vele nézni ilyenből nem sok van
Valós események inspirálta mozi, a Disney féle mesés elemekkel keverve, egy ezüsthátú gorilláról. És habár nem szeretem az efféle beszélő, CGI állatos filmeket (az a Harrison Ford-os cucc...), nálam ez most nagyon betalált.
Szerencsétlen állat 27 éven keresztül volt bezárva egy bevásárlóközpont épületében lévő beton verembe, hogy nap mint nap, a pláza saját cirkuszában szórakoztassa a soppingolókat... Ez így elég nyomasztóan hangzik, de az alkotóknak
sikerült a megható, érzelmes jelenetek mellé mesés és humoros pillanatokkal feldobniuk a filmet.
Általában zavar, ha egy valós eseményeken alapuló filmben megváltoztatják, megszépítik a valóságot, de itt most ez a mesés Disney "máz" tökéletesen működött. Ha itt 100%-ig ragaszkodtak volna a tényekhez, tuti minden
néző 10 perc után eret vágott volna magán... A mozi végén ott vannak az archív felvételek, amik jelentősen árnyalják a képet.
A mozi magyar szinkronnal is nézhető, de az eredetiben olyan színészek adják a hangjukat az állatoknak, mint az Oscar díjas Sam Rockwell, Angelina Jolie, Helen Mirren, Danny DeVito, a főszereplő pedig a Breaking Bad-es
(Totál szívás) Bryan Cranston.
Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt tudom ajánlani a filmet.