2021-04-17, 20:27:52
(2018-01-07, 23:28:48)hockeyapu Írta:(2018-01-07, 21:25:47)blazen Írta: Ugyanitt, szkifi irodalomba belépőnek ki mit javasolna? (Eddig A marsit olvastam csak, azt imádtam, de hardscifiből egy időre azért elég volt ) Vonnegut Ötös számú vágóhíd esetleg ?Attól nem biztos, hogy megkedveled a scifit !
Ray Bradbury Marsbéli krónikák , igazi klasszikus !
Vagy Zsoldos Péter Távoli Tűz (az egyik kedvencem !)
Zsoldostól valójában bármi, de valóban a Távoli tűz a legjobb, illetve az előzménye, A Viking visszatér.
Meg persze a nemzetközi klasszikusok:
- Frank Herbert, de tőle szigorúan csak az első négy Dűne regény, a másik kettő már sokkal gyengébb, az összes előzménykönyvet meg már nem is ő írta, hanem az igencsak átlagos képességű Kevin J. Anderson (Azok a Star Wars regények... brr!).
- Isaac Asimov: Az Alapítvány sorozat ma már talán megosztóbb, mint egy-két évtizede, de nekem örök favorit.
- Ha valami modernebbre gondolok, akkor pedig vagy Marko Kloos Frontvonalak regényei ugranak be (magyarul eddig öt jelent meg), ami kőkemény katonai sci-fi, de igényesen és ötletesen, vagy a The Expanse sorozat alapjául szolgáló Térség könyvek James S.A. Corey-től.
- Ha meg simán csak röhögni akarsz, akkor Dévényi Tibor (csak névrokon) és a GaMMa kommandó, vagy a Hová lett Artúr. Oké, negyven alatt talán kevésbé érthetőek a poénok, de engem máig újra meg újra megnevettet, ha kézbeveszem.