2021-05-18, 14:35:18
(2021-05-18, 12:27:43)George Bailey Írta:(2021-05-18, 11:47:41)Mammut Írta: Azért sajnálom, mert inkább néznék vele 1 tényleg jó filmet évente, mint fél tucat gyengébb vagy beugró szerepűt.
Hány jó filmje volt? Leszámítva a hétcsillagos Sixt Sense-t (vagy Sense-et? ) - azért akár Oscart is kaphatott volna, amit látom, Spacey happolt el előle az American Beautys alakításával (jó 10 éve láttam azt a filmet, nem dobtam hátast tőle, talán mai szemmel többre tartanám, talán egyszer megint megnézem), meg az első 2 Die Hardot (ami a maga műfajában nem volt rossz).
Mondjuk nálam 5 jó SF film HA létezik (ezért nem díjazom az ilyen alakításait), és a Pulp Fictionnél legalább 5-6 jobb Tarantino filmet tudnék mondani.
Nekem több filmje tetszett, Az utolsó cserkész és a Hudson Hawk nálam szimplán alap, ahogy a Die Hard 3 is. Az Armageddon és Az ötödik elem is kedvencek. Más műfaj, de a Velem vagy nélküled is. A sebezhetetlenben és a Sin Cityben is jó volt. A kód neve: Merkúr, az Árral szemben és a 12 majom is többször látott filmek tőle, a Bérgyilkos a szomszédom 1-2 megint más műfaj, de szintén ide tartozik, A simlis és a szendéről nem is beszélve.
Az utóbbi évekből már kevesebb filmet láttam tőle, no de ez főleg annak köszönhető, hogy az ujjaimon meg tudom számolni, összesen hány filmre volt időm egy évben, és nem a játékának.