2018-09-27, 22:10:48
(2018-09-27, 21:06:36)kiskiraly Írta: Budapest Noir (2017)
Az előzetes hírek (sikeres könyvsorozat) alapján jóra számítottam.
Alapsztori: egy bűnügyekkel foglalkozó újságíró egy női holttestben felismer valakit, akit már korábban látott illetve korábban az egyik rendőri vezető asztalfiókjában lévő fotón is ez a nő szerepelt. Saját szakállára elkezd nyomozni, azonban kiderül, hogy a szálak felsőbb körökhöz vezetnek...
A sztori maga faék egyszerű: megtudunk valamit A-tól, modja, hogy B többet tud ezért hozzá megyünk, ő C-hez irányít és így tovább.. a végén pedig Z lesz a gyilkos.
Kritikaként fogalmazták meg, hogy milliárdos költségvetés ellenére tévéfilmes jellege van. És tényleg. Nem varnám Ragályi Elemér nyakába, de az a nyomott skandi noiros hangulat nyomokban sem fedezhető fel itt. A szereposztás so-so elmegy, bár a főszereplő karakterét szerintem kissé darkosabbá és kimértebbé tehették volna.
A film sajna 4/10 , a sztori gyenge a vizualitás pedig abból állt, hogy régi Budapesti épületek között sok ember mászkál '30-as korabeli ruhákban. A könyvet ettől függetlenül ki fogom olvasni, ha már olyan sokat írtak róla
A helyedben kiolvasnám az összeset: a legelső a Szélhámos Budapest, ez a 2. kötet, aztán jön a Bűnös Budapest, majd a Budapesti kém, aztán a Budapest romokban,
és a legutolsó a Budapest novemberben.
spoiler:
Olvastam az egészet. Elég jó volt.
Eudoxiu de Hurmuzachi