This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Filmkritikák
Star 
Gladiator II

[Kép: hh3Ngwv.png]

24 év után ismét visszatért a Gladiátor... mármint a film, nem az egykori hős. A történet időben az első film eseményei után két évtizeddel, az i.sz. 200 körüli években játszódik, és Lucius Verust, egy észak-afrikai, numídiai fiatal harcost követi nyomon, akinek életét a Római Birodalom teljesen felforgatja. A nemes Marcus Acacius tábornok parancsnoksága alatt egy hatalmas római hajóhad szállja meg Numídiát. Miután elveszíti szeretett feleségét és népének nagy részét a véres támadás során, Luciust rabszolgasorba taszítják és Rómába viszik. Ott találkozik Macrinusszal (Denzel Washington), egy korábbi rabszolgából lett nemessel és társasági szereplővel, aki felfigyel Luciusra.
A bosszútól vezérelve Lucius gyorsan hírnevet szerez magának a Colosseumban, és felkelti a megőrült ikeruralkodók, Geta császár  és Caracalla császár figyelmét. Miközben Lucius a tábornok fejére feni fogát felesége miatt, nem veszi észre, hogy Macrinus valójában egy sötét tervének kulcsfigurája, amelynek célja, hogy megszerezze a trónt. De nem ő az egyetlen, aki a hatalomra áhítozik.
Összességében ér egy erős 7,5-et.
Mi hiányzott igazán belőle? Egy jó filmzene.
Valami azt súgja, hogy lesz ennek (is) folytatása. Angel
But what if there is a chance...?

Eudoxiu de Hurmuzachi
Válaszol
Le Comte de Monte-Cristo (2024)

Legelőször filmen, ha jól rémlik '99-ben vagy 2000-ben láttam, a Richard Chamberlain-féle változatot. Hogy mennyire tetszett, arra már nem emlékszem. Pár évvel később sor került a 2002-es James Caviezeles változatra is. Arra sem emlékszem már, hogy mennyire tetszett. Végül kb. 2010 körül láttam a Depardieu-féle mini-sorozatot (nem ő játszotta Edmond-t) , de ha jól rémlik, azt végig sem néztem. Aztán 2015-ben elolvastam a könyvet is, ami persze nagyon jó volt (még akkor is, ha mai szemmel az a mesebeli kincs picit elavultnak tűnik), és az azutáni években újranéztem a két filmet, és mindkettőt összecsapottnak tartottam. Ez a 3 órájával nincs összecsapva, viszont sok helyen eltér a könyvtől, ami nem mindig zavar egy könyvadaptációnál, de itt valahogy nem sikerült túl jóra az eltérés. 7-est ér, nem többet, pedig többet vártam. Nem tudom, mit tapsoltak ezen a cannes-i fesztiválon 12 percen át. Angel 

[Kép: n5d03Cp.jpeg]
But what if there is a chance...?

Eudoxiu de Hurmuzachi
[-] Az alábbi 1 felhasználó kedveli George Bailey hozzászólását:
  • Romeoo
Válaszol
(2024-12-22, 23:56:10)George Bailey Írta: Le Comte de Monte-Cristo (2024)

Szerintem meg értékelhetetlenül silány ! Kár volt leforgatni !
Max 3-as ! Jóindulattal !
Válaszol
The Fall Guy (2024)
Sikeres kaszkadőr próbálja visszaszerezni egykori barátnőjét, miközben maga is egy rejtélyes eltűnési ügyben nyomoz.
Nem nagy sztorira kell gondolni, szinte minden benne van az előzetesben
5/10

Gyilkos a múltból – Totally Killer (2023)
Bájos kis horrovígjáték úgy is, hogy nem vagyok a horrorfilmek rajongója. Nekem nagyon bejött. Egy fiatal lány véletlen folyamán visszautazik az időben, és így meg akarja előzni, hogy város rejtélyes sorozatgyilkosa megölje az anyját (is).
7/10

BRATS (2024) - dokumentumfilm
A Nulladik óra kultikus coming-of-age film egyik színésze próbálja megfejteni hogyan lett a csapat Brat Pack és mennyire volt áldás/átok az, hogy egy újságíró így nevezte el a gyakran együtt játszó fiatal színészek egy csoportját, amely végigkiséri/kisérte a karrierjüket.

The Killer (2024 film)
John Woo remake-elte saját filmjét (A bérgyilkos (1989)), csak itt csinált egy gendercserét.
Itt Chow Yun Fat szerepét Nathalie Emmanuel játsza, az őt üldöző zsarut pedig Omar Sy. A pénzen kívül nem tudom mi értelme volt ezt remake-elni. Ráadásul szomorú, hogy ezt a rendező saját kultikus filmjével teszi meg.
Semmit nem adott hozzá az eredetihez. Talán nem véletlen, hogy ez már csak streaming-re jött ki, nem a  mozikba (ahogy a Manhunt is)
-/10

My Old Ass (2024)
Egyszerű kis coming of age történet egy kis sci-fivel nyakonöntve. Nekem bejött.
8/10

Saturday Night (2024)
Az első Saturday Night Live adás előtti másfél óra. Lényegében realtimeban játszódik a film. Sok meta dolog van benne, amire csak az SNL és az amerikái popkulturával tisztába lévőknek esik le rögtön.
Így csak 5/10

Ők tudják, mi a szerelem (2024) - magyar
Kamaradráma, amelyben egy ismert zeneszerző szerelmet vall az egykori kamaszkori szerelmének. Blaskó Péter és Udvaros Dorottya hozza a kötelezőt. Feszes, jó forgatókönyv. Nincs üresjárat.
7/10

Szerelem, örökség, portugál - The Gilded Cage (2013)
Már Franciaországban élő és dolgozó portugál család örökségként megkap egy családi házat Portugáliában. A film arról, szól, hogy változik  meg a család körül minden/mindenki miután felmerül, hogy esetleg hazaköltöznének. Emingráslét Franciaországban.
Portugál vs Francia lét. Picivel jobbra számítottam,még akkor is hogy a film műfaja dramedy és nem vígjáték.
4/10 - Nekem felejtős
A portugáloknál mindenesetre bejött a film: az elmúlt 20 év legnézettebb portugál filmje lett.

Rebel Moon (Part One – Directors Cut, 2024)
Csak annyit tudtam, hogy sci-fi és hogy sok R-rated jelenet van benne, ami nekem már red flag, mert R rated jelenetekkel nekem nem lehet eladni sci-fit. De hogy Snyder (Álomháború nekem annyira nem jött be), meg Director Cut, úgyhogy bepróbáltam.
Hét mesterlövész sci-fibe átírva és az első rész még csak az, hogy összejön a csapat. (3,5 órás az első rész !!!)
Olyan lassan halad a sztori, hogy két dologra is volt időm gondolkodni:
- Sofia Butellát meg kellene nézni az Atomic Blonde-ban (= és az rövidebb film is)
- Meg kellene nézni a Hét mesterlövészt és A hét szamurájt (=  és azok rövidebb filmek is)

A rendező szerencsés mert a Netflix arra adott neki pénzt, hogy egy SAJÁT UNIVERZUMOT TEREMTSEN, saját karakterekkel stb. Errel kapunk egy mindenhonnan összelopkodott sci-fi sztorit, bárgyú dialgókkal.
A második részt már meg se néztem csak elolvastam az összefoglalót és megnéztem a Honest Trailer-jét a YT-on. Állítom, hogy időt takarítottam meg magamnak.
Part One 5/10 Nem rosszabb a forgatókönyve, mint a John Carternek, de annak legalább sokkal tömörebb sztorija van.
[-] Az alábbi 1 felhasználó kedveli kiskiraly hozzászólását:
  • Maminti
Válaszol

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 11 Vendég