This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Filmkritikák
Semmi vélemény a Tárról? Dodgy 

Ha nincs benne vérontás, zombik, már kutyát sem érdekel?  Huh

Na, majd írok én hamarosan. Lefogadom (látatlanban egyelőre), hogy Cate Blanchett az Oscarig meg sem áll.

Tomas Masaryk, Brezsnyev nem szarik.

Fuck you, Michael Masi!
Válaszol

Pocahontas és családja visszatér. Smile Mit lehet erről írni? Látvány hihetetlenül kápráztató, az újabb Navi banda a Vizesek, elképesztően jól vannak kitalálva, persze mesei szinten, de a film ettől még jó. Ezredest is visszahozták, én féltem milyen hülyeséggel, de nagyon hitelesen, mi több logikusan magyarázták meg.
Szokásos "bosszút állok akkor is ha belehalok" film, és nem csak ezért hasonlít rendesen az 1. részre. Erre moziban érdemes rámenni mert a látvány sok mindenért kárpótol, persze eposzi csaták, és komoly veszteségek is vannak benne. Szépen megoldották a vizi világot, nekem külön bejött a Vizi Nagyfőnök, van stílusa.
Egyszó mint száz, a filmet érdemes megnézni, de már azért nem okoz akkora ledöbbenést mint anno az első rész. Ja..és több mint 3 óra, rá kell készülni.

8/10
[-] Az alábbi 1 felhasználó kedveli Szaszika hozzászólását:
  • l.a.c.y.
Válaszol
The Noel Diary 2022
Hallmarkos film utánzat persze kissé magasabb költségvetésből a Netflixtől. Nem fogom pontozni. Hallmark és Lifetime karácsonyi filmek, valakinek bejön, valakik messziről kerülik. Nem az a must see karácsonyi film.

Fallout - Utóhatás (2022)
A főszereplő középiskolás lány iskolájában lövöldözés történt. A film a tragikus esemény feldolgozását próbálja bemutatni a főszereplőn keresztül. Komoly témáról van szó benne, de nem hardcore drámára kell gondolni, szerintem csak a felszín kapargatja egy - sajnos - létező amerikai jelenségről, bár pár erőteljesebb jelenet volt benne (pld.a lövöldözéses - csak a hangokat hallja az ember vagy a második terápiás beszélgetés)
Erős 6/10

Ha tudnád - The Half of It (2020)
Bájos kis modern Cyrano sztori, bár az eredeti sztori számomra csak felszínesen volt ismerős.
7/10
Válaszol
A Gép

Butler újabb "ZS" kategóriás, akció filmje. Most pilótaként domborít, és miután kényszerleszáll noname légitársaság szétverhetetlen szupergépével, (amin minden elromlik) valahol a Fülöp szigeteknél. Ahol persze valami dzsungeles rosszfiú tolja az ipart, gyermeteg bandájával, utasok elmennek túszkodni, míg a kapitány valami bűnöző utassal indul felmenteni, persze a kintiek is beküldenek felmentőket, így rövid tűzharc után, kiszabadulnak és a szétesett nem működő gépet gyorsan helyredobja a kapitány ami azt jelenti hogy tapogatja kicsit a kerekeket..és felszállnak, 
(mert a debil banda mindenre lő csak a kerekekre nem ) a kissé szétesett, és mégjobban viseltes szegény szupergéppel..csak elvergődnek valami kies szigetre, (1 perc alatt) ahol leszáll az ócskavassal simán Smile szárnya sincs, hajtóműve sem Smile kereke is alig..de ez nem zavarja főhősünket, leszáll mert ez van a forgatókönyvben Smile   Mindenki hálás,  taps, puszi ami kell.  50 dolláros film..

3/10   csak mert a lövöldözés nem volt rossz

ui: és jön a 2. rész...könyörgöm, minek??

Asterix és Obelix 2022  -  gőzöm sincs mi az alcíme, mert  hamar meguntam

Réges régen még néha élveztem is a régi Asterixes filmeket, bugyuta  és otromba stílusuk szórakoztatott valahol. De ez már a szánalmas f*s szinten mozog, túlerőltetve és megszégyenítve az amúgy se nagyon acélos régieket..
nem éri meg

1/10 re értékelném..de minek?
[-] Az alábbi 1 felhasználó kedveli Szaszika hozzászólását:
  • l.a.c.y.
Válaszol
A Hangya és Darázs    - Kvantumánia - 

Megint egy látványos de hullasz*r film,  zagyva  értelmezhetetlen..nyálas, nulla..ha ebbe az irányba tart a Marvel..nagyon messze lesznek a Endgame szintjétől.

2/10
Válaszol
Star 
Kiteszem őket ide is, ne felejtsem el majd megnézni, amint elérhetőek lesznek.

[Kép: U0zonC8.jpeg]

Hadik 

1757. Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere. Hadik serege azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba...

Szétszakítva

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17-én hazatér a frontról. Vajon hogyan tudnak visszailleszkedni egy ország életébe azok a katonák, akik hosszú időt töltöttek az Észak itáliai hadjáratokban, s azt túlélték? Ez az út nagyon nehéz volt, s ami még jobban megnehezítette, az az országban zajló folyamatos változás. Elbukott a monarchia, Magyarországot idegen hatalmak támadták meg. S mégis élni kellett! A Nagy háborút követően működésbe lép a Vörös Hadsereg és Lenin fiúinak szégyenteljes kegyetlen működése, mely egészen a Székesfehérvárt elfoglaló, román királyi csapatok betöréséig tart. A történelmi film a székesfehérvári családok „hétköznapi” tragédiáin keresztül mutatja be az első világháború és a Trianon közötti korszakot: a vörös terror és román megszállás időszakát.

Épp mostanában olvastam a Fehérterrorról. Remélem, nem hagyták ki a magyarok bűneit sem a filmből, mert az eltussolásból mit sem tanulnak az új generációk. Blush

Fuck you, Michael Masi!
[-] Az alábbi 1 felhasználó kedveli George Bailey hozzászólását:
  • l.a.c.y.
Válaszol
Thumbs Up 
Luther: The Fallen Sun  8,5/10

Kegyetlen, eléggé brutál, izgalmas - a sorozat rajongóinak kötelező darab. Szívesebben megnéztem volna egy újabb évadban.

[Kép: FhflrbA.jpeg]

Fuck you, Michael Masi!
Válaszol
65

Rém fura film, egyrészt a téma érdekes, másrészt elrontották. Sajnos egy izgalmas felvetést tudtak elég béna dinós szaladgálós hülyeséggé degradálni. Ugye az alapvetés:  65 millió évvel ezelőtt egy idegen faj (persze tök emberiek) errefelé űrutaznak,  mikor jaj meteorzápor, de ugye mindenki alszik, a pilóta is épp szunnyad, így kakukkoltak a hajónak és lezuhannak a földre. Erre elég hamar rálehet jönni. Na most mindenki meghal majdnem, a pilóta kicsit sérülten megússza, előveszi szuperpuskát és sétára indul. Persze dínókaland indul, meg megtalál egy túlélő lánykát, akivel elmennek a máshol leesett mentőkabint keresgélni, de hát nem is lenne érdekes ha nem bandáznának dínókkal, és nem esnének pofára minden fűszálban. Közben unalmas betét történések, tájnézegetés, fauna felfedezés. és lőn a meglepetés épp a dínóvilágot kiiktató aszteroida előestéjén vagyunk, így a menekülés eléggé sietőssé válik, és persze a nagy randa Rexek is ilyenkor vacsiznának, jön a bénázás, szaladgálás, lövöldözés, és még több bénázás.
Szóval, semmi meglepi, dínók kinyiffannak, hajó felszáll, meteor becsapódik. és minden happy, a földön eljön az emlősök kora..
Csak mindez rém unalmasan és bénán megcsinálva.

4/10
Válaszol
Shazam 2

Ezt a bárgyú kreténséget..nem pazarlok rá szavakat, messze kerülendő

0/10
Válaszol
John Wick 4

30 percig bírtam, egyelőre, ezt az értelmetlen blődli lövöldözős nulla semmit, értelmetlen, abszurd, és még akciónak is szánalmas..tele farokméregetős dumákkal, aztán meg írtson ki mindenkit mindenki, mert mért ne..és jönnek a röhejes/szánalmas akciójelenetnek csúfolt burleszkszerű vergelődések...nulla realitással..meg ez a vakdenevér szuperkungfus az már paródiának is szánalmas..
Még nem tudom hogy folytatom-e,  de majd meglátom..

egyelőre ez egy nagy 0

ui: megnéztem de csak rosszabb lett, röhejesen béna, valósághoz nulla közeli akciók, értelmetlen párbeszédek, és az egész egy nagy kaka...legszarabb film amit láttam mostanság..

-5/10
Válaszol
Galaxis örzői 3

Megint egy nyálas semmi. Érdemi kockázatot nem válalló látványos mese izé. Nem izgulsz, mert nincs min, mindenki pont azt mondja amit akkor elvársz tőle, senki nem beszél csúnyán, mindenki életben marad, izgalom nulla, még a rosszak se halnak meg, vagy ha igen, akkor megbánva tetteiket szépen elmúlnak. Röhejes, unalmas, ásítozva néztem. Látványos persze meg szimpatikusak a szereplők, (vicces cameok vannak) de halál unalmas
Mondjuk Grut elég badass, ezért

5/10

Dungeons and dragons  - honor among thieves -

Egy percig se szabad komolyan venni, és akkor egész szórakoztató kis limonádé. Kliséhalmaz, de elég látványos, pár jó poén benne. Sárkányok, varázslás, boszorkák, bunyók, és a jó győz a végén ahogy kell. Egyszer megéri

7/10
Válaszol
Fast X    - Halálos Iramban 10  -

Azta, hát nem hittem volna hogy tudnak még nagyobb látványos hullavacak filmet a 9. rész után, de majdnem sikerült, és ez a majdnem Momoa benne, imádnivalóan kretén ripacs és gonosz. Egyik pillanatban röhögsz mekkora idióta másrészt meg kegyetlen pszihopata, egész jó a film tőle.
Az egész egyébként egy katyvasz bosszúfilm. Momoát felbosszantották, bosszút áll..ennyi. A csipetcsapat küzd mint hangya a viharban, de csapdák tömkelegébe sétálnak bele, így rendesen le vannak nyomva. Látványorgia, és képtelenség hegyek, de valahogy jobb mint a langyi 9. rész. Persze aki már a 4-5 rész környékén sikitófrászt kapott tőle, messze kerülje. Ja és úgy támadnak benne fel a holtak, mintha végítélet napja lenne Smile

6/10

ui: és hogy egy olasz csávónak és egy fehérbőrű szőke cicának hogy lesz néger gyereke, erős rejtély nekem Smile
Válaszol
A kis hableány 2023

Hát ugye a rajzfilm legendás, és okkal. Mert egy rajzfilmben elfogadunk pár ökörséget mert ugye rajzolt mese, aranyos és a gyerek is élvezi. De egy NatGeo filmbe oltott úszkálós izé..amiben olyan lények úsznak, és beszélnek a víz alatt,  gyerekek meg bután néznek, ez meg mi?
 Ez nem Ariel, mert Ő nem így néz ki, meg Sebastian se, meg semmi se. Herceg meg öreg és  randa. Nem mellesleg pedofil Smile  és hogy lehet hogy Triton összes lánya más náció? Smile Arról nem beszélve hogy 2 másik lánya inkább volt Ariel kinézetű Smile Herceg anyja meg fekete? ez meg hogy?
Ökörség volt ezt filmben megcsinálni, főleg így. Nagyjából követték a rajzfilmet és ez az egyik legnagyobb hibája, a másik a polkorrektség..ez annyira leesik a vászonról, erőltetett és béna.
Talán ha eltérnek a fősodortól, mint a Dzsungel könyvében, kicsit más..de így. Abba bele se megyek mennyi idiótaság van benne, mert ugye mese. Csak a mesékben, nem az a lényeg amit ebben túlerőltettek. Borzasztóan nyálas, persze a színészek beletették amit tudtak, vagy csak pénzért tolták, ki tudja, de nem akarnám ezt mégegyszer látni

2/10
Válaszol

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 5 Vendég