Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Sorozatkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
(2018-09-29, 22:53:33)Szaszika Írta: [ -> ]Bodyguard

Na, pontosan ilyen egy aktuális valósághű, profin megcsinált politikai, és terror akció minisorozat


9/10


Manifest s01e01


Érdekes koncepció, egy repülő leszállás előtt eltűnik, mindenki meggyászolja szeretteit, és élnek tovább, 5 év telik el, és a gép hirtelen előkerül, és leszáll mindenki döbbenetére, és a gépen lévőknek nem telt el 5 év..
innen indul..

lehet jó lesz ez..kezdés:

8/10
 Annyit  hozzátennék ,hogy nálam a Bodyguard a mostani mini sorozatok közül a No.1.
Fordulatos izgalmas,remek alakítás(Richard Madden  más néven Robb STARK a Trónok Harcából)
 Minden benne van ami kell.Aki nem látta annak NAGYON ajánlom!!!

Nálam: 10/10
Altered Carbon s01


Nagyon nehéz lenne meghatározni milyen is ez a sorozat, és miről szól röviden..
Elképesztő látvány világú kicsit a Szárnyas fejkvadászra hajazó alkotás, a jövőben játszódik, ahol idegen technikával megalkotják a "tudattok" nevű dolgot, amibe az egész ember lénye tudata belefér, ami a tarkóba beépítve bármilyen testben életre kel..
kvázi örök életet adva..kivéve ha ezt a tokot semmisítik meg.
A jövőben ezt csak a nagyon gazdagok tudják megfizetni..egy apokaliptikus világban éled hősünk, aki persze szuperharcos, és nem tudja mért is került oda..csak annyit tud, hogy egy hipergazdag csókát megölnek, és azt kéri nyomozza ki..
persze azonnal őrá is vadásznak..de ezt egy elképesztő álretró modern mégis döbbenetesen kitalált világban teszi..mert a sorozat látványa világképe lenyűgöző
történet is eléggé összetett, nem spórolnak a látvánnyal (vér sex dögivel)

érdemes belefogni, de szólok nehéz nagy falat...de remek szórakozás..

9/10
Altered Carbon S1
Egy fickót 250 év után visszahoznak, hogy nyomozza ki egy gazdag ügyfél halálesetét. Egy sima cyber punkos nyomozós sztorinak indul, de a sorozat második felére túlsúlyba kerül Takeshi Kovács (igen ez a neve) korábbi, burok előtti élete. Nekem ez a kettőség zavaró volt. Mondjuk sorozatban alapból nem vagyok oda a flashback-ekért – filmben viszont szeretem őket.
Szereplő emberek a világban:
  • METH: gazdag emberek akiknek buroktokjuk van (=chip, amiben az emberek tudatát és emlékeit tárolják) és van ezernyi másolatuk valamint választható burokjaik (=emberi testük)
  • ÁTLAGEMBER: buroktokjuk van, nincs másolatuk róla és tartalékban nincs plusz emberi testük
  • NEOKATOLKUSOK: elutasítják a buroktokat és így a halhatatlanság lehetőségét is
A felvázolt utópisztikus világ tökéletes:
- buroktok
- virtuális világ
- gazdag vs szegény emberek helyzete a “jövő egészségügyében”
- halhatatlanság kérdése

A világ 9/10
A sorozat maga 7/10

A sorozathoz sokat ad, hogy vannak benne véres/korhatáros jelenetek => ez valamilyen szinten negatívum is, mert ha ezeket nem nézem, akkor történetileg inkább 6/10

Magnum.P.I.(2018) 1x01-04
A pilot után még adjatok neki még egy esélyt, az első rész a Magnumhoz (újhoz és a régihez) képest is túlságosan akciódús lett. Az ügyek nem olyan bonyolult esetek, de van Hawaii ing és új piros Ferrari Smile
Nem hiszem, hogy a régi szinészek újra megjelennének, mivel ugye az újak ugyanazokat a karaktereket játszák, de belegondoltam, milyen poén lenne, ha Robin Masters-t majd Tom Selleck játszaná...
Ha lesz majd Hawai 5-0 crossover epizód visszatérek, amúgy nem nagy durranás.
Eddig olyan 5/10

Bodyguard S1
Valamenyire lezárt sztoris, de történetileg abszolút nem ilyen sorozatra számítottam. Az hittem, hogy sima konfliktus lesz majd a miniszterasszony és az újonnan kinevezett testőre között. Az alapfelütése a sorozatnak, hogy a testőr nem osztja a miniszter politikai nézeteit + emellett PTSD-ben is szenved.
Uhhh, de mekkorát tévedtem! Kökemény politikai thiller ez kérem a javából.
8/10
A készítő másik sorozatába is belenéztem (In Line of Duty), az is ilyen feszültséggekkel teli sorozat. Az mintha egy picit a Shield-re hajazna.

Impulse S1
A Jumper filmnek a folytatása,de a sorozathoz egyáltalán nem kell ismerni a filmet (vagy a könyvet). Mert csak az alapmotívumokat veszi át ezekből: vannak teleportáló emberek, akiket üldöznek. Észak amerikai sci-fi noiros sorozat lett az eredménye, ami nekem NAGYON bejött.
Anno a Jumpertől nagyon sokat vártam és nagyott koppantam. Emiatt itt csak bepróbáltam az első epizódot de lecsússzant az egész évad.
Maga a sztori lassan halad mert többszálon futnak a cselekmények
+ a főszereplő egy szexuális zaklatás hatására teleportálási képességre tesz szert (elég merész téma, ami ráadásul végigmegy az egész évadon)
+ próbálja megérteni és kitapasztalni a képességét 
+ egy gonosz fickó elkezdi üldözni az ilyen képességű embereket
+ a főszereplő családjával való viszony (az anyja, annak új barátja és annak lánya)
+ a amerikai-kanadai határnál lévő városban titkos bizniszelések folynak
Tehát sok történet szál halad egyszerre és lassú tempóban (tehát ne várja azt senki, hogy az évad végére máris mesteri szinten tudja kezelni a képességét)
8,5/10

Maximilian - Das Spiel von Macht und Liebe (2017)
Nagyjából 16 millió euróból csináltak a németek és az osztrákok egy háromrészes minit, amiben a Habsburg birodalom felemelkedését mutatják be. Merész Károly halála után a Burgundiai hercegség (kb a mai Belgium, Hollandia és a mai Kelet Francia határvidék) fiúörökös nélkül marad és a lányáért és a hercegségért megindul a harc a franciák (még fiúgyerek trönörökös) és az osztrákok (fiatal és jóképű Habsburg Miksa srác) között. Ehhez jönnek az éppen trónon ülő apák is (Habsburg Frigyes-t Tobias Moretti játssza). Na persze a helyi burgundiai vezetőknek is megvan a maguk akarata.
Van egy kis magyar jelenlét is mert Corvin Mátyás is feltűnik egy röpke és kissé negatív szerepben. Bár mit is lehet várni, ha anno az osztrákoknak többször is neki ment a Fekete Seregével Smile
A nagy költségvetés ellenére hatalmas csatajelenetekre nem kell számítani (bár az a kevés ami van, vizuálisan jól van megoldva és jól is van fényképezve), inkább politikai kavarások állnak a középpontban.
7/10 Jobb lett mint a mi Mária Teréziánk, bár kissé romantikusan csöpögős lett a vége.

El ministerio del tiempo 1-2 évad.
Spanyol sci-fi sorozat.
Alapsztori: egy titkos minisztérium megkörnyékez három személyt különböző korokból:
  • egy XVI. századibeli katonát,
  • egy 1800-as évek végén élő tudós és felvilágosult nőt,
  • és egy napjainkban élő mentőorvost.
A feladatuk az lesz, hogy ha történik valamilyen anomália az idővonalban, akkor őket küldik terepre megoldani a problémát. Mindezt időkapuk segítségével, amelyek a titkos minisztérium alatt fekvő alagútrendszerben vannak. Különboző időkapuk különboző korokba viszik a csapatot.

Az első évad afféle high-concept sorozatnak indult (nyilván nem amerikai, hanem európai mércével mérve).
Vannak heti esetek, amiket meg kell oldaniuk a múltban, különben a jelen történelme (vagy éppen a titkos minisztérium) veszélybe kerül. Érdekes volt átvíelő szálként a renegád időügynök története, de a második évadra átfordult az egész sorozat egy könnyedebb sci-fi irányába kicsivel több humorral. Vannak átivelő szálak, de azok az első két évadot tekintve valahogy nincsenek átgondolva. Második és harmadik évadban cserélődőtt két főszereplő is. Ezeket többé kevésbé sikerült szerintem orvosolni.

Első évad 8/10
Második évad 6,5/10
Harmadik évadot nem néztem, de akinek a második jobban bejött szerintem a harmadik is tetszeni fog.

Bár a szereplők spanyol történelmi események közt ugrálnak, azért a karakterek elmagyarázzák egymásnak is az ismert történelmi eseményeket vagy személyeket. Így aki nincs képben a spanyol történelemmel az is simán megértheti a történelmi hátterét egy-egy küldetésnek.
Fariña  9/10

[Kép: image.JPG]

A Fariña (angol nevén Cocaine Coast) története az 1980-as évek elején kezdődik (a tíz epizód mindegyike egy-egy év történéseit mutatja be), a Franco-rezsim bukása után, az autonóm Galícia hajnalán. A tengerparti települések fő megélhetését jelentő halászat válságban van. Ebből az egyik kiút az egyre jobban elszegényedők számára a cigarettacsempészet, ami – hála a jelentős kenőpénzeknek – csak szabálysértésnek minősül. Sok család „él a lehetőséggel”, és innen már csak egy lépés a szervezetté válásig...
Castle Rock (TV Series 2018)

8/10

Sharp Objects
Éles tárgyak (TV Mini-Series 2018)
8/10


The Sinner (TV Series 2017)

7/10
Kossuthkifli (2015) mini

Hosszú idő után megnéztem végre az utolsó részt. Nem is tudom, hogy egyáltalán maradt-e valaki, hogy megnézze az egész évadot.
Ez nem egy szokásos sorozat. Szinte figyelni kell folyamatosan nehogy lemaradj valamiről. A nyelvezete néhol nehéz, régi magyar és német szlengek, amiknek egy részét szerintem az átlagember sem érti. Nézés közben próbálom a szó környezetéból kihámozni hogy mit is jelent, de jön a következő idegen szó Rolleyes Könyvben nyilván ez jobban érthető (visszaolvasod), itt azonban a dialógot nem tudod visszanézni
Amúgy második nekifutásra elkezdtem megint megnézni, már valamivel érhetőbbbé vált a sztori. Jobban figyeltem a nyelvezetre. Világosabb nem lett a történet, mert első rész továbbra is tök sötétben játszódik Rolleyes

Narráció alig van kihasználva (2 részenként talán, ha egyszer megszólal a narrátor). Teljesen felesleges, vagy épp fordítva: a narrációra kellett volna felfűzni a sztoriszálakat (lásd az Arrested Development-ben)
Pozitívum
  • A nagy költségvetés tényleg meglátszik a sorozaton, CGI és a kosztümök jól sikerültek bár az első részben a sötétitő filtert szerintem túlerőltették
  • Kaszting (még akkor is, ha Lengyel Tamás figuráját vehették volna kevésbe harsányabbra)
Negatívum
  • Nehéz dialógok, sokszor csak második megnézésre érthetőek
  • Sok meta dolog van sorozatban, ami nehezen esik le az embernek (pláne ha nincs képben a magyar irodalommal/történelemmel + egy régi német/magyar szlengszótár sem árt)
4/10-t adok a sorozatnak, második nézésre talán 5/10 is lehet.
Nálam olyan Budapest Noir-effekt a produkció, vagyis ezt is inkább könyvben kellene elolvasni

Condor S1
A keselyű 3 napja film sorozatváltozata. Kémes összeesküvős. Szerintem érdemes volt csinálni belőle sorozatváltozatot.
Jobban hullottak az emberek mint két 24 évadban. Viszont a főszereplő lehetett volna jobb kaszting és az kicsit szokatlan volt, hogy nyilván a filmmel ellentétben itt sok mellékszereplő is nagyobb szerepet kapott a sorozatban.
7/10
Voltak benne váratlan fordulatok. Picivel jobb mint a szokásos network drámák. Hetibe biztos nem néztem volna, akkor talán kaszáltam is volna évadközben.
Sr. Ávila S04 - 9/10

Show ContentSr. Ávila - 9.5/10:


Making a Murderer S02 - 10/10


Show ContentPoligráf:
Ghoul S01 - 7/10
Z Nation S05 - 6/10
Ozark S02 - 7.5/10
Origin S01 - 8/10
Van Helsing S03 - 6.5/10
Tell me a story (modj egy mesét ) 
Ez nem egy, hanem három mese ! Grimm adaptáció új köntösben !
Hát na'ggyon király lett ! 10/10 !Cry
Mllesleg ezek a grimm testvérek nem voltak százasok ![Kép: biggrin.png]
Aznap éjjel - The Night Of (2016)

[Kép: 6pm82u.jpg]

8 részes HBO mini sorozat egy pakisztáni srácról, aki rosszkor volt, rossz helyen... Zseniális film, ha akarnék se tudnék belekötni.
Nemrég láttam a katasztrófa Venom filmet, a főgonoszt játszó Riz Ahmed, itt valami egészen zseniális, ahogy mindenki más ebben a
sorozatban. Thriller, krimi, börtön film, tárgyalótermi dráma egyben, nagyon-nagyon jó!!!

10/10
Hali fegyver 3. évad eddig 8/10, nekem nagyon bejön, tudom sokan sírnak, hogy kirúgták Clayne Crawford-ot Confused és itt a világ vége, de nekem Seann williem scott (az amazonas kincse) Big Grin legalább akkora kedvencem, szerintem méltatlanul mellőzik, jobb a b kategóriás vígjátékoknál, amikben szerepeltetik ![url=https://www.imdb.com/name/nm0186728/?ref_=tt_cl_t5][/url]
Sajnálnám ha nem folytatnák a sorit ! Shy
Meg kell nézni az első két részt az évadból és utána ítélkezni ! Angry
Big Mouth S02 - 9/10
(2019-01-12, 13:41:32)Don Camillo Írta: [ -> ]Aznap éjjel - The Night Of (2016)

10/10

 Nálam kb. 3/10 volt (jóindulattal). Angel
Discovery évadnyitó, nekem 8/10 remélem a végére nem kúrják el megint ! Angry
Show Contentspoiler:
12 Monkeys S04 - 3/10
3% (3 Percent) S03 - 6.5/10
American Gods S02 - 7.5/10
Roald Dahl - Meghökkentő mesék - 1. évad (1979)

[Kép: 213qi5k.jpg]

Nagyon bírom az ilyen csattanókra kihegyezett, rövid, meghökkentő sztorikat, tetszett. Rögtön az első epizódot, anno Tarantino is
újraforgatta a Négy szobában, Bruce Wilis-szel. Az első négy évad tuti, hogy van magyar szinkronnal.

8/10
Love Death and Robots s01


Ha valaki nagyon látványos és nagyon beteg sorozatot akarna nézni
renderelt aimáció nagyrészt, remek technikával

8/10


Doom Patrol

Na ez a másik, ilyen félig anti X-men, vagy mi..meg se tudnám határozni. De rém szórakoztató

8/10

Egy francia falu

Régebbi 2.vh sorozat  egy francia falu története, a megszállás alatt, átlag emberek, ellenállás, kommunisták, nácik, ahogy kell.
Hiteles, remek alakítások, és helyszín..eredeti kellékek..igazi háborús dráma..komoly történet.

8/10
Last Kingdom 1. évad

BBC Two/Netflix-es Vikinges sorozatpótlék, de ezúttal a másik oldalt mutatja be: a dánok megszállták a brit szigeteket és a sok kis királyság közül csak egy tartja fenn magát (innen a cím, hogy ők az utolsók): Wessex. A sorozat egy angol (pontosabban szász) kisfiúról szól, akinek az apja egy elöljáróféleség. A dán vikingek megtámadják a területeit, őt és húgát egy viking vezér befogadja és felneveli. De a felnőtt fiú idővel két világ között találja magát, a vikingeknek ő szász, a szászoknak pedig viking. Annyit elárulhatok (nyilván a cím is adja magát), hogy a szászokhoz csatlakozik végül, de azért lesznek konfliktusai mindkét oldalon. Míg a dán vikingek fosztogatni akarják a területeket, addig a wessex-i király vissza akarja hódítani az összes területet.

Nem rosszabb, de nem is jobb mint a Vikings (annak csak az első évadát láttam végig). Ahhoz képest, hogy nem amerikai, hanem brit sorozat - 8 epizód/ 10 millió fontos költségvetés -, elég pöpecül megcsinálták. Nálunk forgatták. Le a kalappal a magyar stáb előtt. Akciójelenetekre nem lehet panasz, még egy vagy két grandiozúsabb csatajelenet is belefért az évadba.
7/10

A Discovery of Witches 1. évad
A képességeit használni amúgy nem akaró boszorkánylány Angliában tanul egy egyetemen és az okkultizmust tanulmányozza. Azonban miután kikér egy könyvet, felbolydulnak a vápirok/démonok/boszokrányok, mert abban a könyvben vannak leírva az ő eredettörténetük is.
Na persze a boszorkányhoz csatlakozik egy halk angol vámpír is. 
A sorozat nézése után a szerelmi szálról az Alkonyat jutott eszembe. Már a második harmadik részben összejönnek, mert egymásnak szánta őket a prófécia.Pff.
6/10
Amúgy kasza nálam, aki imádja az Alkonyatot annak kötelező a sorozat. Ahogy olvastam be van rendelve még két évad.
Happy.S02E02.Tallahassee.

Imádtam az első évadot!!
De ebben a másodikban túltolják a brutalitást és már nem vicces ,plusz a főszereplő faszi sem volt ennyire kretén..
American.Gods.S02

Hogy lehet ennyire elba.zni egy utolsó részt???
A sorozat 10/10
de ez az utolsó rész bekaphasssa...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11