This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

eve58
(Újonc)
*

Regisztráció dátuma: 2020-05-05
Születési idő: Nincs megadva
Helyi idő: 2022-06-25 00:30:10
Státusz: Nem elérhető

eve58 fórum információi
Regisztrált: 2020-05-05
Utolsó látogatás: 2022-06-13, 19:51:07
Összes hozzászólás: 3 (0 hozzászólás naponta | 0.01% az összes hozzászóláshoz viszonyítva)
(Összes hozzászólás keresése)
Összes téma: 0 (0 témák naponta | 0% az összes témához viszonyítva)
Online eltöltött idő: 3 óra, 36 perc, 5 másodperc
Total Likes Received: 1 (0 per day | 0.01 percent of total 17289)
(Find All Threads Liked ForFind All Posts Liked For)
Total Likes Given: 1 (0 per day | 0.01 percent of total 17257)
(Find All Liked ThreadsFind All Liked Posts)
  
RE: Technikai problémák 1
Technikai problémák Kérések, kérdések, köszönetnyilvánítás
(2022-06-13, 16:53:46)csiri bá Írta:
(2022-06-13, 14:58:19)eve58 Írta: Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. 
Nemrég újratelepítették az oprendszeremet. Azelőtt is Win 10 volt a gépemen, de most egy jogtiszta eredeti példányt toltak fel.
Azóta csak most próbáltam újra feliratot igazgatni - egy időzítést szerettem volna megcsinálni, és szomorúan tapasztaltam, hogy a megszokott SW-m sajnos nem úgy működik, ahogy kellene: nem ismeri fel a videókat. Mindegyik formátumra ez a hibaüzenet jelentkezik: "****.mkv is not a valid video file" (lásd a képet). Blush
Amint említettem, eddig is Win10-et használtam SW 6.0d-vel. Nem működött, így frissítettem SW 6.1.2-re, de ugyanaz a helyzet.
Valami codec-gondra gyanakodnék, csak az a fura, hogy a kipróbált videókat ugyanezen a pc-n a Vlc gond nélkül lejátssza. Azt gondolnám, hogyha codec hiány a gond, akkor semmilyen videós alkalmazás nem működne. Vagy tévedek?
Kérem, segítsetek, mit csináljak? Vár egy csomó igazgatni korrigálnivaló film, és nem tudom csinálni.
Kérem a segítségeteket, mit tegyek? Huh

Mint az köztudott, a SW-ben nincsenek kodekek tehát nem fog alapban lejátszani semmit... ez mindig is így volt...
Megoldás, amit már írtak: K-Lite kodek csomag feltelepítése, vagy ha nem kell a több kilónyi cucc, amit felrak, akkor elég ez is:
https://www.videohelp.com/software/LAV-Filters
A videorenderelőt SW-ben VMR9-re állítani, ha nem ott van.
System trayben lesz 3 LAV ikon (ha nem, akkor startmenüből el indítani mindhármat és a beállítópaneleiken engedélyezni a system tray ikonjaikat): video, audio és splitter (piros, kék, fehér), mindháromnál a formátum fülek alatt legyen minden kipipálva...
Aztán hajrá...
Vagy a szintén említett Subtitle edit, abban benne van minden, ami kell...

VLC-be gyárilag be van építve minden szükséges kodek... mióta világ a világ...
Amúgy ezt is hozzá lehet adni a SW beállításaiban, ahogy írták, hogy a VLC legyen a lejátszó, de igazából nem 100-as megoldás ha időzítgetni kell a feliratot... jobb a saját beépített playert használni a megfelelő kodekekkel...
Hálásan köszönöm - a LAW Filters megoldotta a problémát az SW-nél. A Subtitle Edit változatlanul nem megy, de sebaj Smile
Mégegyszer nagyon köszönöm!