2019-12-20, 16:52:34
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2019-12-20, 17:26:20. Szerkesztette: Mor Tuadh. Edited 2 times in total.)
(2019-12-18, 19:59:02)zolka95 Írta:(2019-12-18, 19:05:06)mata Írta: [quote='zolka95' pid='14712' dateline='1576687181']
Üdv!
Miért késnek sokat a Mr Robot feliratai?
Öhömm, először is szívesen az eddig feliratokat, másodszor pedig tájékozódj jobban!
Nézd meg, hogy az aktuális sorozatot ki fordítja, van-e neki Twittere, Facebookja, stb.
Ott kiírt-e bármi infót, amit épp keresel, ha igen, voilá, megvan a válasz, ha nincs,
akkor gyere ide, és kérdezz itt, persze nem ebben a topikban, mert ez sem arra való.
Végül, köszönd meg újra a készítő(k)nek a feliratokat, mert azzal többet érsz el, mint ezzel követelőzéssel. (Már bocs, de ez az ideböfögött kérdés annak tűnt.)
Ebben szerintem sem volt követelőzés, csak szimplán egy kérdés. Amúgy meg miért is kéne ELŐBB más helyeken kutakodni az esetleges válaszért, főleg, akinek nincsen sem Twittere, sem semmi ilyesféle hóbortja, hanem ide jár, és itt mindig megtalálja a választ. Hiszen erre való ez a fórum. Értem én, hogy idegesítő lehet (és az is), ha valaki sértő módon basztatja a feliratkészítőket (mondom, az iménti nem volt az!), de az érem másik oldalán meg ott vannak a hisztis feliratkészítők, akik ha kapnak pár normális hangnemben feltett kérdést a csúszással kapcsolatban, máris netrendőrségért kiáltanak.
Egyébként pedig az a véleményem, hogyha valaki elvállal egy feliratot, és mégsem tudja teljesíteni, vagy csigalassan dolgozik rajta (2019-ben azért elvárható, hogy ne 3 hónapig üljön egy évadon, nem?), akkor viselje el, ha másokból ez nemtetszést vált ki. És itt a korrekt nemtetszés kinyilvánítására gondolok, nem a hőbörgésre, azzal én sem értek egyet. Ettől függetlenül a munkájukat el kell ismerni, meg kell köszönni. (Csak ne lenne annyi vállalhatatlan minőségű felirat, inkább ennek az elburjánzásának kéne határt szabni, mert sokszor a magyar nyelvet nem beszélő félanalfabéták is kényszert éreznek, hogy feliratfordításra adják a fejüket, és van, aki pedig azokat simán kiengedi az oldalakra mindenféle lektorálás nélkül. Na, csak ennyit akartam.