2022-09-20, 16:14:20
(2022-09-19, 16:07:58)Mor Tuadh Írta: Ezt a subsyncezést én nem erőltetném, akkor már több értelme van megtanulni eltolni a feliratot, ahol kell, meg szükség esetén fps-t váltani.
Egyben eltolni a feliratot nem nagy ügy, jó esetben az első táblák időpontjaiból ki is lehet számolni a pontosan mennyit. Csak ez gyakran nem elég, amikor én elkezdtem használni a subsync3-at akkor rendszerint az volt, hogy volt magyar és angol HDTV-rip 4-6 reklámvágással, ezekhez készültek a feliratok én meg a web-dl-eket szedtem már akkor is, amikben meg nincs, és -jó esetben- a subsync3 ezt is lekezeli, persze korántsem mindig. Éppen ezért csak saját célra használom. Teljes ellenőrzés nélkül semmiképpen nem szabad megosztani, néha csinál olyat, hogy 2-3 percnyi felirattáblát összetol pár másodpercre. Meg jártam már úgy is, hogy a videóanyag konténeréből kicsomagolt angol felirat csúszott, aztán csodálkoztam miért csúszik az átidőzített.
Mondjuk akkor még az asztali lejátszók se igazán támogatták a felirat röptében eltolását, mostanra már ez is alap, úgyhogy az anno szinte napi használatban lévő szoftvert ma már csak ritkán kell elővenni.