2024-01-02, 17:49:30
(2024-01-02, 16:49:08)ugk Írta:(2024-01-02, 16:39:07)J1GG4 Írta:(2024-01-02, 13:04:08)ugk Írta: Sziasztok,
BUÉK Mindenkinek !
Ismét egy "hülye" kérdéssel fordulok hozzátok:
adott egy "régi" tv ami inkább a .mp4 kiterjesztést szereti, pendrive-ról
kérdésem mivel ajánlott az .mkv-ből .mp4-et konvertálni?
(MKVToolNix-el megoldható?)
Köszönöm a segítséget
Inkább vennék egy TV okosító boxot/sticket, és akár hálózaton DLNA-n keresztül megosztva is lehet bármit nézni pendrive-ozás és konvertálgatás nélkül.
Sajnos ez nem megoldható, ezért a tv okosítót is "haszontalannak" gondolom, mindenképpen "offline" megoldás kellene...
Offline megoldásnak is megfelel egy kínai TVbox, ma már nincs olyan amelyiken ne lenne n+1 USB hely. (Wifi is mindegyiken van, úgyhogy ha külső HD-t teszel rá akkor arra ftp-n vagy SAMBA alapon fel is tudsz tölteni, teszel rá egy Kodi-t és az minden jelenleg ismert formátumot megemészt gond nélkül, nemtom most mennyibe kerül egy ilyen, régebben 15-20 dollárét voltak alin a belépőszintűek, én anno 60 dollárért vettem merevlemezes, akkor fullost.)
De ha mindenképp az mp4 kell fentebb leírtam hogyan lehet, lényegében legtöbb esetben konvertálás nélkül megoldani.
Esetleg lehet még egy olyan megoldás, hogy leregelsz valamelyik videómegosztón (pl. voe.sx vagy videa vagy sok más) feltöltöd oda aztán amikor lebutította mp4-re akkor újra letöltöd. (Ezt azért nem javaslom mert legtöbb esetben túlbutítanak.)
Konkrét konvertálásra egy HandBrake javasolt, de azt gondolom tudod, hogy a konvertálás általában gépigényes és időigényes művelet.