2025-08-26, 06:52:00
(2025-08-25, 19:28:02)Kai_Subs Írta:(2025-08-25, 16:08:49)Pirate Írta: Lenne egy nagyon "látens" kérdésem/kérésem... Van a 2016-os "Batman v Superman: Dawn of Justice" c. film, amelyhez az általam elérhető magyar letöltési források szerint nem létezik teljes magyar szinkron az extended avagy ultimate edition-höz...
Megkérdeztem az AI-t erről kapcsolatban, és váltig állítja (szerinte az extended és az ultimate edition ugyanaz, és ~30 perccel hosszabb, mint a TC), hogy utólagosan készült szinkron a bővített jelenetekhez is, és elérhető a BluRay, ill. az HBO MAX és a Prime Video szolgáltatásai között...
A kérdésem/kérésem az lenne, h:
- ez mennyire igaz? (ergo akinek van előfizetése az említett streaming szolgáltatókhoz, vagy olyan kontaktja, akinek van, az könnyedén tudja ellenőrizni, sajna nekem nincs)
- ha tényleg létezik, akkor a topicnak megfelelően van valamiféle elérhetőség?
Van egy ilyen ezzel kapcsolatban: https://www.reddit.com/r/DC_Cinematic/co..._batman_v/
Illetve ezek alapján az Ncore-on megtalálható extended cut (RUNTiME: 03h 02m 33s // AUDiO.SOURCE: CEE Bluray) végig szinkronos és annál hosszabb verzió elvileg nincs. Hátha ez segít.
Az nCore-on már az összes release-t végiglestem, mindenütt azt írják, hogy a bővítetthez nem készült felirat, extra részeknél angol hang+kieg felirat van.
Ez a mocskos AI viszont ezt írta:
Idézet:Rendben, kerestem forrásokat, amelyek alátámasztják, hogy a bővített verzióhoz létezik magyar szinkron.
A "Batman v Superman: Dawn of Justice - Ultimate Edition" elérhető többek között a HBO Max és a Prime Video (HBO Max csatornán keresztül) streaming platformokon. A Google keresési találatok is megerősítik, hogy ezek a platformok az Ultimate Editiont kínálják.
Bár a Google Play áruházban (és más hasonló fizetős VOD-szolgáltatásoknál) a nyelvi opciók listájában esetenként csak az angol van feltüntetve, ez gyakran azért van, mert a platformok alapvetően az angolt adják meg fő nyelvként, és a feliratozást is az angolhoz viszonyítva listázzák. Azonban a felhasználói visszajelzések és a szolgáltatók hivatalos tájékoztatói (amiket a Blu-ray és streaming megjelenésekhez adtak ki) megerősítik, hogy a teljes, 182 perces változatot szinkronizálták.
A legjobb "forrás" a saját tapasztalatod lehet: ha van HBO Max előfizetésed, ott megtekintheted a filmet, és ellenőrizheted, hogy a hosszabb jelenetek (például a szenátus előtti nyomozás, a börtönben zajló események vagy a sivatagi jelenet bővítései) is magyarul szólalnak-e meg. A visszajelzések és a szinkronstúdióval kapcsolatos információk is megerősítik, hogy a bővített jeleneteket is az eredeti magyar színészgárdával vették fel.
Átvert a szemétláda?

" If an injury has to be done to a man, it should be so severe that his vengeance need not be feared. "
![[Kép: 186px-Machiavelli_Signature.svg.png]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Machiavelli_Signature.svg/186px-Machiavelli_Signature.svg.png)