5 órával ezelőtt
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 5 órával ezelőtt. Szerkesztette: laci. Edited 1 time in total.)
(6 órával ezelőtt)Andromedius Írta:A feliratszerkesztővel megnyitod a feliratot. Amennyiben a videófájlnak ugyanaz a neve, automatikusan megnyitja azt is, MKV-t úgyszintén.(tegnap, 14:03:27)laci Írta:(tegnap, 13:53:02)Andromedius Írta: Sziasztok!Szia!
Olyan problémám van, hogy letöltöttem az itt javasolt helyről a Subtitle Workshop 6.0b verziót, és amikor megnyitok egy mkv file-t, azt írja ki, hogy nem érvényes videófile.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Ilyenkor érdemes a fájl nevét megnézni, nem tartalmaz-e valamilyen karaktert, amit a progi nem tud értelmezni. Nevezd át az alkalmazás idejére, akkor tiszta lesz!
Lehet, hogy nem értettem a kérdést, mkv fájl megnyitására én még nem vetemedtem feliratszerkesztővel, igaz nem is arra való...
Feliratfájl fog menni, az srt és társai, azokból is csak az ANSI kódolású, de ha nem az a kódolás, akkor is betölti, csak kriksz-krakszokat fogsz látni.
Nem a file nevével van gond, nincs benne semmi különleges karakter.
De hát a feliratszerkesztőnek pont az a lényege, hogy meg van nyitva a videó és a szöveg is, és feliratkészítés közben magában a szerkesztő ablakában tudom nézni a filmet a felirattal, nem kell egy külön lejátzsó programba betölteni.
Amúgy kipróbáltam, AVI-t meg tud nyitni, de MKV-t nem.
De ha valamiért másként szeretnéd, úgy is megy, hogy a felső ablakba behúzod a filmet, avi, mp4, mkv vagy akármi, az alsóba a feliratot, vagy új felirat létrehozása, mindegy, és ott lesz. Meglepő dolgokra képes amúgy a SW, volt már olyan, hogy egy láthatatlan karakter miatt nem töltött be feliratot, egy szóköz volt a fájlnév végén, ezért ajánlottam a kísérletet az átnevezéssel, mert lehet, hogy ránézésre semmi különös, de valami mégis ismeretlen a progi számára.
Persze ha nehéz átnevezni, akkor megér egy kísérletet egy másik mkv-vel, ha azzal sem megy, akkor lehet az mkv-re gyanakodni, ami lehet codec-probléma, amit megold egy codecpack telepítése.
Illetve az is lehet, hogy a beállításaiban nem találja magától a videólejátszót, meg kell mutatni neki.
Please consider my poor English knowledge, when yo try to explain me my opinion.

![[-]](/collapse.png)