2022-01-06, 16:32:08
(2022-01-05, 23:10:12)faragok847 Írta:(2021-03-23, 15:15:42)tuzszeker Írta:(2021-03-23, 14:28:56)Maci Laci Írta:(2021-03-23, 13:31:23)tuzszeker Írta: Kedves Valaki!
Sajnos már legalább 10 éve keresek egy izlandi-német 6 részes minisorozatot, ami nagy hatást gyakorolt rám annak idején; mai fejjel és állapotban úgy hiszem, még inkább! Magam részéről meggondolom, hogy mivel töltök időt, de ezt újra megnézném... miután érdekes módon egy ideje folyamatosan keringenek bennem a képfoszlányok.
A címe: Nonni és Manni; amely egy 1988-ban, könyv alapján készült - úgy gondolom - remek filmalkotás; fenséges képekkel, drámai tartalommal, mélyenszántó üzenettel. (Ekkor még születtek gyöngyszemek.)
Szóval - már kissé elcsigázva - egy óriási, húsba vágó, tiszteletteljes segítségkéréssel fordulnék az illetékeshez; bízom benne, hogy jó helyen járok.
Tekintve, hogy nagyon régen, anno '90 körül vetítette a Magyar Televízió ezt a filmet, nem mellesleg nagyszerű szinkronnal, és azóta sem adta le egyetlenegy televíziós csatorna sem; emellett, fokozva tovább - fájdalmas módon - DVD-n sem jelentették meg Magyarországon a sorozatot, hogy valahogy hozzáférhető lenne; azt szeretném kérni attól a kedves, vállalkozó szellemű embertől, akit eltalál vagy felcsigáz ez a pár sor, akinek rádobban a szíve az ügyre vagy megmozgatja a fantáziáját, hogy (jobb híján) készítsen nekem hozzá magyar feliratot, hogy több, mint 30 év után újra tudjam nézni.
A teljes sorozat sajnos csak német nyelven került fel a YouTube-ra - de legalább felkerült. Itt található az első rész linkje: https://www.youtube.com/watch?v=MF4IPyf1m2Q
Tényleg el sem tudom mondani, hogy mennyit, mekkora örömöt jelentene számomra, ha hozzájuthatnék a filmhez magyarul...
Ha esetleg a feliratot technikailag nehéz lenne kivitelezni, akkor a sima fordítás is jó természetesen - a feliratozással utána még mindig meg lehet keresni egy további hozzáértőt. Persze, kivárom az idejét, amíg a fordítás elkészül, még ha sok időt is vesz igénybe, csak legyen igényes és átható a szöveg, legyen szívügye a fordítónak ez a (nem hiábavaló) munka.
Bízom benne, hogy lesz valaki, aki ráharap a felkérésre; talán másoknak is örömöt, és tartalmas és értékes időtöltést szerezve vele.
Elmondhatatlan hálával, köszönettel, tisztelettel - Isten áldásával!
tuzszeker
(Magán e-mailt is fogadok.)
Gyaníthatóan esélytelen a dolog, lévén semmiféle felirat nem létezik, hallás után meg még esélytelenebb...
Angol, vagy német tudással viszont megnézhető:
https://nammi.is/nonni-og-manni-new-full...s-dvd.html
Audio: Icelandic, English, German
És valós a német és angol szink megléte, egy fórumon megerősítette valaki, aki megvette...
http://filmdope.com/forums/101375-nonni-manni-1988-iceland-w-germany.html
Én értékelném, az biztos! Valaki, kérem, segítsen!
Kedves tuzszeker!
Belenéztem az első részbe, s bár a téma nem csigázott fel, maga a fordítás igen. Egy hegymászós dokumentum filmet már feliratoztam pár éve, de akkor volt hozzá időzített angol felirat, úgy könnyebb volt. (Messner (2012)) Elég jó a hangminőség a videóban, megpróbálom megcsinálni, de nem ígérem, hogy gyors lesz, ez tényleg csak hobbi. Egyébként ha egy srt file-ban megírom a feliratot, azt a youtube video-ra Ön rá tudja tenni?
Üdv
Faca
A Nonni és Manni mini-sorozat magyarítása már kint van az oldalon.
There are many things in life that will catch your eyes but only a few that will catch your heart. Pursue those...