Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Filmkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
(2021-05-18, 20:09:09)Mammut Írta: [ -> ]Tényleg, a Leghosszabb napot is újra kell már nézni. Tavaly A halál 50 órája volt soron. A Tenetet még nem láttam.

Hehe, nekem a '74-es Orient Expressz az Sean Connerys Orient Expressz. Valójában Finneyre nem is igazán emlékszem, hogy nézett ki. Bár rég láttam, tény.

Igen, a Grace Kellys James Stewartos verzió, szerintem a Supermanes riméket nem is láttam még. Hitchcocktól nekem amúgy a Madarak még nagy kedvenc. Egyébként a Szédülés volt az egyetlen, amit moziban láttam, a Sport mozi vetítette.
No meg a Piszkos tizenkettőt, Kémek a sasfészekbent, Navarone ágyúit ( ez utóbbit idén néztem újra). Cool
Én ezt kell egyszer megnézzem: https://www.imdb.com/title/tt0066473/?ref_=nv_sr_srsg_0

Jó volt a Madarak film. Szerintem szebb nő volt Tippi Hedren, mint a lánya (Melanie Griffith) vagy unokája (Dakota Johnson). Persze nem mondom, hogy ők nem szépek, csak...
Láttad a Vertigót moziban? Huh  Meg se merem kérdezni, hány éves vagy. Big Grin
(2021-05-18, 20:51:13)George Bailey Írta: [ -> ]
(2021-05-18, 20:09:09)Mammut Írta: [ -> ]Tényleg, a Leghosszabb napot is újra kell már nézni. Tavaly A halál 50 órája volt soron. A Tenetet még nem láttam.

Hehe, nekem a '74-es Orient Expressz az Sean Connerys Orient Expressz. Valójában Finneyre nem is igazán emlékszem, hogy nézett ki. Bár rég láttam, tény.

Igen, a Grace Kellys James Stewartos verzió, szerintem a Supermanes riméket nem is láttam még. Hitchcocktól nekem amúgy a Madarak még nagy kedvenc. Egyébként a Szédülés volt az egyetlen, amit moziban láttam, a Sport mozi vetítette.
No meg a Piszkos tizenkettőt, Kémek a sasfészekbent, Navarone ágyúit ( ez utóbbit idén néztem újra). Cool
Én ezt kell egyszer megnézzem: https://www.imdb.com/title/tt0066473/?ref_=nv_sr_srsg_0

Jó volt a Madarak film. Szerintem szebb nő volt Tippi Hedren, mint a lánya (Melanie Griffith) vagy unokája (Dakota Johnson). Persze nem mondom, hogy ők nem szépek, csak...
Láttad a Vertigót moziban? Huh  Meg se merem kérdezni, hány éves vagy. Big Grin

Öhm, ez valamikor a 80-as években volt. Big Grin Akkor adták újra vagy nem tudom, de akkor ment ott.
És gyerek voltam még, unokatesómmal sok filmre bementem, akkoriban szinte minden héten oda jártunk moziba, így a jegyszedőket nem nagyon izgatta a dolog.
Bár máshol sem, a Tex és a mélység urát nem ott láttuk, hanem a Népstadion úton volt egy művelődési ház, és ott is simán beengedtek rá. Smile Az is akkoriban volt, plusz-mínusz 1-2 év.

Melanie Griffith sosem volt a szívem csücske, Michelle Pfeiffer és Madeleine Stowe sokkal inkább a korosztályából.
The To Do List (2013)
Egy stréber lány egy listát készít egy sor teendőről, hogy felkészüljön arra, hogy elveszítse a szüzességét álmai pasijával.
Aubrey Plaza rajongóknak kötelező R-rated comedy.
6/10

A fantasztikus Burt Wonderstone - The Incredible Burt Wonderstone (2013)
Egy egykor jobb napokat látott mágus duó megpróbál egy új varázs trükkel újra a rivaldafénybe kerülni.
Kizárólag Steve Carell fanoknak
3/10

Péter király (2018)
Szerb nagy költségvetésű első vlágháborús film. A szerb király az I vh háború kitörése előtt átadja a hatalmat a fiának. A szerb csapatok a kezdeti sikerek után visszavonulásra kényszerülnek és különböző albán hegyi útvonalakon próbálják elérni az Adriai tengerpartot ahol az antant csapatok várnak rájuk, hogy kimenekítsék őket. Emellett egy másik történetszálon egy fiatal katona és egy gyerekkatona történetét ismerjük meg (utóbbi létező személy).
Az eleje zavaros volt nekem a feliratozás és a bevágott képsorok miatt, mivel a feliratban jelzik hogy lemondott a trónról, miközben a képsorokban épp megkoronázzák. Tehát a főszereplő király már nem uralkodik, ténylegesen a fia - mint régens - vezeti az országot a háborúban.
Mindeközben mégis kikérik a hadi vezetők a tanácsát (feltételezem ez a film miatt van, hiszen csak ő a főszereplő...)
Tényleg látványos akciójelenetek vannak az elején, viszont a film második fele csak visszavonulás és dögunalom. Sorry. Nyilván a szerbeknek ez fontos volt és tisztában voltak a sztorival (a film egyben emléket állít a visszavonulóknak, mert nagyon sok ember veszett oda). Én nem voltam, ezért volt hiányérzetem a film második felében.
Kiváncsi lennék azonban egy Péter király trónra kerülését bemutató mozifilmre. Ahogy utána olvastam, kész Trónok harca volt, amire ő király lett Smile
A film 5/10, simán kihagyható a nagy költségvetés és a film első fele ellenére.

Papa Volgája (2018)
Cseh dramedy egy özvegy nőről és egy lányáról, akik megtudják, hogy a meghalt férjnek van egy titkolt gyereke is.
A sztoriban nem is az a lényeg hogy megtalálják-e a gyereket, hanem az anya-lánya közös kapcsolatáról szól és a családi titkokról.
A csehek megint megcsinálták, messze elöttünk járnak jó dramedy írásában.
7/10

Yes God Yes (2020)
Korábban írtam a The Miseducation of Cameron Post-ról. Na ez lényegébem ugyanez a sztori csak könnyedebb, dramedy-s változatban
Ugyanúgy a 90-es években játszódik, amelyben egy vallásos táborban szexuális tapasztalattal nem rendelkező lány döbben rá, hogy a szex nem bűn... annyira. Illetve hogy az emberek mennyire képmutatóak lehetnek. Afféle coming-of-ages film. Egyszer simán nézhető.
7/10

Meciár (2017)
HBO-s dokumentumfilm Szlovákia történelmének legellentmondásosabb politikusáról.
Szinte egy az egyben felismerhető hasonló politikusok itthon is (ők már 90-es években is fake news-oztak). Döbbenet.
Meciar tündöklése és bukása a 90-es években. A "bukását" úgy kell érteni, hogy a lemondása után a pártja további 2 alkalommal (!) még megnyerte a választásokat. Viszont ekkor már nem tudott kormányt alakítani az ellenzéki összefogás miatt.
8/10

Csapda a neten - V síti (2020)
A tavalyi év legnagyobb nézőszámú cseh mozifilmje, amely egy dokumentumfilm lett (nyilván köze volt részben a Covid-nak is)
Megmondom öszintén 20 perc után felfordult a gyomrom. Nagyon durva. A cseh dokumetumfilmesek 12 évesnek kinéző idősebb lányokat kasztingoltak arra hogy bemutassák hogy online világ mennyire veszélyes a fiatal lányok számára. 10 napot töltöttek a neten. A film első fele ezekről a webkamerás csevegésekről szól (volt olyan is, hogy a fickó egyból mutatta a f*sz*t a csajnak). Persze volt meztelen fotó kérése és utána zsarolása is a lányoknak ("Ha adsz pénzt nem küldöm el")
A film második fele két részből állt: egyrész találkát beszéltek meg az illető emberekkel egy nyilvános helyen (volt egy álruhás testőr is lányok mellett). Illetve az egyik fickót az egyik stábtag felismerte (az illető amúgy gyerektáborokat szokott szervezni) és próbálták szembesíteni a kamerás dolgaival. Nyilván nyomta a süketelést (miért nem figyelnek jobban a szülők a lányaik online dolgaira, miért nem a cigányok által elkövetett  bűntényekkel foglalkoznak inkább stb.)
Nem fogom pontozni, de minden gyerekes szülőnek kötelező megnézésre ajánlanám. Én a 18+-as változatot néztem, de elvileg van 15+-os is a fiatalabbak számára.
Don Camilo, komám, te nagy horrorrajongó vagy, mondd csak, ismered Dario Argento, olasz filmrendező munkásságát? Pl. az alábbiakat:

https://kritikustomeg.org/film/14298/pro...voros-1975

https://kritikustomeg.org/film/14309/luc...madar-1970

https://kritikustomeg.org/film/14308/ten...ebrae-1982

https://kritikustomeg.org/film/10912/il-...acska-1971
Forsaken

Sutherland család filmje Smile Western ami manapság ritka holló
A történet ezerszer ismert, tékozló fiú a menő harcos visszatér szülővárosába, ahol már csak az apja él, és megpróbálnak kibékülni, a családi tragédiák ellenére. A harcos fiú leteszi a fegyvert de hát ugye ahol a városban banditák akarják átvenni a hatalmat és a földeket a szegény egyszerű lakóktól, ott ugye előbb utóbb lőni kell. Unalomig ismert történet, de mégis remek szereplőgárda és a film kissé vontatottabb menete miatt, mégis más. Egyszer mindenképp ajánlott, üdítő eltérés hogy senki se hordja kívül az alsógatyáját, és nem repül ide-oda.
Jó film

7/10
A másik Göring (nem film, hanem dokumentum, de megfelelőbb topik híján itt is megállja a helyét...)

[Kép: 1454021329-0.jpg]

Hermann Göring nevét mindenki ismeri. A Harmadik Birodalom második emberéhez olyan "projektek" fűződnek, mint az ország háborús felfegyverzése, a Gestapo megalakítása, vagy az első koncentrációs táborok felállítása. A háború után, a nürnbergi perben halálra ítélték, de a végrehajtást megelőzve öngyilkos lett. Az viszont kevésbé ismert, hogy volt egy Albert nevű öccse, aki minden lehetséges tekintetben különbözött tőle.
Albert Göring több tucat zsidó és más nemzetiségű fogoly megmentője, a bátyja által épített diktatúra csendes aláásója volt, de a filmet is kapó Oskar Schindlerrel szemben az ő története sokáig szinte teljesen ismeretlen volt. Pedig ő is egy csehországi gyár, a Skoda vezetőjeként tevékenykedett a háború és a mentőakciói idején.
A két testvér közti különbség már gyerekkorban megmutatkozott. Hermann iskoláról iskolára vándorló, problémás lázadó volt, aki végül egy katonai iskolában találta meg a helyét. Albert csendes és visszahúzódó volt, a politika és a háború helyett inkább a könyveivel foglalkozott. "Mindig is az antitézisem volt" – mondta maga Hermann Göring ia testvéréről a nürnbergi per idején. 
A háborús hős Hermann az első világháború után egyre aktívabbá vált politikailag, amivel a két testvér közötti kapcsolat is megromlott. Az 1923-as sörpuccs bukása után Hermann menekülni kényszerült. Legközelebb 1938-ban találkoztak, amikor Németország annektálta Ausztriát, Albert pedig lázasan dolgozott a zsidók kimenekítésén bátyja antiszemita pártja elől.
Albert történetében magyar szálat is találni. Kovács László, a numerus clausus Rómában letelepedett magyar orvos 1939-ben találkozott vele, amikor a feleségét ápolta. Kovács először megijedt a helyzettől, de a beszélgetésük alatt hamar kiderült, hogy nincs mitől tartania, miután Albert kifejtette neki a politikai nézeteit: "Köpök (szarok?) Hitlerre, köpök a bátyámra, köpök az egész náci rezsimre".
Albert ugyanakkor ki is használta a családi kapcsolatot, mert a testvéri kötelék a politikai különbségek ellenére nem halt el teljesen. Rendszeresen megjelent bátyja berlini irodájában, hogy zsidók vagy politikai elítéltek érdekében engedményeket harcoljon ki. Emellett Albert a saját életét is náci bátyjának köszönhette, és a Gestapo folyamatos zaklatása ellenére sosem esett komolyabb baja. 1944-ben halálra ítélték, és Hermannak egészen Heinrich Himmler SS- és Gestapo-vezérig kellett elmennie, hogy megmentse. A két testvér utoljára 1945-ben, egy augsburgi tranzitbörtönben találkozott. Hermannt a háborús szerepéért tartóztatták le, Albertet pedig azért, mert a testvére volt.
Albertnek még két évet kellett a neve miatt börtönben töltenie. Végül 1947-ben szabadult, de nem volt hajlandó nevet változtatni, és a luxus, ami a háború végéig az életét jelentette, már csak egy szép emlék maradt, ezért  depressziós alkoholistává vált. A felesége elhagyta, a gyerekét soha többet nem látta viszont. Ezután többször újraházasodott, és szerény körülmények között élt az 1966-os haláláig. A háború alatti humanitárius tevékenységéért egészen az utóbbi néhány évig semmilyen elismerést nem kapott.
Slaughterhouse Rulez : nem lesz sokszor nézős, mint a Shaun és a Hot Fuzz, de már a World's End sem volt az, így nem is vártam olyan sokat. Azért egyszeri mókának teljesen jó. 7/10
Godzilla vs. Kong: mindenki utálja, hogy ilyen buta, olyan buta... ki a fenét izgat, mikor Kong akkora maflást adott Godzillának, mint ide Buda? Arról szólt a film. Az ilyen városrombolós filmek mindig jólesnek este meló után, szóval párszor biztos lemegy majd még, ahogy az elődjei is. 6/10
Godzilla vs Kong

Komolyan olyan érzésem volt a film alatt hogy egy 4 éves gyerek játszik a plüssállataival, a fakockákból épített városban..

4/10


Wrath Of Man

Richie film ide-vagy oda, ez harmat gyenge, akciók elnagyoltak, történet tele bakival..töltelék idő unalmas.
A szokásos bosszú történet..de Statham se a régi már..

5/10
Godzilla vs Kong (2021)

[Kép: c0e0bbf3158f052639ea5844517c10ff84054063.webp] a legendás 1962-es előd...Smile amúgy szerethetőbb.

Az itthon megjelent Godzilla és összes Kong film (beleértve a klasszikus 1933-as változatot is) megvan eredetiben a gyűjteményemben, mert mindegyik változatnak megtaláltam
a maga szépségét, minden hibájukkal együtt. De ez az utolsó nekem csalódás volt. Mondjuk nem lehet könnyű ilyesmi óriásszörnyes filmet csinálni, mert ha túl sok a humán szereplő,
akkor az a baj, hiszen mindenki szörnybunyóra fizetett be, viszont ha papírvékony, alig megírt szereplők vannak, akkor meg az a baj (copyright by Belga), mert akkor meg
nincs kivel azonosulni.

A rendező amúgy Adam Wingard, aki két talán kultmozinak is nevezhető filmet is letett az asztalra, amik mindenképpen érdemesek a megnézésre: You're Next (2011) és a
2014-es The Guest.

6/10

Óriásszörnyes témában viszont ajánlanám Bong Joon Ho A gazdatest című moziját, a tavaly Oscar-t nyert Élősködők rendezőjétől, még a főszereplő Kang-ho Song
(Sympathy for Mr. Vengeance, Snowpiercer - Túlélők viadala) is ugyanaz. Szimpla és 2 dvd-s, extrás  kiadás is kijött a filmből itthon, magyar szinkronnal.

The Host előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=xrLY0wO06l4
A Host jó film volt, többször is láttam, bár a túlsírós jelenetet mindig átpörgetem.

Ha pedig nyugaton keresünk szintén termetes szörnyes filmet, a Tremors első része és a Relic volt még nagy kedvenc, utóbbi Tom Sizemore-ral és Linda Hunttal, egy könyv az alapja, amiből egész sorozat íródott: https://moly.hu/konyvek/douglas-preston-...lt-ereklye.
(2021-06-21, 09:41:47)Mammut Írta: [ -> ]A Host jó film volt, többször is láttam, bár a túlsírós jelenetet mindig átpörgetem.

Ha pedig nyugaton keresünk szintén termetes szörnyes filmet, a Tremors első része és a Relic volt még nagy kedvenc, utóbbi Tom Sizemore-ral és Linda Hunttal, egy könyv az alapja, amiből egész sorozat íródott: https://moly.hu/konyvek/douglas-preston-...lt-ereklye.

Hú, köszi, a Relicet nagyon szerettem anno, de ezekről a könyvekről nem is tudtam. :O
(2021-06-21, 09:52:48)Mor Tuadh Írta: [ -> ]Hú, köszi, a Relicet nagyon szerettem anno, de ezekről a könyvekről nem is tudtam. :O

Én is csak nemrég tudtam meg, hogy könyv alapján készült, talán azért nem jött eddig szembe, mert eltér a magyar cím. Már beraktam az olvasólistámba, de még nem értem oda. Smile
Viharfiú - Stormboy (2019)

[Kép: 202636160-213397997300680-1215132261988408087-n.jpg]

Az ausztrál mozik számomra mostanság igazán kellemes meglepetéssel hatnak pl. Pingvinmentő őrjárat, a Red Dog vagy a zseniális 1200 mérföld hazáig (mindhárom elérhető magyar
szinkronnal), és ez is abszolút kötelező néznivaló csupaszív, imádnivaló film lett.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=jaUpQ2EkbL4
Halálos Iramban 9

Nagyon szomorú vagyok, ezt a sorozatot eddig a látványos agyatlan ökörködés és elképesztően durva autós jelenetek és bunyók adták el, mert annyira túltolták, hogy élvezetes volt
De ez??  Aki látta a bemutatót az látott minden látványt, a többi nyálas béna ömlengés, meg senyvelgés..tök béna családi szál..és a látvány is inkább már unalmas, nem is a lehetetlenségek sora, hanem az hogy ezt  alapnak és értelemszerűnek veszik..már nincs az a jópofa kikacsintás, hogy nem vesszük ám komolyan magunkat. Az egész film régebbiek koppintása, elnagyolt történet minimális logikával se rendelkezik, és  UNALMAS..és ez a legnagyobb baj, nem volt szórakoztató
és a spoiler:

Űrjelenet konkrétan annyira gáz, hogy majdnem kikapcsoltam ott a filmet

2/10
Don Camillionak az első négy film ausztrál lesz. Teljesen véletlenül így jött ki Smile

The Dry (2021)
Egy ausztrál nyomozó (Eric Bana játssza) visszatér a vidéki kisvárosba egy barátja temetésére ahonnan még fiatalként el kellett tűnie, mikor gyanúba került egy fiatal lány halálával kapcsolatban. Elkezd nyomozni a barátja halálával kapcsolatban, de folyamatosan falakba ütközik.
Ausztrál krimi-noir, aki szereti a skandis nyomozós sorozatkat azoknak ajánlott. A film egyetlen hátránya, hogy baromi lassú: két órás filmben másfél óráig a fickó számára mindenki gyanús lesz, mindeközben szinte nincs is nyomozás hiszen nincs nyom se, míg végül a gyilkos kitalálása pár perc alatt megtörténik. De kárpótol a film fényképezése és a befejezés.
Amúgy népszerű film lett az ausztrál piacon.
8,5/10

Vörös kutya - Red Dog (2011)
Ausztrál Hacsikó sztori a 70-es évekből. Na most spoilereztem, de remélem nem veszi el a kedvét azoktól, akik megnéznék. Családi filmnézésnek tökéletes, egy-két könnycsepp azért van a végén.
6/10

A ruhakészítő - The Dressmaker (2015)
Ausztrál nő hazatér a vidéki kisvárosba, ahol a bolondos anyja él. Mintegy femme fatale-ként és egyben szövőnőként megpróbálja magát befogadtatni a helyi közöséggel, de nem nagyon sikerül neki.
Egyszerű romantikus dramedynek indul, legalábbis így értelmeztem a filmet (az amerikai trailer is ezt sugalta, így félrevezető ne is nézzétek az előzetesét), de a film utolsó harmada/negyede átmegy filmszatírába - vagy csak nekem nem esett le az elején. Kissé WTF volt elsőre, de nekem bejött.
8/10

Műholdvevő a birkák közt - The Dish (2000)
Egy kisvárosban nagy nyüzsgés veszi kezdetét, mivel a város melletti nagy rádióteleszkóp fog majd átjátszóállomásként működni a NASA számára és majd élőben fogja mutatni a holdraszállást is. Erről a holdraszállást megelőző egy hétről szól ez a bájos kisvárosi dramedy.
6/10

Ezek a filmek a helyi jegypénztáraknál is jól teljesítettek. Összehasonlításképp (a Mad Max: Fury Road 21,7 milliót hozott - ausztrál dollárban)
Red Dog 21,4m
The Dressmaker 20,2m
The Dry 20,1m
The Dish 18m


Gunless - Egy törvényen kívüli Kanadában (2010)
Kanadai western vígjáték egy amerikai banditáról, aki a határ másik (kanadai) oldalán találja magát. Nem térdcsapkodó vígjátékra kell gondolni. Látszik az amerikaihoz képest alacsonyabb költségvetés: amikor a városban bált rendeznek szerintem csak akkor szóltak a statiszta szervezőknek, hogy azért hozzanak pár embert Smile
5,5/10

Goon (2011) / Goon 2: Last of the Enforcers (2017)
Egy fickó (Sean William Scott) - , aki semmihez sem ért csak verekedni tud - egy jégkorong csapatba kerül ahol pontosan ilyen emberre van szükségük.Így próbál meg érvényesülni, becsajozni, stb. Kanadai jégkorongos verekedős vígjáték, a folytatás szerintem egy kicsivel jobb lett.
A film 6/10 a folytatás 6,5/10, nyilván a jégkorongozó fanoknak ez a film kötelező lesz.

In the Heights (2021)
Jó zenék, jó sztorik egy latin-amerikai közösségről Wasingthon Heights-ban.
8/10

Variaciones - Guardian Angel (2019)
Portugál életrajzi film a portugálok legendás énekeséről a 70-es években: afféle David Bowie és Freddy Mercury egyben. A köré írt sztori elég egyszerű: az autodidakta módon zenét tanuló amúgy fodrászként dolgozó férfi számait próbálja bemutatni a nagy közönségnek, de a lemezkiadó inkább az szeretné hogy az ő általuk írt számokat adná elő.
Ja és tényleg elég extravagánsan öltözött egész életében a fickó. Hálistennek elég sok zenét hallatunk tőle, ami kompenzálja az amúgy egyszerű forgatókönyvet. A színész jó választás volt és a make-up-osok is kitettek magukért.
A zene 8/10, a film 6/10
Ahogy értesültem róla Herendinek volt egy Máté Péteres filmötlete, de a Filmalap elkaszálta. Pedig pont most Európában is elkezdtek zenész életrajz filmeket készíteni (Bohemian Rapsody, Rocketman-UK, Ted - svéd, Olen suomalainen/Juice - finn,... )

Raabta (2017)
Indiai romantikus limonádé egy indiai srácról, aki Budapestre jön dolgozni/csajozni és megtalálja élete szerelmét egy csokiárus indiai csaj személyében. A film közben kiderült, hogy ők valójában egy 800 évvel korábbi szerelem modernkori reinkarnációi.
6/10 kihagyható, de a film első fele Budapest promó: tele van fővárosban forgatott külső jelenetekkel.

Battalion (2015)
Orosz I vh. háborús film, amiben az orosz forradalom idején Kerenszkij népbiztos egy női zászlóalj létrehozását kérte, hogy növelje a harci morált szovjet katonáknál a fronton. A film ennek a zászlóaljnak a létrehozásáról és életéről szól: a kiképzésről és a frontszolgálatról. Sokszor elég klisés és néhol már-már túl is tolták a biciklit a filmben: pld mikor megtudják a férfiak a fronton, hogy nőket vezényeltek oda és a férfiak megrohanják őket hogy közelebb is megismerkedjenek, pár szóval a női zászlóalj vezető helyrerakja a férfi katonákat Smile
Minden világháborús témájú orosz filmet fenntartással kezelek, de tényleg léteztek ilyen zászlóaljak az I. vh-ban. Mondjuk a harc menetét nem nagyon tudták befolyásolni. Az mondjuk azért (szándékosan?) kimaradt a filmből, hogy a zászóalj női vezetőjét egy-két évvel később a vörösök (= bolsevikok) kivégzik a fehérekel való kooperáció miatt.
5/10, mondjuk a költségvetés meglátszik a filmen, akciójelentekekkel nem spóroltak.
The Tomorrow War

Látványos, egész jó film, persze az összes időutazós hiba és klisé benne van, de hát ez egyelőre kikerülhetetlen Smile
Látvány elképesztő, az idegen lények olyanok mintha az Alien-t megpocsékolta volna a Venom, a frász kitört tőlük..és nagyon durvák. Több értelmetlen csavar és időutazós bakival együtt is élvezhető látványorgia, persze az amcsi családi nyállal együtt Smile

7/10
Mortal Kombat (2021)

A korhatáros harcok nem rosszak, ezt nem vitatom, viszont a régi film ezerszer hangulatosabb volt, ez túl komolyan vette magát.

6/10
Don Camilo, két neked való dokumentum (van magyar subrip)  Cool

https://www.imdb.com/title/tt13593114/

https://www.imdb.com/title/tt0344532/
Sokkal több mint testőr 2

Limonádé, komolytalan súlytalan akciókomédia, a műfaj összes kliséjével. Megnézed, néha vigyorogsz, 5 perccel utána azt se tudod mit néztél.

5/10
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24