Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Filmkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
(2024-02-01, 12:52:40)Maminti Írta: [ -> ]
(2024-01-31, 21:15:46)George Bailey Írta: [ -> ]20 Days in Mariupol

[Kép: kyZ4kjD.png]

Amikor Msztyiszlav Csernov ukrán újságíró-író-rendező és két kollégája megörökítette a nemzet Oroszországgal való brutális konfliktusának első napjait, valószínűleg nem is sejtették, mire számíthatnak. A fekete-tengeri Mariupol kikötővárosból dolgoztak, és lesújtó felvételeket készítettek a könyörtelen orosz támadásokról, különösen az ellenség könyörtelen támadásairól a civil célpontok ellen, az ellenkezőjéről szóló biztosítékok ellenére. Az oroszok ugyanakkor eltökélték az ukrán kommunikációs infrastruktúra megsemmisítését, hogy megakadályozzák az atrocitások elterjesztését a nagyvilágba, ami komolyan akadályozta Csernov és társai munkáját. Mivel a várost szisztematikusan rombolták, a nemzetközi közösségnek alig volt tudomása arról, hogy mi zajlott az ország azon részén.
Amikor azonban a háborús frontról készült képek végül kijutottak Ukrajnából, a világ teljesen új perspektívát kapott az ott zajló vérengzésről. Az ilyen tudósítások felnyitották a világ szemét, először az akkori médiában, most pedig ebben a filmben, amely az Associated Press és a PBS Frontline című dokumentumfilm-sorozatának közös produkciója. Ez a lebilincselő kiadvány semmit sem tart vissza, így gyakorlatilag mindenki számára rendkívül nehéz nézni, beleértve azokat a vastagbőrűeket is, akiket egyébként nem érinthetnének meg a borzalmak látványa. Azonban őszintén feltárja, hogy mivel álltak szemben az ukránok ebben a szörnyű ostromban, és mindenki számára láthatóvá teszi az agresszorok háborús bűntetteit. Emellett ez az alkotás megerősíti a rettenthetetlen újságírók munkájának fontosságát a legnehezebb körülmények között, különösen ott, ahol a pusztítást okozók kétségbeesetten próbálják megakadályozni, hogy a tények napvilágra kerüljenek. Ezt a nagyra értékelt filmet - amely bőséges díjban és elismerőben részesült - talán nehéz végigülni, de az igazság kiderítése gyakran kihívásokkal teli folyamat, és mind Ukrajnának, mind a világnak hálásnak kell lennie, hogy vannak olyanok, akik hajlandóak kockáztatni, hogy ezt végigvigyék, függetlenül attól, hogy a körülmények mennyire rémisztőek.
A pusztítás mértéke miatt nyugati és ukrán források az összecsapást gyakran Leningrád második világháborús ostromával hasonlították össze.
Nagyon várok magyar feliratot hozzá!

Folyamatban.
The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)
Huh, de baromi szokatlan látni színésznőket majd 20 évvel ezelőtti filmben! Amúgy kis nőcis limonádé semmi több
6/10

Anyone But You (2023)
Meglepetés rom-com amely a pénztáraknál is jól teljesített. A film megnézése után se értem, hogy miért. Szimpla rom-com, Shakespeare Sok hűhó semmiért-jének utánagondolása.
5/10, egynek elmegy, de simán kihagyható

Role Play (2023)
Egy feleség bérgyilkos, de a férje mi sem sejt róla, amig be nem állítanak hozzá titkosügynökök. Ezután férj fogja magát és utánaered az asszonynak, aki után szintén vadásznak a többi bérgyilkosék. Most elmondtam az egész filmet. Tényleg faékegysezrű sztori, a hasonló húrokat pengető Mark Walberg féle Apple+-os film (The Family Plan) előzetesében is jóval több izgalom van.
4/10
Dzsungelhajsza   - Freelance -


Cena-t alapból bírom, így vártam a filmet. Kritika lehúzta majd lepontozták, de szerintem igenis jópofa szórakoztató film. Akciókomédia nevezzük így. Egy Seal akció félremegy amint épp egy délamerikai diktátort iktatnának ki, egyedüli túlélő Cena aki komolyan megsérül. Leszerel család, ügyvéd lesz, és elvan irtó cuki kislányával. A nejjel épp fasirtba kerülnének mikor felbukkan régi cimbi, aki persze magán katonai bandát tol, és testőrnek bérelné fel, épp oda ahol felsültek régen. Egy kissé beképzelt  újságíró csajt kell pesztrálnia, míg az interjuvolja a diktátort. Na persze az érkezésük napján kitör valami puccs, és menekülni kell a dzsungelen át, de lassan kiderül semi se az aminek látszott, és semmi se igaz amit eddig hitt. 
Nekem a  történet kifejezetten tetszett, jól felépített, a humor is elmegy, akciók megvannak...nem rossz film ez..


7/10
One Life

[Kép: d7EmC2R.png]

Mivel volt rosszabb a Molotov-Ribentrop-paktum, mint a Müncheni Egyezmény? Nem sokkal, ha engem kérdeztek (és most egyre több ember, aki hosszú éveken át az akkori angol minisztert, Neville Chamberlaint szidta, azzal jön, hogy inkább adják oda Ukrajnát Oroszországnak, minthogy egy újabb világháborút megkockáztassunk). Undecided

Nicholas "Nicky" Winton, az ifjú londoni bróker a csehszlovákiai menekültek ügyével foglalkozó brit bizottság munkatársaival, Trevor Chadwickkel és Doreen Warrinerrel 669 gyereket mentett meg a nácik elől a második világháborút megelőző hónapok folyamán.
Sokáig nem ismerték történetét, de a BBC készített egy műsort vele. Beültették egy színházterembe, ahol - tudta nélkül -  rajta kívül az összes jelenlévő neki köszönhette életét. Ők "Nicky gyerekei”.
1939-ben Sir Winton szervezte meg a zsidó gyerekek kimenekítését Csehszlovákiából Angliába. 29 éves volt akkor, és tőzsdei brókerként dolgozott. Pont síelni készület, amikor egy barátja kérésére inkább Prágába ment, ahol már kezdett egyre feszültebbé válni a helyzet.
Több szervezet már tömegével menekítette ki a zsidó gyerekeket Ausztriából és Németországból, de Csehszlovákiából senki. Itt lépett közre Sir Winton. Eredetileg nem azért ment Prágába, hogy ilyen nagyszabású dolgokban vegyen részt, viszont látván a menekültek tömegeit a városban, cselekednie kellett. Elkezdett Prágában zsidó szülőkkel találkozni, akik mindenáron még időben ki akarták menekíteni gyerekeiket. Az első gyerekekkel teli vonat Március 14-én hagyta el Prágát, egy nappal mielőtt a Németek megszállták Csehszlovákiát.
Sir Winton maga is zsidó szülők gyermeke, bár a vallást soha sem gyakorolta. Visszatért Angliába, onnan szervezte a kimenekítést, és a gyermekek Angliai letelepedését. A nehézkes bürokrácia miatt többször okiratokat is kellett hamisítania, máskülönben a gyerekek nem hagyhatták volna el Prágát.
A  rémült gyerekek szám- és névtáblákkal a nyakuk körül érkeztek meg a Liverpool utcai vonatállomásra.  
Nyolc gyerekekkel teli vonat jutott el Angliába. A kilencedik pedig sosem érkezett meg, mert az indulási időpont 1939. szeptember 1-e lett volna. Pont aznap szállta meg Németország Lengyelországot, és lezárták Csehszlovákia határait. Valószínűleg azok a gyerekek koncentrációs táborba kerültek.
Sir Winton soha nem kérkedett tetteivel. Mindig azt mondta, hogy bármilyen jó érzésű ember ezt tette volna. Nem akarja, hogy hősként állítsák be. A Cseh elnök, Milos Zeman is így illette: "Az Ön élete az emberség, önfeláldozás, bátorság, és szerénység legjobb példája."
Legfőbb vágya, hogy tettei arra buzdítsák az embereket, hogy ismerjék fel a rosszat a világban, és mindenki tegye meg a tőle telhetőt a dolgok megváltoztatása érdekében.

Angliában és a Cseh Köztársaságban is több helyen állítottak neki szobrot.
2003-ban Erzsébet Királynő lovaggá ütötte.
Pár évre rá megkapta a Cseh Köztársaság legmagasabb érdemrendjét.
Utólag pedig Nobel békedíjra jelölték.


The german doctor/Wakolda

[Kép: saLwLUd.jpeg]

Igaz történet alapján

Natalia Oreiro ezúttal nem a Vad angyalban, hanem a "halál angyalában".

Patagóniában, 1960-ban (mikor a világ Adolf Eichmann elfogásáról és peréről szóló híreket követte) egy német orvos és egy argentin család útjai keresztezik egymást. Az idegen Eva és Enzo szállodájában száll meg, és a lányuk, Lilith lenyűgözi. Bár már 12 éves, kilenc évesnél nem tűnik idősebbnek, ami arra készteti az idegen vendéget, akit az emberi fizikai tökéletesség kérdése foglalkoztat, hogy vegye kezelésbe a lányt. A férfi karizmája és az a tény, hogy hat hónapra előre fizet a tartózkodásáért, elcsábítja Evát és Enzót, ezért befogadják őt. Végül rájönnek, hogy Lilithet genetikai kísérletnek vetették alá, és hogy a német orvos nem más, mint a történelem egyik legnagyobb bűnözője: Josef Mengele.

Show Contentspoiler:
Kung Fu Panda 4Adjunk a mesevonalnak is Smile

Kedveltem  első részt,  remek volt, a folytatások hááát...nem remekeltek, 
de a 4 rész megint olyan volt amit élvezettel néz az ember, ügyes történet, vicces kiszólások és poénok.

8/10
Wicked Little Letters

[Kép: 0NoMixA.jpeg]

Na ezt majd még egyszer felirattal is, mert nem szinte semmit nem értettem belőle. Vagyis nem a nyelvvel volt a gond, hanem... nem is tudom, valahol elvesztem benne (no meg egyszer-kétszer a szemem is lekoppant Big Grin ).
Ha valaki bevállalná a leforditását, az illető készüljön fel, hogy többször ejtik ki benne az f szót, mint a Scarface-ben. Rolleyes
(2024-04-12, 10:04:40)George Bailey Írta: [ -> ]Wicked Little Letters

[Kép: 0NoMixA.jpeg]

Na ezt majd még egyszer felirattal is, mert nem szinte semmit nem értettem belőle. Vagyis nem a nyelvvel volt a gond, hanem... nem is tudom, valahol elvesztem benne (no meg egyszer-kétszer a szemem is lekoppant Big Grin ).
Ha valaki bevállalná a leforditását, az illető készüljön fel, hogy többször ejtik ki benne az f szót, mint a Scarface-ben. Rolleyes

Felkeltetted az érdeklődésem! Szeretem az angol fekete vígjátékokat, Olivia Colman pedig az egyik kedvencem.
Viszont sajnos nekem szükségem van magyar feliratra. Jó lenne,ha.... Wink
Dűne 2


Hát mély csalódás. Persze ez a könyv már feladta a leckét párszor, és minden próbálkozás csúfosan elbukott. A reményt keltő első rész után, adtam esélyt ennek, mert ott egész jól hozták  a könyvet. De itt sajnos már nagyon kisiklott a dolog. Fájdalmasan kimaradtak olyan alapvetően fontos dolgok, mint a bolygó ökológusa, Paul gyermeke, és megszületett huga, aki megöli Harkonnen bárót, a Mentátok, ..és még lehetne sorolni mi minden lényeges maradt ki belőle, ami miatt összecsapott fércmű lett, sajnos a 2 rész nagyon rossz. A béna befejezést nem is nézve, ami teljesen elrontja mind a könyvet mind a történetet.
Látványos, jó munka..de a történet...  én nem tudom a könyv ismeretében jónak ítélni, ez rossz lett

3/10
Road House 2024


Mit lehet egy Zs kategóriájú mára már kissé érdemtelenül kult filmé vált, régi film mai utánzatáról írni?
Semmit nagyjából. Pár ember okoskodik,  jön a legjobban fizetett főhős, és rommá ver mindenkit, közben bölcsen mosolyog, aztán jön a másik nagycsávó tolnak egy "kinek nagyobb" bulit, és ennyi.

5/10
Maga a pokol 2024  - Land of Bad -


Majdhogynem klasszikusokat idéző akciófilm. Thor tesoknak ez jutott, így itt domborítanak, Amitől jó a film az a nagy öreg, Russel játéka, remekül hozza a karaktert. A történet volt már párszor. Katonai kimentő akció, mai modernebb  kivitelben, így a Unit-tal egy légifedezet vezérlő emberke is megy. Kőkemény buli indul, valahol ázsiai szigeteken. A buli félresiklik, páran elhalnak, főhőst kinozzák, de hát amcsi katona kijut ebből is. Akció egyébként nem rossz, pár taktikai hibától eltekintve. A plusz amitől nézhető és élvezhető, az az igényesebb harci kivitelezés, és a drón vezérlő pilóta dumája és részvétele az akcióban.
Egyszer simán lemegy

7/10
Majmok bolygója  - A Birodalom - 


Korábbi egész jó sőt, remek részekhez képest ez nekem csalódás. Egyrészt ez a történet már unalomig ismert 100x láttuk már, másféle változatokban. Itt a majmok egy csoportja E.U. (emberek után) 200-300? évvel kb éldegélnek a romokon épített tákolmányaikban, és ez a horda ami főszereplőnek is otthon ad, épp solymászkodik  sasokat idomít, vagy mi, meg elvannak a saját kis életükkel, ami nagyon idillikus, de persze hierarchikus. Mikor egy emberlány, majd egy naaagy gonosz uralomra törő majombanda vezér beavatkozik. Lőn a konfliktus, a majombossnak kéne az emberi erődben lévő cuccok (dzsungel könyve Lajcsi)
Ehhez emberi okosság kell, kisebb nagyobb kalandok után elfogják főhőseinket, a csodásan sminkelt Smile főhőslányzót, meg majmunkat bandájával együtt. Nem lövöm le a poént, mert kitalálható a jók győznek rosszak meglakolnak, közben megmutatják hogy az ember még mindig ember, majom meg majom.
Ami nagyon rossz benne, hogy nem próbáltak mást csinálni, hogy egy értelmessé váló majomhorda másként lát mint egy ember, de nem..ugyanazok a hibák ugyanazok a tulajdonságok mint az emberekben. Lehet hogy így lenne, de érdekes lett volna látni valami mást. Ez unalmas volt így.

5/10
Atlas


A film nem is lett volna rossz, ha kicsit jobban megírják a forgatókönyvet, pár nagyon gáz klisét kihagynak, és NEM Lopez néni a főszereplő, akinél rosszabb színésznőt lámpással kéne keresni.
Történet ezerszer lerágott csont. Lőn az M.I. azaz Mesterséges Intelligencia, amit a szuper tudós kislánya bebikáz és öntudatra ébred, hogy az emberiségnek bizony pusztulnia kell. Miért? Hogy meg legyenek mentve (komolyan) Így a No 1 robot nekilát a lázadásnak, (nem ismerős?) Emberiség azonban ha nehezen is de legyakja, így lazán térugrással eltünik. Majd eltelik X idő és a kiscsajból szuperszakértő lesz aki rühelli a kávéfőzőnél összetettebb gondolkodású gépeket. Na a lázadó visszatér illetve "emberei" és lőn kis harc, kiderül hogy csak 2 millió fényévre Smile lévő Androméda galaxis egy bolygóján bandázik a főrossz gépecske, így indul a szuper katona csapat robotos cuccba öltözve, (Avatar, meg Holnap határa egyveleg) meg a tudós főhősünk, Lopez néni, lenyomni őket. Persze csapdába futnak, és Lopez néni marad meg a robotja támogató M.I-je hogy valahogy túléljenek, és lenyomják a régi robihavert, és bandáját. Ehhez meg össze kell öribarizodniuk, ami ugye nem egyszerü, néha egész vicces lenne, ha nem sipákolna a nő ennyit.
Nem lenne vacak film, de sajnos gagyin csinálták meg és közhelyesen..kár érte 
Robihaver "fény" kardja már nagyon gáz volt..meg a film végén Lopez néni XXXl-es cicanacija Smile


4/10
Bad Boys 4  - Mindent v többet -

A 3. rész borzasztóan sikerült, erőltett volt, unalmas és béna sztorival. 
Háát ez szerencsére sokkal jobb, nem jó de jobb. A látványra adtak, akciók ott vannak, humor kissé még mindig erőltetett, és mivel öregednek és rendesen pocakosodnak (főleg Martin) így a nagy rohangálás helyett kis kocogás és rengeteg duma, néha feleslegesen túltolva. Nekem elég bénácska volt a túlvilági bandázás, de a film egynek elment. A legnagyobb hiba, a ZENE....nemá hogy nincs benne rendesen.

10/5
I Am: Celine Dion (2024)


Idézet:The most Real Dion you will see

This documentary will hit you hard with reality. Irene Taylor did an amazing job showcasing, chronologically, what Celine Dion has gone through over the years,concert by concert. A few snippets of HD footage are mixed with raw versions of makeup-free Celine struggling. For the 911 scene, bring tissues because, in the end, its about a human trying.to continue her dream of returning to the stage. Celine, your heart will go on forever. We are here not for the apples., but for the tree.

My most favourite part was the home made scenes and the family interaction. Extremely recommended to watch in Amazon Prime.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26