Super Subtitles Fórum - A feliratok.eu hivatalos fóruma

Teljes verzió: Filmkritikák
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
(2021-10-25, 08:57:32)Don Camillo Írta: [ -> ]Dűne - 1. rész (2021)

[Kép: vlcsnap-2021-10-25-04h11m02s458.png]

"…moziban beszélget két moly. Vége van a filmnek, azt mondja az egyik moly a másiknak: nem tudom, de valahogy a könyv jobb volt…" - Hofi

Ezt az idézetet csak azért hoztam ide, mert én nem olvastam a Dűne könyveket, a Lynch-es verzióra már nem emlékszem, viszont láttam a 2013-as Jodorowsky's Dune dokut, ami egészen elképesztő... Az ebben szereplő limitált kiadású,
vaskos könyvet anno majdnem megvettem - akkor még emberibb áron beszerezhető volt...

Valahol írták, hogy Denis Villeneuve alkotása, egy amolyan Trónok harca az űrben, ami nem hangzik rosszul, de kicsit megijesztett, hogy majd nem tudom követni a sok nevet, klánt, családot stb. és teljesen szétesik számomra a film.
De nem így lett, Dűne szűzként is teljesen követhető, átlátható volt számomra a mozi, nem úgy mint pl. két éve a Nolan féle Tenet... A film technikai megvalósítása hibátlan, rendezés, színészvezetés, fényképezés - a werk szerint
csak két jelenetben volt zöld háttér, a többi igazi felvétel volt... Már régen nem láttam olyan mozi, amiben "feltűnt" volna a zene, de itt Hans Zimmer valami egészen elképesztőt alkotott!!!

Meg akartam adni a módját, ezért 3D/4DX-ben néztem a filmet, de a 3D semmit nem ad az élményhez - ebben nálam a Gravity mind a mai napig etalon - ráadásul jóval sötétebb a kép is, mint a 2D-s változatban. Viszont a 4DX effektek
közül volt egy igazán poénos is, mikor a Javier Bardem alkatította figura odaköp Oscar Isaac elé és a moziban egy vízköpet erejéig, a színész odacsulált a közönség arcábaSmile Szőröstökű 4DX fanként ilyenben még nem volt részemSmile))
Az HBO MAX változatokat nézve, azokkal jobban jártok.

Összességében nekem ez egy 10/10-es filménymény volt, ami nem azt jelenti, hogy a film hibátlan, de számomra idén nem volt nagyobb hollywood-i moziélmény, mint ez a film.
Aki nem olvasta a könyvet sosem érti meg a filmet igazán..
(2021-10-25, 09:47:31)Szaszika Írta: [ -> ]Aki nem olvasta a könyvet, sosem érti meg a filmet igazán..

[Kép: thumb_show.php?i=fe9aa9m5n&view]
Quo vadis, Aida?

Először is leszögezném, hogy ennek a filmnek semmi köze az 1951-es Mervyn LeRoy által rendezett Quo Vadis filmhez.

[Kép: thumb_show.php?i=9kx8v883u&view]

A boszniai háború a 90-es évek legvéresebb európai hadi konfliktusa volt. Számos bosnyák város a mai napig őrzi az összecsapások nyomát, a házakat lövésnyomok borítják, de nem ritka a hátrahagyott roncs sem bizonyos területeken. A srebrenicai mészárlás az egyik legtöbb áldozatot követelő esemény volt. Ezt a történetet dolgozza fel Jasmila Zbanic Oscar-díjra jelölt alkotása.
1995 júliusában a szerb köztársasági hadsereg benyomul az azelőtt biztonsági zónának kikiáltott Srebrenica városába, a civil lakosság pedig a közeli ENSZ-bázisnál próbál menedéket találni, sokukat azonban egész egyszerűen nem engedik be. A középkorú Aida itt dolgozik tolmácsként és a családja (férje és két tizenéves fia) is a bázison kívül reked, végül némi furfanggal sikerül őket bejuttatni a látszólag biztonságot jelentő bázisra. Közben tárgyalások kezdődnek az ENSZ és a szerb főparancsnok/tömeggyilkos, Ratko Mladic között, aki megígéri, hogy aki akar, sértetlenül távozhat, még segít is kimenekíteni a civileket. Buszok érkeznek a bázishoz, az ENSZ-békefenntartók pedig tehetetlenül és tétlenül nézik, amíg Mladic emberei elkezdik elszállítani (elhurcolni) az embereket, különválasztva a férfiakat és a nőket. Aida közben mindent megtesz, hogy megmentse férjét és fiait, mert tudja, hová mennek a buszok.
Egy hollywoodi elemektől csaknem teljesen mentes filmet tár elénk a rendező: gyakorlatilag nincs filmzenéje, nincsenek lassított szívszorító jelenetek, nincs piros kabátos kislány, viszont a film végén tanúi lehetünk, amint a kezdeti reménykedésből a kétségbeesés határára jutó Aida olyasmit tesz (legvégső kétségbeesésében), amit a Meryl Streep által alakított Sophie volt kénytelen átélni Auschwitzban. Feláldozni egyik gyermekét, hogy a másik életben maradhasson.

Show Contentspoiler:
Halloweenhez tökéletesen passzoló klasszikus remekmű. @Don Camillo , te láttad valaha? 

https://kritikustomeg.org/film/10670/the...ermek-1980

Show Contentspoiler:

Sose hittem volna, hogy ennyire halálra rémiszthet valakit egy tolószék, mint tette azt velem ebben a filmben. Angel
Nem most láttam, hanem az évek során párszor, de ma összefutottam vele, és gondoltam, talán akad itt olyan, aki keres egy Halloweenhez illő filmet.

[Kép: 4261079_sa.jpg;maxHeight=640;maxWidth=550]
(2021-10-29, 13:39:56)George Bailey Írta: [ -> ]Halloweenhez tökéletesen passzoló klasszikus remekmű. @Don Camillo , te láttad valaha? 

https://kritikustomeg.org/film/10670/the...ermek-1980

Show Contentspoiler:

Sose hittem volna, hogy ennyire halálra rémiszthet valakit egy tolószék, mint tette azt velem ebben a filmben. Angel
Nem most láttam, hanem az évek során párszor, de ma összefutottam vele, és gondoltam, talán akad itt olyan, aki keres egy Halloweenhez illő filmet.

[Kép: 4261079_sa.jpg;maxHeight=640;maxWidth=550]

Szerintem nem, valami rémlik, de lecsekkolom.

[Kép: 20211031-105930.jpg]

Ha már Haloween van...Smile
Red Notice

Limonádé..és gyenge..se történet, se értelem, se szórakoztatás. Ez a vicces akciófilm manapság? Hülyeségek halmaza, nulla színészi játék, ja Rock, mert ővele el lehet adni filmet, de nagyon látszott, hogy közben arra gondolt, letolom ezt a sz*rt, és felmarkolom a pénzt, Gadot azért kellett hogy legyen egy jó nő. Mást nem is csinált, az akciójelenetei röhejesek, Ryan, nemtom hogy került bele, a legbénább és leggázabb pasi, nulla színészi tudással, lehet lecopta a rendezőt mittomén, az egész egy unalmas, nekik pénz kereseti lehetőség, nézőknek egy nulla
Egy meglepő poén volt benne..poén?..kicsit erős, ahogy a Taycan lezúzták, na az vicces volt.

1/10
Orosz filmek:
---------------------
Love in the Big City - Lubov V Bolshom Gorode (2009)
Love in the Big City 2 - Lyubov v bolshom gorode 2 (2010)
Love in the Big City 3 - Lyubov v bolshom gorode 3 (2014)

Ukrán-orosz romantikus vígjáték. 3 barát (2 orosz és egy finn) kergeti azt a bizonyos amerikai álmot kint New Yorkban és közben megy a csajozás is ezerrel. Azonban a karma visszaüt: egyik reggel úgy ébrednek fel, hogy eltünt a mojojuk (á'la Austin Powers Smile ). Kiderül, hogy előző este titokzatos idegen vette el tölük, aki valójában Szent Valentin. A férfiaknak rá kell eszmélniük, csak akkor kapják vissza a "férfiasságukat", ha megtudják mi is az igazi szerelem.
Ilyen egykaptafára megy a második és a harmadik film is. Másodikban Thaiföldre utaznak, ahol mindhárom fickó hozzáér egy szent szoborhoz, amely a legenda szerint a barátnőjükkel való következő együtlétkor gyerekük fog születni. Erről az apaságválalásról szól ez a rész.
A hamadikban pedig a hárfom férfinek már kis gyerekeik vannak, azonban egy óvatlan kivánság ismét bajba sodorja őket. Azt kivánták, hogy a gyerekeik idősebbek legyenek, ne kelljen rájuk mindig vigyázni. Pechükre másnap tényleg idősebbek lettek a gyerekek. Nyilván most is Szent Valentin keze lesz a dologban.
(Az hozzátartozik csak az első filmet néztem angol felirattal, a második kettőt már csak a youtube-on néztem meg.)
A legnézetebb ukrán filmek között vannak
Romantikus limonádé, sima 6/10 mindhárom film.

Apunál van pénz (2019)
Orosz heist film főszerepben egy gazdag fickóval, akit átvert a halott üzlettársának az özvegye. Kiforgatták a vagyonából ezért áll bosszút áll: megpróbálja kirabolni egy monte carlo-i bankot, amelynek egyik széfjében bizonyíték van, hogy ő az igazi tulajdonos. Ehhez viszont a gyerekei segítségére lesz szüksége. Azokra, akikről csak nemrég szerzett tudomást, mivel anno egy termékenységi klinikákból az ő spermáit adták el.
Én szeretem a heist filmeket, de ennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Pont a végső heist akció olyan kurta furcsán lett vége. 
3/10, jó szándékkal 4/10

A balkáni vonal (2019)
Érdekes megközelítése a jugoszláv haborúnak, orosz szempontból. Ha kizárólag akciófilmként tekintünk rá, akkor ez egy jól kivitelezett munka volt. (forgatókönyv, akciójelenetek). Nyilván lehetne propaganda filmnek is felfogni (a film első felében megismerjük a háborúban kissé kiégett karaktereket, majd az orosz titkosszolgálat bízza meg őket, hogy védjék meg a katonai bázist az orosz hadsereg számára mielőtt a NATO elfoglalná őket), ma majd mindegyik orosz háborús film ilyen. Aki akar utána olvasható részletesebben a dolgoknak.
Eltekintve a szokásos klisés és sablonos karakterektől (jók - itt az oroszok és a szerbek, gonoszak - mindenki más), nem rossz film. Aki mondjuk a Rambo filmeken edződött meg, annak bejön szerintem ez a film is.
7/10

Mi Iz Budushego - We Are From The Future (2008)
Pár fiatal srác (köztük van történész is) egy erdő mellett régészeti feltárást végeznek egy egykori 2. vh-s területen. Azonban egy közeli tóban való fürdés után rejtélyes módon visszautaznak az időben és a 2. világháborúban találják magukat.Tudva mi minden fog zajlani azon a területen, kétségbeesetten próbálnak visszajutni.
Jó kis film, lényegében egy második világháborús film egy kis sci-fivel megspékelve mai fiatalok főszereplésével.
8/10

Sputnik (2020)
Orosz sci-fi, elég lassan halad a sztori úgyhogy pár szóval is el lehet spoilerkedni az egész filmet. Egy fiktiv 80-as évekbeli űrhajós legénységről szól, akik visszatérnek a Földre, azonban egy alient is hoznak magukkal.
Innen a cím is (= Útitárs). Én világ életemben azt hittem, hogy a szó műholdat jelent. Tehát nem szerepel műhold a filmben Smile
Akik szeretik a (nem idegesítően) lassan haladó sci-fi drámákat és a skandi noirokat, ők FELTÉTLENÜL próbálják be ezt a filmet.
Ez az orosz film szerintem nemzetközi szinten is megállná a helyét, talán csak Ekipázsról mondtam el ezt még korábban.
8/10

Föld invázió - The Blackout (2019)
Az egész Földön áramkimaradás lesz, az emberek nem tudják mi okozza ezt az egészet. Csupán egy Moszkva és egy nagyobb sugarú körzet menekült meg ettől a csapástól. Ezt Élet körének nevezik. A tudósok és a katonák megpróbálnak rájönni, hogy mi van a körön túl és hogy ki ellen is kell küzdeniük
Lényegében egy military sci-fi film. Számora egy idő után az volt az idegesítő, hogy lassan a film háromnegyedéhez értünk, de még mindig nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, csak folyamatosan lőtték az ellent a katonák. Kicsit lehet hogy spoilerkedni fogok, de a film egésze kissé a Skyline-t(2010) juttatta eszembe. Próbálnak valami filozófia mélységet is belevinni ebbe a sztoriba, de kicsit olyan "hit-and-miss"-nek tűnik számomra.
4/10

Más:
------
Szerelem és barátság (2016)
Jane Austin-adaptáció, amelyben Lady Susan próbálja magát és lányát megházasítani a biztosabb jövő reményében. Nem volt rossz, de nyilván oka volt annak, hogy ebből kevesebb adaptáció készült a többi Jane Austin művekhez képest.
Az kissé zavart, hogy lényegében Lady Susan-n keresztül ismerjük meg a történetet (Kate Backinsale brilirozik) mint főszereplő, majd az utolsó 10-15 percben eltünika képernyőről. Lehet hogy a regényben is így volt, de mindenesetre kissé fura volt úgy nézni a filmet, hogy a főszereplő már csak feltünik egy pillanatra a film végén.
6/10

Máshonan jöttek - Come from away (2021) - Broadway musical felvétel
Jelenleg ez a legtöbbször előadott kanadai musical a Broadway-n. A musical megtörtént eseményt dolgoz fel. Egy új-fundlandi kisvárosról szól, amelynek nagy repülőterére irányítottak majd 40 utasszállító repülőgépet a szeptember 11.-i események után. És amig légtérzár volt, nem szállhattak fel újra a gépek. 9000 lakosú kisváros amely megpróbált ellátni 7000 utast 5 napig. Ez az ő történetük.
Van pár fülbemászó nóta, a nyitódal elég ütősre sikerült Smile
8/10
King Richard

[Kép: thumb_show.php?i=q63bj3nqy&view]

A Los Angeles-i Comptonban élő Richard Williams eltökélt abban, hogy lányai ki fognak emelkedni a gettóból, ki sporttal, ki magasfokú diplomával. A legtöbb lehetőséget a sportbeli  hírnévre Venusban és Serenában látja, akiket egészen kicsi koruk óta teniszezésre oktat - annak ellenére, hogy ez alapvetően "a fehér emberek" sportja. De Williams elég elszánt - és rámenős - ahhoz, hogy az előítéleteket legyőzve elérje, hogy a lányai lehetőséget kapjanak a bizonyításra. Csakhogy a terveinek vannak hátulütői is, melyek a családja egységét fenyegetik: a kérdés az, hogy képes lesz-e engedni az egójából és szembesülni saját kételyeivel.
Venus és Serena Williams története messze nem egy hétköznapi. A tenisz történetének legismertebb testvérpárja közel annyi konvenciót győzött le, mint ellenfelet, és megannyi dologban írtak sporttörténetet.
Aki szerint a Rodney King, ill. Floyd George halálát követő események csupán "egy-egy feka halála miatti sz@rkavarás, inkább bele se kezdjen, mert nemigen fogja szeretni.
Az egyetlen, ami nem tetszett a filmben, az, hogy...

Show Contentspoiler:
The Matrix 4    - Resurrections -

Hát nem tudom, hogy poénnak, öngúnynak akarták csinálni, vagy nem volt jobb ötlet, és egy zagyva magyarázkodós fanservice lett belőle, rengeteget nyúlva előző részekből.
Nem igazán van értelme a filmnek, mondjuk a korszakalkotó 1 rész utáni 2 folytatásnak se volt. A 3. rész zavaros magyarázatát mélyítik el, újabb értelmetlen motívumokkal. Első 20-30 perc után ki mikor milyen mátrixban van, és mi is a valóság? Ki érti?..és az egésznek mi értelme volt? Hát ez nem jön át Smile
Látványos persze, és Keanu még mindig remekül hozza a megfáradt figurát, aki eltévedten bóklászik a történésekben..és ő maga se érti mi a fenét keres itt Smile

Nem kellett volna ez a film, sőt már a 2.   3. rész se, de ez van

6/10
Figyelmetekbe ajánlom ezidőtájt aktuális régebbi karácsonyi filmes ajánlómat: Being at Ricardos (2021)
Az első tévés szitkomsiker (I love Lucy) egy forgatási hetét mutatja be, amikor a főszereplőnőre rászáll a sajtó kommunistagyanú miatt az 50-es években, miközben a flashbackekben megismerjük az életét. Szokásos rapid párbeszédek Sorkintól. Tisztes iparosmunka, de semmi több.
Gyenge 6/10
Mátrix: Feltámadások (2021)

[Kép: vlcsnap-2021-12-27-04h51m42s648.png]

Az első rész számomra egy szuper kis akció-scifi volt, érdekes történettel, pazar látványvilággal, lélegzetelállító akciókkal, kiválóan összeválogatott soundtrack-kel. Sokaknál egy mélyebb szinten is működött a film, még egy
vaskosabb könyv is kijött magyarul a Mátrix teóriákról. Anno a filmen felbuzdulva még a katasztrófális Enter the Matrix játékot is képes voltam végigvinni pc-n...

Ez a film viszont nekem nagy csalódás volt, minden téren. Látszik rajta, hogy csak a tesók egyik fele, Lana Wachowski volt a rendező, mert habár vannak érdekes gondolatok a filmben, az akciójelenetek pl. csapnivalóak, ami egy
Mátrix filmnél azért elég gáz. Először nem is értettem, hogy mi nem tetszik igazán, aztán valahol olvastam, hogy a mozit nem igazi filmre, hanem digitális kamerával forgatták és ez ad az egésznek egy ilyen furcsa Barátok közt
fílinget. Hasonló volt anno a Michael Mann rendezte (Szemtől szemben) Közellenségek, talán itt találkoztam először ezzel a módszerrel és nagyon nem jött be...

Egy emlékezetes jelenet, új figura nincs a filmben, igazából csak keményvonalas Mátrix rajongóknak tudom ajánlani, ennél még a leggyengébbnek tartott Forradalmak is mérföldekkel jobb volt. Akkor inkább próbáljátok ki PS5-ön
vagy XBOX Series X-en az ingyenesen letölthető Unreal Engine 5 alatt futó The Matrix Awakens-t, mert az valami egészen lélegzetelállító.
Ne nézz Fel! - Dont Look Up 2021 -

Atyaég ez mekkora királyság film..szinte tökéletes kórképe mai beteg, elbacott világunknak..

9/10
Don't Look Up

Ha nincs a Covid, ez a film sem születik meg. Pontosan ebben a világban élünk.
Ha egy olyan veszélyforrásról értesülünk (legyen az egy, millió áldozatokat szedő vírus, vagy bolygónk létét veszélyeztető üstökös), aminek a megfékezéséhez ki kellene lépnünk a komfortzonánkból, akkor inkább makacs tagadásba vonulunk, és bármilyen, orvosok/tudósok által elénk tárt bizonyítékot elhessegetünk, hisz mi okosabbak vagyunk nálunk, és amiben a politikusok is a saját érdeküket tartják a legfontosabbnak.
No meg ki akar rossz hírekről hallani, mikor annyi szép dologgal van tele az ezerarcú közösségi média világa.
Mindez addig szép és jó, míg nem válunk közvetlen módon érintetté, mert akkor "világ vége, hisz velem történik".
Vígjáték, de nem az, amint feltétlenül nevetsz is. Nekem kicsit az Állatfarmot, Dr. Strangelove-ot meg a Joaquin Phoenixes Her filmet juttatta eszembe
The Commitments (1991)
Egy ír fiatalokból álló banda összeáll egy leleményes menedzser sráccal, hogy amerikai soul zenét játszanak a dublini fiataloknak. Meglepően jó film Alan Parkertől jóval a Fame után, de még az Evita előtt. 
Dramedy, vannak benne vicces jelenetek, de a film második fele inkább átmegy kicsit koncertfilmbe. Nem negatívumként írom, csak a film közepén jöttem rá, hogy ez nem arról szól mint megannyi amerikai film, hogy a végén befutnak és szupersztárrá válnak. Itt csak munkanélküliség van, lázadás és persze szól a soul.
8/10 biztos hogy lesz újranézés, akár felmehet 8,5/10-re vagy 9/10-re is. Ritkán dobálózok ilyen nagy számokkal.

Lúzer - The Wrong Guy (1997)
Alapsztori: egy fickó előléptetésben reménykedik, de mást neveznek ki. Ő dühös lesz, ezért utólag számonkéri a fönökét, akit az irodájában halva talál. Elmenekül és naná, hogy ő lesz a gyanusított... vagy két percig. Ugyanis a rendőrök rájönnek ki az igazi gyilkos. Miközben a nyomozók az igazi gyilkost hajkurásszák, főhősünk is menekül abban a hiszemben, hogy a zsaruk továbbra is utána nyomoznak.
Megannyi amerkai-kanadai film közül az egyik, amelyik tulajonképppen teljesen kanadai. Volt benne amerikai pénz, de azt hiszem, hogy ott DVD-n ment csak ki. Ha ez a kanadai humor, akkor nekem NAGYON bejön. Kissé abszurd (nem az a tipikus "percenként van benne valami poénos"), de nekem tetsztett.
8/10, de ha valaki kikapcsolja 10 perc után azt is megértem, nekem bejött.

A Christmas Carol (2004)
Karácsonyi ének adaptáció (musical!) ezuttal Alan Menkentől. Tudom, rossz az összehasonlítás (TV-film vs TV sorozat), de a Galavant S1-ben több slágergyanus dal volt, jobban bejött.
5/10

MILF - Érett csajszik akcióban (2018)
Francia film. Három középkorú nő közül kettő a francia tengerparton fiatalabb srácokkal jön össze. Ez a tipikus "hozzunk be idehaza egy francia tucatvígjátékot, amiben van pár jó nő egy kis meztelenség". Ez még akkor se mentség, ha a beválalósabb nőt alakítő színésznő volt a társírója és rendezője a filmnek.
4/10, simán kihagyható.

A Sunburnt Christmas (2020)
Ausztrál Tapló Télapó kicsit szolidabb kiadásban, jó kis családi karácsonyos vígjáték. Főleg annak, aki nem szereti a havat. Egy bűnöző egy családi farmon Télapónak adja ki magát, aki korábban megszökött egy kórházból. Közben a "Télapó"  (és egy nagyobb összegű lopott pénz) után nyomoz egy gengszter.
6/10

Squared Love (2021)
Lengyel tucat romantikus vígjáték ezúttal Netflixtől. Egy csinos nő kettős életet él: napközben tanítónő, szabadidejében pedig egy keresett szupermodell, hogy kifizesse apja tartozásait. Afféle felnőtt Hannah Montana, csak nem énekel, hanem modellkedik. Ebbe a történetbe csöppen bele egy sármos fickó, aki beleszeret a titokzatos modellbe. Ja meg a kötelező gyerek is van benne, mivel a sármőr fickó a kis unokahugát pont a tanárnő/modell iskolájába viszi néha.
3/10, a főszereplő férfi végig idegenül viselkedett a szerepében, abszolút nem volt nála karakterfejlődés.
Kerülendő messze. A Planeta Singli (2016) ezerszer jobb volt.

Love Hard (2021)
Jó kis karácsonyi romantikus dramedy. Nina Dobrev fanoknak nézős lehet.
Amúgy 6/10

The Hating Game (2021)
Karácsonyi romantikus dramedy. Lucy Hale fanoknak nézős lehet.  Lényegében Hallmark film kicsit nagyobb költségvetésből
4/10
Ha valaki otthon van a Shakespeare-dolgokban, és látta a The tragedy of MacBeth filmet, ne habozzon egy értékeléssel.

Show Contentbleah:

@Don Camillo , szerintem te sok Shakespeare-t olvastál. Big Grin
The Marco effect

[Kép: thumb_show.php?i=se8x6pyne&view]

Végül az este rávett az ördög, és megnéztem. Hogy milyen volt? Bűnrossz. Ha Ulrich Thomsen játssza már a legelején Karl Mork szerepét, nem lett volna rossz választás, de hogy 4 film után vegye át a stafétát Nikolaj Lie Kaastól, hát szerintem ezt a rendezők sem gondolták komolyan. Az új Asszad meg... nem is jó róla beszélni. Valahogy nem tudta volna Nikolaj Lie Kaas és Fares Fares felbontani a korábbi szerződését, és szerepelhessen a folytatásban is? Blush
Én is olvastam az összes Q-ügyosztály könyvet, ami szerintem kb egy szinten áll Hening Mankell: Kurt Wallander könyvsorozatával (magyarán: nagyon jó), és szerintem az előző filmek egyáltalán nem voltak rosszak, még ha ki is maradt a könyvből pár dolog.
Még milyen skandináv krimiket olvastál, @gricsi ? Én a 2 említetten kívül Stieg Larsson (meg a halála után David Lagercrantz által folytatott) Tetovál lányt, de talán a legutolsót már nem. 
Kristina Ohlsson: Fredrika Bergmanját mind (nem dobtam azért hátast tőle), és még belekóstoltam Camilla Lackberg: Fjällbackajába, de csak kettőt olvastam (nem jött be), idén bepróbálkoztam Lars Keppler: Jonna Linnajával, de az első könyv után nem tudom, ha még visszatérek rá. A könyvek lehet javulnak, de a stílusa egy írónak olyan, mint egy DNS, az már nem fog.
Ja, és még persze olvastam az összes Jo Nesbø: Harry Holle könyvet, mind a tizenkettőt. Amik nem voltak olyan jók (szerintem), mint amilyennek a világ tartja (egy-kettőt leszámítva), viszont baromi jól ír Nesbø. Nem a cselekménnyel olyan kreatív, hanem a mondatokkal, amikből oldalak lesznek. Ha nem is üt nagyot mindegyik könyve, de akkor is élvezet őket olvasni.
Vagy 2 éve még belekezdtem Stefan Ahnhem: Fabian Risk könyvsorozatba is, ami qva jó volt, csak azért hagytam abba, mert elég hamar felejtek, és ezt úgy érdemes kiolvasni, ha megjelent az utolsó is, ami állítólag megtörtént mostanában, csakhogy - ha jól tudom -, még nincs lefordítva magyarra.
(2022-01-28, 11:32:26)George Bailey Írta: [ -> ]The Marco effect

[Kép: thumb_show.php?i=se8x6pyne&view]

Végül az este rávett az ördög, és megnéztem. Hogy milyen volt? Bűnrossz. Ha Ulrich Thomsen játssza már a legelején Karl Mork szerepét, nem lett volna rossz választás, de hogy 4 film után vegye át a stafétát Nikolaj Lie Kaastól, hát szerintem ezt a rendezők sem gondolták komolyan. Az új Asszad meg... nem is jó róla beszélni. Valahogy nem tudta volna Nikolaj Lie Kaas és Fares Fares felbontani a korábbi szerződését, és szerepelhessen a folytatásban is? Blush
Én is olvastam az összes Q-ügyosztály könyvet, ami szerintem kb egy szinten áll Hening Mankell: Kurt Wallander könyvsorozatával (magyarán: nagyon jó), és szerintem az előző filmek egyáltalán nem voltak rosszak, még ha ki is maradt a könyvből pár dolog.
Még milyen skandináv krimiket olvastál @gricsi ? Én a 2 említetten kívül Stieg Larsson (meg a halála után David Lagercrantz által folytatott) Tetovál lányt, de talán a legutolsót már nem. 
Kristina Ohlsson: Fredrika Bergmanját mind (nem dobtam azért hátast tőle), és még belé kóstoltam Camilla Lackberg: Fjällbackajába. de csak kettőt olvastam (nem jött be), idén bepróbálkoztam Lars Keppler: Jonna Linnajával, de az első könyv után nem tudom, ha még visszatérek rá. A könyvek lehet javulnak, de a stílusa egy írónak olyan, mint egy DNS, az már nem fog.
Ja, és még persze olvastam az összes Jo Nesbø: Harry Holle könyvet is, mind a tizenkettőt. Amik nem voltak olyan jók (szerintem), mint amilyennek a világ tartja (egy-kettőt leszámítva), viszont baromi jól ír Nesbø. Nem a cselekménnyel olyan kreatív, hanem a mondatokkal, amikből oldalak lesznek. Ha nem is üt nagyot mindegyik könyve, de akkor is élvezet őket olvasni.
Vagy 2 éve még belekezdtem Stefan Ahnhem: Fabian Risk könyvsorozatba is, ami qva jó volt, csak azért hagytam abba, mert elég hamar felejtek, és ezt úgy érdemes kiolvasni, ha megjelent az utolsó is, ami állítólag megtörtént mostanában, csakhogy - ha jól tudom -, még nincs lefordítva magyarra.

"Hogy milyen volt? Bűnrossz." Big Grin Kb. erre számítottam, az imdb kritikák után.

Párom a nagy Jussi Adler-Olsen fan, én csak a 64-es betegnaplót olvastam tőle és ha csak 80%-ban lekövették volna a könyvet, akkor olyan fantasztikus film lehetett volna belőle, mint a könyv. Én Michael Connelly fan vagyok, a Bosch-könyveit gyűröm évek óta, csak sajnos már ott tartok, hogy sajnálom, hogy nem adták/adják ki az összeset magyarul, mert lassan elfogy.
Gunda (2020)

[Kép: 272780848-345454567428355-7809538714819004637-n.jpg]

Fekete-fehér képekben elmesélt történet egy haszonállatként tartott sertésről Gunda-ról, akinek a sorsa az, hogy a sok millió társával együtt kismalacokat hozzon a világra, és azok felnőve, az emberiséget jóllakatva beteljesítsék sorsukat.
Mindez szöveg nélkül, gyönyörű képekben elmesélve, elgondolkodtató történet, tudom ajánlani.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=afZ6n7lwx48
Remélem, senki nem nézte/készül megnézni az új West Side Storyt magyar szinkronnal, mert az kb. ilyen élmény lesz  Big Grin


Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26