2024-12-14, 14:09:48
(2024-11-30, 20:40:02)Romeoo Írta:Sziasztok!(2024-11-30, 20:26:26)kevin21 Írta:(2024-11-30, 17:42:26)Romeoo Írta:(2024-11-30, 12:43:23)kevin21 Írta: Szervusztok,
létezik-e olyan utasítás, amit a felirat srt fájljába beírva egy sor elejére, az adott sornak háttér-téglalapot ad, eltakarva így a film ugyanazon területét?
A Shetland 903 kapcsán lenne jó, ha lenne ilyen.
Köszönöm a választ.
Szia!
Ha jól értelek,kiakarod takarni az égettt feliratot.Régen (kb 10.éve csináltam ilyeneket virtuáldubbal),de srt fájba nincs ilyen opció.Igaz az avi volt.
Gondolom olyanra gondolsz, hogy a felirat pozicója hova kerüljön (jobbra ,fel vagy középre stb.)?
Romeoo: Igen, rá van égetve az angol felirat, mert a filmben második nyelven beszélnek. Volt már, hogy a dvd-fab letörölte az égetett feliratot, ez sajnos a másik csoportba tartozik.
És nem, a fordító megoldotta ezt, készített egy olyan srt-t, amiben a magyar felirat fent jelenik meg. Csak szerintem az lenne elegáns, ha a magyar feliratnak lenne háttere, ami kitakarná az égetett angolt. Tudom, egyéni hülllyeség. De hátha meg tudnám csinálni
J1GG4: köszönöm, megpróbálom.
Még esetleg színes betűvel meg lehet oldalni pl sárga vagy pirossal azt lehet srt-vel.
Az Aegisub olyan és akkora hátteret tesz a szöveged alá, amilyent akarsz, hogy eltakard az égetettet. Persze az időzítést is egyenként hozzá kell igazítani, hogy valóban takarjon, de mire nem képes az ember...
Please consider my poor English knowledge, when yo try to explain me my opinion.