2019-11-07, 01:04:08
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2019-11-07, 01:05:38. Szerkesztette: Lex. Edited 1 time in total.)
(2019-11-06, 22:51:20)Dark Archon Írta: A cadet program-ot és a cadet leader-t hogyan lehetne jól magyarul visszaadni? Főleg a cadet leader, aminek nem tudom, van-e magyar megfelelője. Afféle diákelnök lehet. Vagy az is?
Mi a fene az a fastbinder? Képet sem találok rá neten. Gyorskötözőre gondolok, de ahhoz nem igazán passzol a hűtőborda.
A cadet program létezik, használjuk magyarban is: kadétprogram. Ilyen katonai/rendőri "előkészítőnek" nevezném. A cadet leaderre nem tudom van-e külön szó, de szerintem simán lehetne főkadét.
A fastbinder meg jó lesz ilyen gyorskötözőnek vagy kábelkötegelőnek. A heat sinkes mondaton nem hiszem, hogy izgatnod kéne magad, legalábbis abba úgy látszik, hogy csak belekezd, és nem fejezi be, tehát nem tudjuk hogy hozta volna össze a kettőt, hogy működjön a gondolatmenet.
Másik opció, hogy valami (gyorsan) kötő anyag, de azt szerintem inkább fast binding valamiként jellemezné.