2020-01-23, 19:55:28
(2020-01-23, 16:13:43)marcoverde Írta:Bocsi, én nem vagyok fordito, csak ez a fordulat eszembe jutott, talàn lehetne hasznàlni: Kevesunknek adodik meg valaha is.... (aztàn tovàbb nem tudom )(2020-01-23, 14:17:33)GodBadka Írta:A kézzel lábbal is tök jó!(2020-01-23, 14:02:33)Dark Archon Írta:(2020-01-23, 13:01:45)marcoverde Írta: Köszi mindenkinek! Űgy tűnik, a verőszoba nyert - és tényleg tök jó a magyarázós kiegészítéssel.
Még egy, aztán hagyok magamnak is gondolkodnivalót: :
Az egyik szereplő egy étteremben dolgozik, ahol az a truváj, hogy kézzel kell enni a vendégeknek. Az étterem "We don't give a fork" névre hallgat (hehe).
Gondolkoztam már ártatlanokon ("Kezet rá") és elborultabbakon is ("Túrva jó!") , ha valkit megszállna az ihlet, szívesen fogadok ötleteket
Aztán nem fogok itt mindennel előjönni, csak kezdőként még jól jön pár lökés
Kézzel-lábbal?
Van egy nekem is:
A szöveg előzménye, hogy az US Arizona emlékmű milyen szép példája annak, hogy az amerikai hősök meghozták a végső áldozatot, blabla.
5
00:00:38,383 --> 00:00:41,162
Few of us will ever match their legacy.
6
00:00:41,186 --> 00:00:43,498
<i>We can only hope to live up to it.</i>
<i>Csak remélni tudjuk,
hogy felérünk velük.</i>
7
00:00:43,522 --> 00:00:48,799
<i>So, when you're activated for reserve duty,
you are honored for the chance to do that.</i>
<i>Így megtisztelő, amikor behívnak tarta-
lékosként, hogy esélyed van rá.</i>
Nekem az 5-ös és 6-os tök egyformának tűnik, csak máshogy megfogalmazva. Ötlet?
Előre is köszi!
Valami ilyesmi esetleg:
Közülünk kevesen vál(hat)nak méltóvá az örökségükre./Közülünk kevesen ér(het)nek fel hozzájuk.
Csak reménykedhetünk, hogy érdemesek leszünk rá.
Egy alternatív variáció a tiédre (de Godbadkáé is tetszik!)
Few of us will ever match their legacy. : Kevesek képesek felnőni
ehhez az örökséghez. (karakterpara esetén: kevésbé tetszik, de "csak kevesen nőhetnek fel az örökségükhöz")
We can only hope to live up to it Csak remélhetjük,(remélni merjük)
hogy egyszer sikerülhet.
So, when you're activated for reserve duty, Így, ha tartalékosként egyszer megkapjuk
you are honored for the chance to do that rá az esélyt, az hatalmas kitüntetés.
Buzognak a hazafias érzelmek arrafelé