Témák: 0
Kapott kedvelések: 106 kedvelés 95 hozzászólásban
Adott kedvelések: 166
Sziasztok!
Hogyan jártok el, ha a Brother / Sister emlegetésekor nem derül ki (a továbbiakban sem) hogy melyik a fiatalabb / idősebb?
Úgy látom, magyar fordításokban sokszor indokolatlanul fordul elő az öcsém / bátyám, húgom / nővérem olyankor, amikor nincs is rá semmilyen "bizonyíték".
Kifejezetten ezekre az esetekre vonatkozik a kérdésem.
Please consider my poor English knowledge, when yo try to explain me my opinion.
•
Kapott kedvelések: 75 kedvelés 56 hozzászólásban
Adott kedvelések: 142
tegnap, 09:28:30
(Üzenet szerkesztésének időpontja: tegnap, 09:31:10. Szerkesztette: Ralome. Edited 1 time in total.)
(tegnap, 00:56:52)laci Írta: Sziasztok!
Hogyan jártok el, ha a Brother / Sister emlegetésekor nem derül ki (a továbbiakban sem) hogy melyik a fiatalabb / idősebb?
Úgy látom, magyar fordításokban sokszor indokolatlanul fordul elő az öcsém / bátyám, húgom / nővérem olyankor, amikor nincs is rá semmilyen "bizonyíték".
Párszor már csináltam olyat, hogy megnéztem, hogy melyik színész mikor született

(Aztán ha annyira emlegetés, hogy nem is látható a karakter, akkor "testvér", ha meg fontos a neme, akkor a kontextusból próbálom a lehető legjobb educated guesst kihozni.)
•
Kapott kedvelések: 106 kedvelés 95 hozzászólásban
Adott kedvelések: 166
(tegnap, 09:28:30)Ralome Írta: (tegnap, 00:56:52)laci Írta: Sziasztok!
Párszor már csináltam olyat, hogy megnéztem, hogy melyik színész mikor született
(Aztán ha annyira emlegetés, hogy nem is látható a karakter, akkor "testvér", ha meg fontos a neme, akkor a kontextusból próbálom a lehető legjobb educated guesst kihozni.)
Nekem ugyan a "testvér" teljesen megfelel, ha már nem árulják el részletesebben, én nem érzek kényszert, hogy önhatalmúlag kinevezzem - amint a He, She, It esetében sem görcsölök azon, hogy mindenképpen a nemével azonosítsam az emlegetettet, ha azt az üzenet értelmezése nem kívánja.
Please consider my poor English knowledge, when yo try to explain me my opinion.
Az alábbi 1 felhasználó kedveli laci hozzászólását:1 felhasználó kedveli laci hozzászólását
• Ralome